fbpixel

Search icon
Search
Menorca: Ειδυλλιακές διακοπές στο δημοφιλές νησί που ανταγωνίζεται την Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα
ESCAPE

Menorca: Ειδυλλιακές διακοπές στο δημοφιλές νησί που ανταγωνίζεται την Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα

Μια απόδραση που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας...


Πιο χαμηλών τόνων από τις Βαλεαρίδες γείτονές της, τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, η Μινόρκα έχει αποκτήσει επάξια φήμη τα τελευταία χρόνια. Κρυφοί όρμοι, παραδεισένιοι κόλποι και βουκολική ύπαιθρος συνθέτουν τη διακριτική γοητεία αυτού του όμορφου ισπανικού νησιού, καθώς και ζωντανές πόλεις-λιμάνια και καλλιτεχνικά πολιτιστικά σημεία. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε υπέροχες προτάσεις για να οργανώσετε μια απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη! 

Το ειδυλλιακό ξενοδοχείο

3-Ye1jl.jpg
Vestige Son Vell

Το Vestige Son Vell ξεπροβάλλει μέσα από τις αγροτικές εκτάσεις στο τέλος ενός παλιού δρόμου και δεσπόζει σαν ένα παστέλ παλάτι του 18ου αιώνα. Με μια κομψή αισθητική που συνδυάζει τον χαλαρό μεσογειακό μινιμαλισμό με τη χαρακτηριστική επίπλωση, αντίκες και έργα τέχνης, τα δωμάτια και οι σουίτες βρίσκονται, τόσο στο μεγαλοπρεπές κυρίως σπίτι, όσο και σε όλο τον κήπο, ορισμένα με τις δικές τους βεράντες. Ανάμεσα στους όμορφα περιποιημένους κήπους, γεμάτους πεταλούδες και κελαηδίσματα πουλιών, το κτήμα διαθέτει δύο εντυπωσιακές πισίνες. Η μία έχει θέα στην έκταση των χωραφιών και η άλλη βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο, γεμάτο λουλούδια γκαζόν. Απολαύστε το lunch σας στην ύπαιθρο στο Sa Clarisa, και στη συνέχεια live μουσική και ένα πλούσιο μενού της Menorca στο Vermell μετά το σούρουπο. Και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Cala Vell, έναν απομονωμένο κοντινό όρμο, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε εύκολα με τα πόδια, με ποδήλατο ή με άλογο.

Για βραδινές βόλτες

shutterstock-2490211979.jpg
Es Castell

Τη νύχτα, το λιμάνι του Es Castell στη νοτιοδυτική ακτή λάμπει το φως από τα σπίτια στους γύρω λόφους και απ' τα περίπου 12 μικρά, υπαίθρια εστιατόρια που προβάλλουν στο μονοπάτι, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για ένα χαλαρό dinner. Το Pintarroja είναι ανοιχτό για 2η σεζόν φέτος, αφήνοντας τα φρέσκα, απλά θαλασσινά να πρωταγωνιστήσουν. Το ψάρι ημέρας είναι ένα must-try πιάτο!

Το hotspot του νησιού 

shutterstock-1915676473.jpg
Ciutadella

Η ζωντανή Ciutadella είναι ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα δρομάκια, ιστορικά κτίρια και γοητευτικές πλατείες. Ένας άξιος προορισμός για city-break, όπου θα απολαύσετε μια περιπλάνηση στην γραφική παλιά συνοικία, συναντώντας μικροσκοπικά μπαρ και boutique με handmade προϊόντα. Το λιμάνι, που βρίσκεται κάτω από την κεντρική πλατεία, συγκεντρώνει τις μικρές ψαρόβαρκες και πιο επιβλητικά σκάφη και προσφέρεται για έναν υπέροχο περίπατο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

g5.jpg
Flamante restaurant

Μετά το aperitivo (το Moriarty διαθέτει μια παμπάλαια αυλή και μια καλά επιμελημένη λίστα cocktails), κατευθυνθείτε για dinner σε ένα rooftop restaurant για να απολαύσετε την πόλη από ένα προνομιακό σημείο. Plus, μια ιδιαίτερα υπέροχη θέα στο λιμάνι θα βρείτε στο Flamante, μαζί με ένα μενού με τοπικές σπεσιαλιτέ και τοπικά κρασιά.

