fbpixel

Search icon
Search
Ο πολυτελής οίκος Aquazzura ανοίγει τις πόρτες του στο New Bond Street
FASHION NEWS

Ο πολυτελής οίκος Aquazzura ανοίγει τις πόρτες του στο New Bond Street

Ένα τριώροφο αρχοντικό που μετατράπηκε σε boutique στην καρδιά του Λονδίνου


Αποπνέοντας μια σύγχρονη, σαγηνευτική κομψότητα, οι συλλογές υποδημάτων της Aquazzura έχουν γίνει αμέσως εμβληματικές από το ντεμπούτο τους το 2012. Χειροποίητες στην Ιταλία με ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση και στο wearability, οι δημιουργίες του Edgardo Osorio συνδυάζουν την πολυτέλεια και τη δεξιοτεχνία με καινοτόμο σχεδιασμό και ζωντανές χρωματικές παλέτες. Από τις εποχιακές συλλογές που φέρουν την υπογραφή της μέχρι τις αποκλειστικές συνεργασίες και τις δημιουργίες κατά παραγγελία, τα στυλ της έχουν ξεχωρίσει μεταξύ των πιο top celebrities όπως η Rihanna, η Beyoncé, η Dua Lipa και η Selena Gomez, των fashion idols όπως η Kate Moss και η Naomi Campbell, καθώς και ανάμεσα στις βασιλικές προσωπικότητες, όπως η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η δούκισσα του Σάσεξ.

Έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια, ο οίκος ανακοινώνει τα εγκαίνια του νέου flagship store στο Λονδίνο που στεγάζει όλες τις συλλογές - υποδήματα της μάρκας, τσάντες, κοσμήματα και είδη σπιτιού εμπνευσμένα από το πάθος του creative director για το art de la table- με στόχο να βιώσετε στο έπακρο τη μοναδική ατμόσφαιρα της Aquazzura.

aquazzura-new-bond-street-boutique-official-images-10.jpg

Η εμβληματική τοποθεσία της New Bond Street δημιουργεί την ατμόσφαιρα για μια πραγματική έκρηξη δημιουργικότητας: τον σχεδιασμό της μπουτίκ οραματίστηκε ο Edgardo Osorio, ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής της Aquazzura, και υλοποίησε η παγκοσμίου φήμης Ολλανδή καλλιτέχνης και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Marie-Anne Oudejans.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να ανοίξουμε μια μικρή όαση ιταλικού στυλ στη New Bond Street. Ήθελα η νέα μπουτίκ Aquazzura να είναι γεμάτη από μικρές προσωπικές λεπτομέρειες, όπως ένα μέρος του αρχείου των σκίτσων μου, και να φέρει χαρά στο δρόμο. Κάθε όροφος διαθέτει τη δική του προσωπικότητα και τη δική του χρωματική παλέτα.» 
Edgardo Osorio
aquazzura-new-bond-street-boutique-official-images-12.jpg

Το τριώροφο κτίριο διαθέτει μια ολόλευκη πρόσοψη που συνδυάζει άψογα το ιστορικό στυλ και την αβίαστη κομψότητα - ένας λευκός καμβάς για το εκλεπτυσμένο, ευχάριστο πνεύμα της Aquazzura. Ο Osorio και η Oudejans επέλεξαν μια παλέτα εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο για τους εσωτερικούς χώρους: aqua, ροζ και κίτρινο, που συνδέονται άψογα με το εμβληματικό μοτίβο των λωρίδων της μάρκας. Κάθε όροφος αγκαλιάζει έναν ξεχωριστό χρωματικό συνδυασμό και παρουσιάζει χειροποίητα ζωγραφισμένα διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας μια ζωντανή, καλλιτεχνική δήλωση.

aquazzura-new-bond-street-boutique-official-images-14.jpg

Η είσοδος του flagship store γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη χάρη στις ασπρόμαυρες τέντες και τις επικαλυμμένες κολώνες. Καθώς εισέρχεστε σας υποδέχεται μια χειροποίητη faux πορτοκαλιά και η υπογραφή της παλέτας της μάρκας, εμπλουτισμένη με λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τη φύση: φοίνικες ζωγραφισμένοι στο χέρι, μαϊμούδες και εξωτικά πουλιά. Οι γραφικές ασπρόμαυρες βιτρίνες τοποθετούν τη συλλογή υποδημάτων στο επίκεντρο, ενώ οι εκδoχές των ίδιων μοτίβων με λωρίδες και chevron σε υδάτινους τόνους διακοσμούν επίσης τους τοίχους, τις κολώνες και τις οροφές, υποστηρίζοντας το φίνο προφίλ του οίκου.

aquazzura-new-bpnd-street-boutique-official-images-3.jpg

Αγκαλιάζοντας τις θηλυκές αποχρώσεις του ροζ ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει ζωγραφισμένες στο χέρι οροφές με μοτίβο πέργκολας, ενώ μια στυλιζαρισμένη απόδοση τροπικών δέντρων frangipani, στολισμένων με λευκά και κίτρινα λουλούδια και πεταλούδες, δημιουργεί μια πλούσια αλλά και ντελικάτη ατμόσφαιρα. Οι γυάλινες βιτρίνες και οι περίτεχνες κόγχες χρησιμοποιούνται για την παρουσίαση των τελευταίων συλλογών τσαντών και κοσμημάτων. Μια έντονη, καλοκαιρινή απόχρωση του κίτρινου φωτίζει τον δεύτερο και τελευταίο όροφο, σε συνδυασμό με καταπράσινα πορτοκαλί δέντρα - μια ωδή στη μεσογειακή φύση. Εδώ, η συλλογή Aquazzura Casa προσφέρει μια συναρπαστική σειρά από πολύχρωμα υφάσματα, διαχρονική πορσελάνη και σύγχρονα επιτραπέζια αξεσουάρ που ενσαρκώνουν τη νέα εποχή της Aquazzura ως μάρκα lifestyle.

Info: 26 Bond St, Λονδίνο