fbpixel

Search icon
Search
Μια '50s κατοικία στο Malibu χρησιμοποιεί το ξύλο ως βασικό υλικό κατασκευής της
INTERIORS

Μια '50s κατοικία στο Malibu χρησιμοποιεί το ξύλο ως βασικό υλικό κατασκευής της

Σχεδιασμένη από την Kelly Wearstler


Η Kelly Wearstler αφήνει το δικό της αποτύπωμα στον χώρο του design, σημειώνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη και ξεχωρίζοντας για το εκλεπτυσμένο στιλ που τη χαρακτηρίζει. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση μια κατοικίας στο Malibu, η οποία χτίστηκε τη μακρινή δεκαετία του 1950. Ένα σπίτι ονειρικό, που μέσα από τον ανανεωμένο σχεδιασμό του έχει τον τρόπο να μας εμπνέει.

Let's take a tour!
kw-malibu-2020-0910488.jpg


Συζητώντας με τους ιδιοκτήτες της κατοικίας, αυτό που η αρχιτεκτονική ομάδα κατανόησε ήταν πως έπρεπε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με μοντέρνα αισθητική, up to date στοιχεία, αλλά παράλληλα με μια αίσθηση του κλασικού, αλλά και της άνεσης. Ένα γρήγορο house tour είναι αρκετό για να μας πείσει για το πόσο συγκλονιστικά έχουν εναρμονιστεί όλα τα μοντέρνα στοιχεία με την γαλήνια ατμόσφαιρα του φυσικού τοπίου.

Το βασικό υλικό που κυριαρχεί στους χώρους του σπιτιού του είναι το ξύλο σε διάφορες αποχρώσεις, με την παρουσία του να έχει εξασφαλίσει μοντερνισμό, αλλά κι ένα διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα. Βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες.

Γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Μικρές πινελιές από το χθες αλλά και το σήμερα συνθέτουν ένα τόσο inspiring σκηνικό, «ζεστό» και άκρως ατμοσφαιρικό, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί ο ιδιοκτήτης. Κλασικά μοντέρνο και πολυδιάστατο, το διαμέρισμα ισορροπεί με τον πιο μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, μετατρέπεται σε ένα ultra cozy περιβάλλον και δύσκολα να μην κεντρίσει την προσοχή κάθε interior design lover.

kw-malibu-2020-0910704.jpg


Πρόκειται για μια ευρύχωρη κατοικία, στην οποία οι γήινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν, δίνοντάς μας το απόλυτο decor inspiration. Αυτό που ο ίδιος ήθελε ήταν να δημιουργήσει ένα σκηνικό που να εκπέμπει ζεστασιά και απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα με κάθε πιθανό τρόπο -τόσο με τα χρώματα όσο και με τον κατάλληλο φωτισμό. Και το κατάφερε! Σαν bonus έχουν λειτουργήσει τα υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν χαρίσει νότες φρεσκάδας στο σπίτι.

Δύσκολα μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έχουν ενταχθεί όλα τα στοιχεία, εξασφαλίζοντας μια εικόνα τόσο προσεγμένη και λειτουργική -άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα ευχάριστο living που ο καθένας θα ζήλευε, το οποίο λειτουργεί σαν την ιδανική πηγή έμπνευσης για όλους μας. Στο μεταξύ, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: The Ingalls, House & Garden