fbpixel

Search icon
Search
Mental Health: Αυτές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων που θα αλλάξουν όσα γνωρίζατε!
WELLNESS

Mental Health: Αυτές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων που θα αλλάξουν όσα γνωρίζατε!

Ήρθε η ώρα να μάθετε όλα τα μυστικά της κρυσταλλοθεραπείας


H κρυσταλλοθεραπεία, έχει εξελιχθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών σε μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας και -ίσως- δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αρχαίοι πολιτισμοί υποστήριζαν πως οι κρύσταλλοι, προερχόμενοι από τα σπλάχνα της γης, εκπέμπουν ενέργεια. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο πως ο κάθε κρύσταλλος είναι διαφορετικός κι ανάλογα με τη χημική του σύσταση, το χρώμα και τις ιδιότητές του, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει με πολλούς τρόπους το ανθρώπινο σώμα και κυρίως το δυναμικό νευρικό σύστημα. 

Αυτοί που έχουν μπλε χρώμα, διαθέτουν ηρεμιστικές ιδιότητες, ενώ οι κόκκινοι διεγερτικές και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η κρυσταλλοθεραπεία έχει αποτέλεσμα, είναι να τη δοκιμάσει. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε όσα θέλετε για τους κρυστάλλους που ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα.

Γνωρίζετε τις ιδιότητές τους;

The crystals

Οι κρύσταλλοι διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους κι ο καθένας ξεχωριστά έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον άνθρωπο. Άλλοι έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες, άλλοι θεραπευτικές κι άλλοι πάλι, χαρίζουν δύναμη κι ευημερία. Γνωρίστε τους πιο effective κρυστάλλους κι απολαύστε τα benefits τους:

Γρανάτης

shutterstock-556203823.jpg

Ένας από τους γνωστούς λίθους, είναι ο γρανάτης, γνωστός σήμερα ως γρανάδα. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του, είναι αποτέλεσμα πρόσμιξης ασβεστίου με σίδηρο, αλουμίνιο ή χρώμιο, ενώ η λέξη γρανάτης προέρχεται από την λατινική λέξη granum. Ο βαθυκόκκινος γρανάτης είναι η επίσημη εθνική πολύτιμη πέτρα της Τσεχίας και θεωρείται πως αυξάνει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, ενώ βοηθάει τον άνθρωπο να ανακαλύψει τις θετικές πλευρές του εαυτού του. Παράλληλα, χαρίζει δύναμη σε περιόδους αλλαγών και βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων, απορροφώντας παράλληλα την αρνητική ενέργεια.

Λάπις λάζουλι

shutterstock-747284200.jpg

Η ελκτική του δύναμη φέρνει χαρά, αισιοδοξία, μακροζωία, γαλήνη, αρμονία και ειρήνη στον άνθρωπο και χαρίζει μία αίσθηση δύναμης και σθένους. Ο λίθος λάπις λάζουλι προσφέρει διαύγεια κι ενεργοποιεί τις ικανότητες του νου, ενώ συμβάλλει στη σωστή έκφραση των συναισθημάτων. Παράλληλα, προσελκύει νέους φίλους, τονώνει την αυτοπεποίθηση και σβήνει τις ενοχές. Πρόκειται για έναν κρύσταλλο, που συμβολίζει την πίστη και τη φιλία κι ενώνει την καρδιά με τον νου.

Αζουρίτης

shutterstock-2131749423.jpg

Οι κρύσταλλοι του αζουρίτη, δεν είναι πάντα ομοιόμορφοι και συνήθως, διαφέρουν πολύ στις διάφορες εμφανίσεις του ορυκτού. Το χαρακτηριστικό ουρανί χρώμα του είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει κι ανήκει στην κατηγορία των κρυστάλλων που ευνοούν την εξέλιξη και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στον διαλογισμό. Ο αζουρίτης έχει χαρακτηριστεί ως «πέτρα του ουρανού» που χαρίζει ανακούφιση κι απομακρύνει τις φοβίες και τις αρνητικές σκέψεις, ενώ μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τους τομείς της ζωής μας, που χρήζουν προσοχής.

