fbpixel

Search icon
Search
Μήπως τελικά η μοναξιά δεν είναι τόσο κακή; Ανακαλύψτε 5 λόγους για να την αγαπήσετε
PSYCHOLOGY

Μήπως τελικά η μοναξιά δεν είναι τόσο κακή; Ανακαλύψτε 5 λόγους για να την αγαπήσετε

Γιατί ίσως ήρθε η ώρα να βρούμε πραγματικά τον εαυτό μας


Πράγματι η λέξη «απομόνωση» δημιουργεί συναισθήματα στρες, καθώς ξυπνάει το μικρόβιο της μοναξιάς. Όταν αναγκάζεσαι να αυτοπεριοριστείς πολλές φορές ξεχνάς τη φυσική ανάγκη για λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, που σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις αναζητήσει. Το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας την περίοδο του κορωνοϊού είναι ο φόβος του αναγκαστικού εγκλεισμού. 

Κι όμως, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημα τελικά. Και αν όντως είναι ωραία η μοναξιά; Και αν ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη μοναχικότητα που επιζητεί κάθε άνθρωπος σε αυτόν εδώ τον πλανήτη; Γιατί σίγουρα είμαστε καλύτερα όταν είμαστε μαζί, αλλά για να είμαστε καλά μαζί, πρέπει πρώτα από όλα να είναι καλά ο καθένας μόνος του...

Παρακάτω θα βρείτε όλους εκείνους τους λόγους που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τη μοναξιά! 

Μπορείτε να ασχοληθείτε με πολλά πράγματα 

Το να μένετε σπίτι δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κάνετε τίποτα. Φροντίστε να συγχρονίσετε την ώρα που γυμνάζεστε με αυτήν ενός φίλου σας, κάνοντας ασκήσεις ταυτόχρονα -ακόμη και με βιντεοκλήση. Παράλληλα, επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα γεύματος και φροντίστε να παραμείνετε συνεπείς σε αυτήν, ενώ την ίδια στιγμή μπορείτε να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας μαθαίνοντας μια καινούρια συνταγή μαγειρικής την ημέρα. 

Επίσης, εκμεταλλευτείτε το Facetime και το Skype και μιλήστε με κάποιον φίλο ή συγγενή που έχετε να ακούσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περάστε αξιόλογο χρόνο στα social media και θέστε όρια στον εαυτό σας (μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τη λειτουργία της πτήσης, εάν είναι απαραίτητο).  

th-monaxia.jpg

Γίνεστε πιο δημιουργικοί

Μεταξύ των σειρών, ταινιών και των αγαπημένων σας podcasts, μην ξεχνάτε ότι ακόμη ένα δημιουργικό χόμπι, που προϋποθέτει έναν και μόνο άνθρωπο είναι η συγγραφή. Ναι! Το να αποτυπώσετε τις σκέψεις, τις ιδέες και οτιδήποτε άλλο σας έρχεται στο μυαλό στο χαρτί θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως πιο καλά. Βοηθάει να περνάει δημιουργικά η ώρα, ενώ κρατάτε για πάντα μερικά από τα πιο δυνατά σας συναισθήματα, στα οποία θα έχετε τη δυνατότητα να ανατρέξετε στο μέλλον.

Περιορίζετε την αναβλητικότητα 

Πώς θα σας φαινόταν να μην είχατε καμία υποχρέωση στο πίσω μέρος του μυαλού σας για μια φορά; Κι όμως τώρα μπορείτε να τα καταφέρετε! Εκμεταλλευτείτε την περίοδο για να ολοκληρώσετε όποια δουλειά έχετε αφήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και φροντίστε να κλείσετε υποθέσεις που μπορεί να σας «βασάνιζαν». Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσετε το τοπίο και να αδειάσετε την to do λίστα σας. Σκεφτείτε πόσο πιο ανάλαφροι θα αισθάνεστε μετά! 

th-monaxia-MdUWQ.jpg

Ανακαλύπτετε τον εαυτό σας

Με το να περνάτε περισσότερο χρόνο με εσάς τον ίδιο καταφέρνετε να μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας στα οποία μπορεί μέχρι πρότινος να μη δίνατε σημασία, λόγω των έντονων και γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητάς σας. Πάρτε τον χρόνο σας, κάντε τη γυμναστική που αγαπάτε, κάντε yoga ή διαλογισμό, δοκιμάστε τα ρούχα που πάντα θέλατε να δείτε αν ταιριάζουν μεταξύ τους και περιποιηθείτε το πρόσωπο και το σώμα σας. Μπορείτε επίσης, να ανακαλύψετε ποιο χόμπι σας ταιριάζει πιο πολύ, διαλέγοντας ανάμεσα σε πλέξιμο, μαγειρική ακόμη και ζωγραφική. Ίσως βρείτε μέσα σας κάποιο ταλέντο που μέχρι στιγμής αγνοούσατε.

Ανανεώστε και αγαπήστε το σπίτι σας 

Εάν δεν αγαπήσετε εσείς ο ίδιος τον χώρο σας δε θα το κάνει κανείς για εσάς. Αυτός είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτύχετε μόνοι σας. Χωρίστε τα δωμάτια της κατοικίας σας και φροντίστε να καταπιάνεστε με ένα τη φορά. Περάστε όμορφες και δημιουργικές ώρες, οργανώνοντας τη γκαρνταρόμπα σας βάζοντας δυνατά μουσική και στη συνέχεια σκεφτείτε τι θα κάνετε με τους υπόλοιπους χώρους. 

Επίσης μην ξεχνάτε: Επισκεφτείτε κάθε δωμάτιο για συγκεκριμένη ασχολία και σε καθορισμένες ώρες. Κανείς δε θέλει να ξυπνάει και να παραμένει στο κρεβάτι κάνοντας δουλειά από εκεί. Αλλάξτε περιβάλλον και ευχαριστηθείτε τον ποιοτικό χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Τουλάχιστον κάντε τον να αξίζει!