fbpixel

Search icon
Search
Mε έμπνευση από την Emily In Paris αυτό το διαμέρισμα είναι “Très Chic”
INTERIORS

Mε έμπνευση από την Emily In Paris αυτό το διαμέρισμα είναι “Très Chic”

Ένας πραγματικά γοητευτικός παριζιάνικος χώρος στη Βομβάη


Παίρνοντας στοιχεία από τη δημοφιλή σειρά και συνδυάζοντας απρόσκοπτα τη φαντασία και το δράμα, ο Noorein Kapoor σχεδίασε αυτό το σπίτι στη Βομβάη για ένα νεαρό ζευγάρι που περιμένει μωρό. Μια πραγματική πανδαισία -χάρμα οφθαλμών- η κατοικία των 913 τετραγωνικών ποδιών περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια και εκπέμπει μια ρομαντική, παριζιάνικη ατμόσφαιρα. «Η επιθυμία των πελατών ήταν να μεταμορφωθεί το μικρό τους διαμέρισμα. Ο χώρος που σχεδιάστηκε ήταν μόνο τα τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν το σαλόνι, το χολ και την κύρια κρεβατοκάμαρα καθώς το άλλο υπνοδωμάτιο επρόκειτο να μετατραπεί σε παιδότοπο που είχε ήδη σχεδιαστεί από το ζευγάρι. Ήθελαν το σπίτι να είναι νεανικό, τολμηρό και μοντέρνο», λέει ο Kapoor. Άλλωστε, κατά κύριο λόγο προβάλλει τη νεωτερικότητα, η οποία συνδυάζεται όμορφα με τη διαχρονική χάρη και είναι ωστόσο αποτελεσματικά λειτουργική.

956c94b0-f349-429c-85c1-85385f9d0766.jpeg


«Έμαθα ότι η κυρία του σπιτιού συνεργάζεται με μια γαλλική εταιρεία με έδρα τη Βομβάη. Αυτό μου θύμισε την Emily in Paris και το διάσημο γραφείο Savoir κι έτσι εμπνεύστηκα. ​​Δούλεψα στο mood board θέλοντας να δημιουργήσω μια ερμηνεία του παριζιάνικου chic σε συνδυασμό με το Art Deco εμπνευσμένο από την πόλη της Ινδίας.», προσθέτει ο Kapoor.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Με μαύρη πόρτα και ξυλεπενδύσεις στους τοίχους, η είσοδος περιλαμβάνει τολμηρή γεωμετρία και συμμετρικά σχέδια. Ιδιαίτερα το ασπρόμαυρο δάπεδο μεγενθύνει το πέρασμα και ενσωματώνει μια αίσθηση δράματος καθώς μπαίνει κανείς στο χώρο. «Για τον χώρο της εισόδου παίξαμε με μια μονόχρωμη παλέτα, κάνοντας τον χώρο να μοιάζει με κουτί κοσμημάτων. Οι λευκοί τοίχοι του διαδρόμου βοηθούν στη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης και το δάπεδο με τα σχέδια το ενισχύει. Αλλάξαμε το δάπεδο και βάλαμε ασπρόμαυρο μάρμαρο που προέρχεται από την Τοπστόνα της Τζαϊπούρ. Το βασικό στοιχείο σε όλα τα σπίτια παριζιάνικου στιλ είναι οι επενδύσεις και παρόλο που περάσαμε από τον έναν χώρο στον άλλο με χρώματα, τις διατηρήσαμε κοινές», λέει ο interior designer.

Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, έναν όμορφο καθρέφτη με χρυσό πλαίσιο και ασπρόμαυρες εικόνες. Μια εντυπωσιακά διακοσμένη οροφή, ένας πολύτιμος πολυέλαιος και μια πολυθρόνα αιώρα προσθέτουν χαρακτήρα στον κομψό χώρο. «Ο καναπές προσαρμόστηκε με custom-made κατασκευή καθώς έπρεπε να είναι τέλεια προσαρμοσμένος στη γωνία του δωματίου», προσθέτει. Ένας καμπυλόγραμμος καναπές ήταν απαραίτητος στο σαλόνι για δύο λόγους -για να  συνδέεται με το στιλ του συνολικού σχεδιασμού και παράλληλα να δημιουργεί έναν έξτρα χώρο, που θα φιλοξενήσει ένα τμήμα της τραπεζαρίας.»

d9f39ee8-046e-4e3c-b643-3d537757ae17.jpeg


«Το τραπεζάκι του σαλονιού προέρχεται από το Pinakin Studio. Ο πολυέλαιος είναι από την The White Teak Company και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διακοσμητικά κομμάτια του σαλονιού καθώς διαθέτει τέλειο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τέλος, η πολυθρόνα-αιώρα που κατασκευάσαμε κατά παραγγελία στο εργαστήριό μας είναι ένα centre piece που προσθέτει μια αίσθηση παιχνιδιού, νεότητας και γεωμετρίας σε αυτόν τον χώρο. Βοηθά επίσης να γυρίσει κανείς και να δει το ηλιοβασίλεμα από τον 62ο όροφο αυτής της ψηλής οικοδομής», συνοψίζει ο Kapoor.

Το σαλόνι περιλαμβάνει μια γωνία με την τραπεζαρία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόρτα της κουζίνας και τοποθετείται μπροστά από έναν τοίχο με επένδυση. «Αγοράσαμε την τραπεζαρία από τη Hatsu μαζί με τις καρέκλες, ντύσαμε τους τοίχους με επενδύσεις και προσθέσαμε στρογγυλές απλίκες ως φωτισμό. Συνδέσαμε τις απλίκες με μια χρυσαφί μεταλλική κατασκευή ώστε να δημιουργούν ένα μεγάλο κομμάτι».


d96c92b1-09d5-49d8-a5f1-718251115344.jpeg


Επιπλέον, το χρώμα του τοίχου στην κρεβατοκάμαρα είχε έμπνευση από την αίθουσα συνεδριάσεων της «Emily in Paris». Αυτή η απόχρωση του μπλε είναι η Terra Luna της Asian Paints, η οποία κάνει το απόλυτο match. Το κρεβάτι ήταν το πιο ιδιαίτερο έργο καθώς το παρήγγειλαν, ενώ οι ντουλάπες κατασκευάστηκαν επί τόπου, με γυαλί και μαύρο σκελετό. Αυτό πρόσθεσε μια σύγχρονη πινελιά στον χώρο και «έσπασε» τη συμμετρία του μπλε.

Εάν κι εσείς επιθυμείτε να σχεδιάσετε έναν συμπαγή χώρο όπως αυτή η κατοικία, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. «Ιδανικά θα έλεγα ότι μια από τις βασικές συμβουλές είναι να διατηρήσετε το δάπεδο ίδιο για να κάνετε το εκάστοτε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και να παίξετε με μια μονόχρωμη χρωματική παλέτα. Ωστόσο, σε αυτό το σπίτι έκανα το αντίθετο. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες στον σχεδιασμό και πρέπει να κατανοούμε στην ουσία τον παλμό του χώρου και τι μπορεί να μεταφέρει. Στον συγκεκριμένο ήταν το «κλειδί» για να φαίνεται μεγαλύτερος σε κάθε γωνιά, δημιουργώντας βάθος», λέει ο Kapoor.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

 Photo credit: Pulkit Sehgal