fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το μεγαλοπρεπές σπίτι του ιδρυτή του Aquazzura στη Φλωρεντία
INTERIORS

Αυτό είναι το μεγαλοπρεπές σπίτι του ιδρυτή του Aquazzura στη Φλωρεντία

Πρόκειται για το Palazzo Corsini, την κατοικία του Edgardo Osorio


Μια υπέροχη ταπετσαρία De Gournay με animal print, μαρμάρινες προτομές και μάξιμαλ αισθητική - το σπίτι του Edgardo Osorio και του συντρόφου του, Ricardo D'Almeida Figueiredo, είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων και prints, σύγχρονων και κλασικών στοιχείων, όλα μέσα στο μεγαλοπρεπές Palazzo Corsini στη Φλωρεντία. 

«Λατρεύω την αντίθεση μεταξύ της αντίκας και του μοντέρνου και δύσκολα μπορώ να πιστέψω την τύχη μου, πριν από μερικά χρόνια, να εξασφαλίσω ένα τέτοιο "διαμάντι". Ήμουν πάντα ερωτευμένος με αυτό το όμορφο Palazzo», λέει ο Osorio, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του πολυτελούς shoe brand Aquazzura, του οποίου τα κεντρικά γραφεία και το design studio βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, μαζί με μια boutique στο ισόγειο.

02183422-ed2-cover-1427x2000-Sf5Iz.jpg

Υπάρχουν σίγουρα πολλά αντιφατικά στοιχεία στο σπίτι, τα οποία σχεδίασε o Osorio με την εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης Casa do Passadiço. Η ταπετσαρία από στο σαλόνι συνδυάζεται με ένα αντίστοιχο χαλί σε γεωμετρικό σχέδιο, ενώ οι powder καναπέδες από τη Meridiani πλαισιώνουν ένα πουφ με print από ζέβρα. 

tcx090117aquazzura003-1502724182.jpg
Edgardo Osorio

Φυτά σε γλάστρες με μεγάλα φύλλα ολοκληρώνουν το υπέροχο σκηνικό. Όλα αυτά συμπληρώνουν τα έργα τέχνης των Aaron Young, Dan Res και Douglas Gordon, ενώ όλη η διακόσμηση ξεχωρίζει για το μπαρόκ στιλ του 17ου αιώνα, το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Γεμάτο χρώμα και statement χαρακτήρα, το δωμάτιο φαίνεται πολυτελές αλλά όχι αντιαισθητικό - αποτελεί ένα μέρος χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

«Λατρεύω το χρώμα, μου αρέσει να φιλοξενώ φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά μου αρέσει να διασκεδάζω», λέει ο κολομβιανής καταγωγής Osorio. «Δεν θέλω ο προσωπικός μου χώρος να είναι πολύ formal και παγερός. Επιθυμώ να είναι όμορφος, αλλά θέλω να μπορώ να καθίσω στο πάτωμα, ή στον καναπέ, να περάσω καλά και να χαλαρώσω. Λατρεύω τη χαρά της ζωής, και αυτό, νομίζω, βγαίνει από τη λατινική μου πλευρά!» 

02183419-ed4-cover-2000x1368-f4hnx.jpg

Το σπίτι είναι σαν ένα ζωντανό λεύκωμα με τους έρωτες και τον τρόπο ζωής του Osorio. Η γοητεία του για τα κοράλλια και τα κοχύλια οδήγησε σε μια συλλογή από αυτά - μερικά items προέρχονται από δημοπρασίες - που καλύπτει έναν τοίχο στο σαλόνι. «Νομίζω ότι ένας χώρος πρέπει να έχει κάτι να επικοινωνεί. Μου αρέσουν τα δωμάτια που φαίνονται "ζωντανά". Σου μεταφέρουν ένα συναίσθημα κατά κάποιο τρόπο», λέει ο ίδιος. «Όταν διακοσμώ έναν χώρο, γίνομαι ιδιαίτερα συναισθηματικός. Δεν υπάρχει ένας κανόνας για εμένα. Κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε για να έχει τη δική του προσωπικότητα.» Η τραπεζαρία έχει μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Ένας vintage πολυέλαιος από κρύσταλλο και ορείχαλκο Sputnik από τη δεκαετία του 1970 κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι που διαθέτει μάρμαρο Carrera από τον Carlo Colombo.

02183418-ed3-cover-2000x1303-2KM9h.jpg

«Άντλησα έμπνευση από πράγματα που αγαπώ, όπως διαφορετικά palazzos σε όλη την Ευρώπη ή μέρη και διαμερίσματα που θαύμαζα», λέει ο Osorio. «Το διαμέρισμα του Yves Saint-Laurent στο Παρίσι, για παράδειγμα. Λατρεύω το χρώμα και το ήθελα, γι' αυτό έφτιαξα ένα από τα φουαγιέ του σπιτιού σε κόκκινο χρώμα. Η εντυπωσιακή αυτή απόχρωση, μαζί με ένα χαλί με print ζέβρας κι ένα μαρμάρινο coffee table σε brown gold και λευκό, μετατρέπει έναν χώρο κάνει ένα bold statement!» 

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες! 

Πηγή: Town and Country και Tatler