fbpixel

Search icon
Search
Με αυτές τις τροφές θα πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους
WELLNESS

Με αυτές τις τροφές θα πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Εισάγετέ τες στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά άμεσα


Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές από εμάς έχουμε ταλαιπωρηθεί από τον Νο1 «εχθρό» των γυναικών: τους μαύρους κύκλους! Είναι αλήθεια πως συχνά προσπαθούμε να τους κρύψουμε -χρησιμοποιώντας συνήθως το αγαπημένο σε όλες μας concealer, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να έχουμε ένα απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα. H κούραση μπορεί να φανεί πάνω μας όσο και αν εμείς προσπαθούμε να τη διώξουμε με άλλους τρόπους μακριά. Εάν έχετε κουραστεί να καταφεύγετε σε διαφορετικές μεθόδους κατά καιρούς δε χάνετε τίποτα από το να εξερευνήσετε πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους μέσω της διατροφής. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν σε αυτό! 

Ντομάτες

shutterstock-1167200179.jpg

Ενώ περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, οι ντομάτες είναι πιο γνωστές για το λυκοπένιό τους, κάτι που τους δίνει το κόκκινο χρώμα τους. Αυτό βοηθά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων και συμβάλλει επίσης και στην κυκλοφορία του αίματος. Η ικανότητά τους να προστατεύουν τα αγγεία κάτω από τα μάτια σας και να βελτιώνουν την κυκλοφορία στην περιοχή ενισχύεται περαιτέρω και από τη λεγόμενη κουερσετίνη που περιέχουν.

Αγγούρια

shutterstock-563222734.jpg

Η πρώτη σας σκέψη όταν συναντάτε αυτό το λαχανικό στη λίστα μπορεί να είναι ότι εννοούμε ότι πρέπει να βάλετε μια φέτα αγγουριού στα μάτια σας. Αυτός είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να μειώσετε το πρήξιμό τους, ωστόσο τα αγγούρια είναι επίσης πολύ ευεργετικά για τα μάτια σας και όταν απλά τα τρώτε. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό βοηθά στην ενυδάτωση της συγκεκριμένης περιοχής, καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με το διοξείδιο του πυριτίου, που διαθέτουν, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Η διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης είναι η νούμερο ένα στρατηγική για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου.

Σουσάμι

shutterstock-745660075.jpg

Τα αντιοξειδωτικά στους σπόρους σουσαμιού μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα κόπωσης, τα οποία συχνά προκαλούν τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνη Ε που βοηθάει στη γενική υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της όρασης.

Μούρα

shutterstock-662033851.jpg

Τα σκούρα μούρα όπως τα βακκίνια, οι μαύρες σταφίδες και τα βατόμουρα έχουν ανθοκυανίνη -ένα αντιοξειδωτικό που χρωματίζει τις τροφές σε διάφορες αποχρώσεις: μοβ, μπλε και μαύρο. Μάλιστα, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα μάτια και παρέχει οξυγόνο στους ιστούς γύρω από αυτά.

Καρπούζι

shutterstock-414707836.jpg

Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που προσφέρει ενυδάτωση -όπως και τα αγγούρια που προείπαμε- ενώ περιέχουν το θαυματουργό λυκοπένιο, -τη γνωστή κόκκινη χρωστική, η οποία ανήκει στην κατηγορία των καροτενοειδών- όπως οι ντομάτες και κάπως έτσι προστατεύει και τα αιμοφόρα αγγεία. Bonus: έχουν πιο νόστιμη γεύση και από τα δύο λαχανικά που αναφέραμε!