Όρμοι και παραλίες 

shutterstock-2165564687.jpg
Cala Mitjana

Στην ακτογραμμή της Menorca υπάρχει μια πληθώρα από μαγευτικούς όρμους και εκπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά - συνολικά περισσότεροι από 100 όρμοι. Κάποιοι βρίσκονται στους πρόποδες απόκρημνων βράχων, άλλοι στο τέλος πευκοδάσους ή άγριων χωμάτινων μονοπατιών. Η Cala Mitjana είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το σημείο συνάντησης της λευκής άμμου και των καταπράσινων βράχων, ενώ η κοντινή Cala Trebalúger είναι μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση. Το νησί διασχίζεται σε μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο, οπότε είναι εύκολο να εξερευνήσετε αρκετές από αυτές μέσα σε μία ημέρα, περνώντας από βουκολικές αγροτικές εκτάσεις στη διαδρομή. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο ασβεστωμένο χωριό Fornells (και να φάτε αστακό στιφάδο στο ταπεινό Es Cranc). Ένα ταξίδι με σκάφος είναι ένας ιδιαίτερα γοητευτικός τρόπος για να εκτιμήσετε το τοπίο, ενώ το περίφημο Cami de Cavalls είναι ένα παράκτιο μονοπάτι 115 μιλίων γύρω από ολόκληρο το νησί για τους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες.

Τέχνες και πολιτισμός

hw-tienda-daniel-schafer-002-scaled.jpg
Gallery Shop στο Hauser & Wirth

Στη Menorca η εκτίμηση της τέχνης και του design βρίσκεται σε οργασμό. Αυτό το καθεστώς εδραιώθηκε με το άνοιγμα του Hauser & Wirth στο απίστευτο σκηνικό της Illa del Rei, ένα νησί στο λιμάνι του Mahon. Το πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων, που αποτελεί κορυφαίο σημείο της πολιτιστικής προσφοράς του νησιού, εξυμνεί την τοπική δημιουργική σκηνή και φέρνει διεθνείς καλλιτέχνες σε ένα ήρεμο και εμπνευσμένο σκηνικό. Αφιερώστε χρόνο για να περιηγηθείτε στο Gallery Shop για να αποκτήσετε κομμάτια από τεχνίτες του νησιού και να φάτε στο Cantina, το υπαίθριο restaurant που σερβίρει εποχιακή κουζίνα του τόπου μέσα στα ελαιόδεντρα. Το εστιατόριο είναι συνδεδεμένο με το οινοποιείο Binifadet, το οποίο αξίζει μια δική του επίσκεψη για να δοκιμάσετε τα προϊόντα του νησιού ανάμεσα σε εκτεταμένους αμπελώνες.

Τα σημεία συνάντησης

menorca-experimental-hotel-spain-by-dorothee-meilichzon-yellowtrace.jpg
Menorca Experimental

Στο Menorca Experimental, μια finca του 19ου αιώνα έχει μετατραπεί σε ένα καλλιτεχνικό ξενοδοχείο σχεδιασμένο από την Experimental Group, σε ένα τοπίο με πευκοδάση και αγριολούλουδα. Πηγαίνετε για ένα μακρύ, χαλαρό γεύμα στην εξωτερική βεράντα, όπου σερβίρονται to share πιάτα μαζί με μια πολύ ενδιαφέρουσα cocktail list. 

nonna-bazaar-party-mood-01-885x1024.jpg

Η golden hour δεν είναι ποτέ πιο συναρπαστική από ό,τι στο Nonna Bazaar, ένα εκπληκτικό εστιατόριο και concept store λίγα λεπτά από το κέντρο της Ciutadella, που με μοναδική θέα και ζωντανή μουσική βιώνετε μια farm-to-table εμπειρία. Για ένα δείπνο στο ηλιοβασίλεμα, το Coral Menorca διαθέτει ονειρική θέα στη βραχώδη Cala'n Blanes, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια εκλεπτυσμένη εκδοχή των πιάτων του νησιού μπροστά σε έναν απέραντο ουρανό.

Κεντρική φωτογραφία: Vestige Son Vell

Πηγή: net-a-porter.com