Αμέθυστος

shutterstock-1693354591.jpg

Ο Αμέθυστος, προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα, ενώ κάνει πιο έντονη τη διαίσθηση κι είναι κι αυτός εξαιρετικά χρήσιμος για τον διαλογισμό, ενώ θεωρείται πως προστατεύει από το κακό μάτι, μετατρέποντας την κακή ενέργεια, σε αγάπη. Πρόκειται για έναν κρύσταλλο που καταπολεμά το άγχος, την πίεση και το στρες, λειτουργεί σαν ασπίδα απέναντι στην αρνητική ενέργεια κι εξομαλύνει τα συναισθήματα, χαρίζοντας μία ευχάριστη αίσθηση, γι' αυτό και για πολλούς ειδικούς, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους, που λειτουργεί με ευεργετικό τρόπο για το ανθρώπινο σώμα και κυρίως, το μυαλό.

Αιματίτης

shutterstock-1946394631.jpg

Last but not least, ο αιματίτης συμβολίζει την αισιοδοξία και τη δύναμη, την ισορροπία ανάμεσα στο νου, την ψυχή και το σώμα και βοηθά στον διαλογισμό. Πολλοί υποστηρίζουν πως μία από τις ιδιότητές του, είναι ότι αμβλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ενώ εναρμονίζει το σώμα και το πνεύμα. Έχει αγχολυτική δράση, φέρνει ανανέωση, ηρεμία και τονώνει την αυτοπεποίθηση, ενώ ενισχύει τη μνήμη, διευκολύνει τη συγκέντρωση της σκέψης και βοηθά στην επίλυση πρακτικών, τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων. 

The experts

H επιλογή του κρυστάλλου είναι εντελώς προσωπική και σύμφωνα με τους experts, ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ακούσει το ένστικτό του και να το αφήσει να τον καθοδηγήσει, ενώ για να λάβει την ευεργετική επίδρασή του, πρέπει να τους «φέρει» επάνω στο σώμα του. Οι κρύσταλλοι εκπέμπουν ενέργεια κι είναι πολλοί οι celebrities που δεν τους αποχωρίζονται, με την Miranda Kerr και την Adele να έχουν μιλήσει πολλές φορές δημόσια γι' αυτούς. Την ίδια στιγμή, Jil Billaudel, creator του Holi Editions σημειώνει πως: «Είτε πρόκειται για κάποιο κόσμημα, είτε για ένα διακοσμητικό, όλα εξαρτώνται από το μέρος όπου θα τοποθετήσει κανείς τον κρύσταλλο. Για παράδειγμα, έχω δημιουργήσει ένα necklace με γρανάτη, το οποίο μου χαρίζει δύναμη. Ο λάπις λάζουλι, είναι επίσης ένας κρύσταλλος που πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή του λαιμού, καθώς ενεργοποιεί τα τσάκρα κι ευνοεί την επικοινωνία. Στο γραφείο μου έχω τοποθετήσει έναν αζουρίτη, που με βοηθάει να συγκεντρωθώ και με βοηθάει να εξελίσσομαι. Αγαπώ τα σμαράγδια, καθώς εκτός από ένα φοβερό χρώμα, έχουν μία ιδιαίτερη ενέργεια, ανακουφίζοντας από τον πόνο».

Από τη δική της μεριά, η Morgane Jorge, founder του Stones Club επέλεξε τους δικούς της αγαπημένους κρυστάλλους κι όπως λέει, ξεχωρίζει τον αμέθυστο, που την ακολουθεί σε όλα τα τελευταία χρόνια της ζωής της. «Ο κίτρινος ασβεστίτης τονώνει την αυτοπεποίθηση, την καλή διάθεση και το χιούμορ. Από την άλλη, ο αμέθυστος καταπολεμά το άγχος και το έντονο στρες. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική και ιδανικά, πρέπει να τοποθετείται κοντά στην καρδιά. Προσωπικά, τοποθετώ τους αγαπημένους μου κρυστάλλους στο γραφείο μου, για να αισθάνομαι την ενέργειά τους, ενώ λειτουργούν και σαν ένα daily reminder για μένα. Με βοηθούν να σκέφτομαι τον εαυτό μου και να τον φροντίζω, να ζω την κάθε στιγμή και να αναγνωρίζω το τι πραγματικά έχω ανάγκη. Επίσης, καθημερινά τοποθετώ κάτω από το μαξιλάρι μου μερικούς από αυτούς, για έναν καλό και ποιοτικό ύπνο, ακόμη και σε περιόδους με έντονο στρες. Ο αμέθυστος, με έχει βοηθήσει σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις, από όταν ήμουν μικρή σε ηλικία και δεν τον αποχωρίζομαι», εξηγεί. 

Δώστε κι εσείς μία ευκαιρία στους κρυστάλλους, επιλέγοντας το είδος που σας ταιριάζει και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει!