fbpixel

Search icon
Search
Μέσα σε ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο Σικάγο που μοιάζει με pied-à-terre του Λονδίνου
INTERIORS

Μέσα σε ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο Σικάγο που μοιάζει με pied-à-terre του Λονδίνου

Οι έντονες αποχρώσεις, τα ιδιαίτερα μοτίβα και τα vintage ευρήματα δίνουν χαρακτήρα στο σπίτι


Για τον James Dolenc και τον Tom Riker, η διαμόρφωση μιας σουίτας σε ένα διαμέρισμα 1.450 τετραγωνικών μέτρων στη γειτονιά Gold Coast του Σικάγο αποτέλεσε μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την παραδοσιακή σχεδιαστική φιλοσοφία τους. Έτσι, οι ιδρυτές της James Thomas Interiors ξεκίνησαν μια πλήρη ανακαίνιση για να μετατρέψουν τη βασική κατοικία σε έναν χώρο με μοναδικά κομμάτια που θυμίζει ένα pied-à-terre στο Λονδίνο.

Το διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια βρίσκεται σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Robert DeGolyer και ολοκληρώθηκε το 1924. Η εταιρεία του ζευγαριού συνεργάστηκε με την εταιρεία Lenwood Construction με έδρα το Illinois για να υλοποιήσει το όραμά τους. Φυσικά, το παλιό κτίριο είχε προκλήσεις. «Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από γύψο και λάμα, οπότε η προσθήκη πραγμάτων όπως απλίκες ή ηλεκτρικές πρίζες ήταν δύσκολη», λένε οι Dolenc και Riker. «Τα ταβάνια είναι επίσης από σκυρόδεμα, οπότε έπρεπε να τα ρίξουμε σε ορισμένα σημεία για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε νέες σωληνώσεις και ηλεκτρικούς αγωγούς». Όλα τα δάπεδα αντικαταστάθηκαν με νέο σκληρό ξύλο. Η διπλή κουζίνα και τα μπάνια ανακαινίστηκαν. Ενσωματωμένα ντουλάπια μετέτρεψαν ένα υπνοδωμάτιο σε dressing room. Εγκαταστάθηκαν τα απαραίτητα, όπως ο κλιματισμός, το πλυντήριο και το στεγνωτήριο.

ot2126723-65e8974f04d37.jpg


Οι σχεδιαστές επέλεξαν μια πλούσια χρωματική παλέτα μπλε, ροζ και πράσινων αποχρώσεων για να αντισταθμίσουν τον γκρίζο ουρανό του Σικάγο. Μια μπλε ταπετσαρία από ύφασμα γρασιδιού του Phillip Jeffries περιβάλλει το σαλόνι μήκους 30 ποδιών, ενώ μια βοτανική επένδυση του Scalamandré προσθέτει ιδιοτροπία στο φουαγιέ. Η τραπεζαρία τραβάει την προσοχή χάρη στα λευκά πλέγματα πάνω από μπλε βαμμένους τοίχους. «Λατρεύουμε το βαθύ πράσινο χρώμα που επιλέξαμε για τα ντουλάπια της κουζίνας», λένε οι σχεδιαστές. «Προσθέτει μια ζεστή, σέξι όψη - μια τέτοια απόκλιση από την πανταχού παρούσα λευκή κουζίνα».

Τα περισσότερα έπιπλα κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία, όπως ένα καμπυλωτό τραπεζάκι στην τραπεζαρία που λειτουργεί ως δραματικό σημείο εστίασης κι εμποδίζει την αντιαισθητική θέα στην πόλη. Άλλα προήλθαν από vintage καταστήματα. «Είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε υφάσματα κι επενδύσεις τοίχων», εξηγούν οι σχεδιαστές. Με ένα ασπρόμαυρο καρό δάπεδο και με χρώμα Polar Jade της Benjamin Moore, η είσοδος δίνει έναν γοητευτικά παιχνιδιάρικο τόνο στο υπόλοιπο σπίτι. Ένα τραπέζι που διαθέτει ύφασμα Clarence House με διακοσμητικά στοιχεία Samuel & Sons παρέχει ένα τέλειο σημείο για ζωηρά ροζ λουλούδια.

ot2126751-65e89751777e0.jpg


Στο σαλόνι, οι Dolenc και Riker δημιούργησαν τρεις ζώνες: ένα καθιστικό, έναν χώρο εργασίας και μια τραπεζαρία. Το καθιστικό είναι εξοπλισμένο με έναν προσαρμοσμένο καναπέ και πολλά vintage κομμάτια. Γύρω από ένα πρόσφατα ανακαινισμένο τζάκι, η περιοχή είναι ιδανική για να απολαύσει κανείς ένα φλιτζάνι τσάι. 

Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα «ζεστασιάς» που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept.

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο town house με έντονες αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space.

ot2126756-65e897520af6c.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Trevor Tondro, House Beautiful