fbpixel

Search icon
Search
Με αυτές τις τροφές θα κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο νεανική
WELLNESS

Με αυτές τις τροφές θα κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο νεανική

Ώρα να τις εντάξετε στη διατροφή σας για να δείτε άμεσα αποτελέσματα


Είναι γνωστό πως μπορούμε να πατήσουμε "pause" στον χρόνο, χαρίζοντας με φυσικούς τρόπους νεανική όψη στην επιδερμίδα μας. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε και μέσω των τροφών που καταναλώνουμε επί καθημερινή βάση, ακολουθώντας healthy διατροφικές συνήθειες και κάνοντάς τες τρόπο ζωής. Τι υπόσχονται αυτές οι τροφές; Λάμψη, αισθητική μείωση των ρυτίδων και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα άμεσα!

Ας δούμε ποιες είναι αυτές...

1. Σολομός

shutterstock-1480384091-1.jpg

O σολομός είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία κρατούν μακριά τις ρυτίδες, συμβάλλοντας στη σύνθεση της προστατευτικής κεράτινης στοιβάδας του δέρματος. Αυτά τα οξέα είναι υπεύθυνα για την υγεία των κυτταρικών μεμβρανών, που λειτουργούν ταυτόχρονα ως φραγμός για τις επιβλαβείς ουσίες, αλλά και ως πέρασμα για τα θρεπτικά συστατικά έξω και μέσα από το κύτταρο. Plus, ο σολομός διαθέτει μεγάλη ποσότητα από βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την ανθεκτικότητά του.

2. Αβοκάντο

shutterstock-2107144715.jpg

Το αβοκάντο περιέχει υγιεινά λιπαρά, τα οποία κρατούν την επιδερμίδα λεία και απαλή, δίχως σημάδια και στίγματα. Επίσης, είναι ιδανική πηγή βιταμινών C κι E. Συνδυάστε το με αυγά, είτε ποσέ είτε ως scrambled, καθώς μαζί συνθέτουν το πιο γευστικό δίδυμο. Επίσης, εάν δεν είστε fans του, δοκιμάστε το σε μορφή guacamole, το οποίο σίγουρα θα σας φανεί πολύ λαχταριστό και θα σας κάνει να αναθεωρήσετε.

3. Αγγούρι

shutterstock-297523988.jpg

Το αγγούρι έχει διουρητικές, καθαριστικές αλλά και ενυδατικές ιδιότητες. Χάρη στην μεγάλη του περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνες A, B και C αλλά και σε μαγνήσιο, μαγγάνιο και πυρίτιο το καθιστούν από τα σημαντικότερα συστατικά για την τόνωση της επιδερμίδας σας. Bonus, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες ομορφιάς.

4. Ξηροί καρποί

shutterstock-1013039614.jpg

Οι ξηροί καρποί ξεχωρίζουν για τις φυτικές τους ίνες, τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα που περιέχουν. Αυτό σημαίνει ότι δρουν άμεσα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα, που αναφέραμε και στα παραπάνω. Συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας μια μικρή ποσότητα από αυτά και -μέσα σε όλα- θα δείτε πως θα σας χορταίνουν εύκολα. Τέλεια επιλογή για ενδιάμεσο snack!

5. Αποξηραμένα φρούτα

shutterstock-1928177747.jpg

Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης Α που περιέχουν, ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων και εν τέλει προσφέρει ένα λαμπερό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Εάν δε σας αρέσουν, επιλέξτε όποιο άλλο σας αρέσει -χωρίς ζάχαρη φυσικά- κι εντάξτε τα στο πρωινό σας, σε ένα energy bowl με βρώμη, μέλι και γάλα της επιλογής σας. Όπως και οι ξηροί καρποί, μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια οποιοδήποτε ανθυγιεινό snack.

6. Πορτοκάλια

shutterstock-2167855389.jpg

Τα πορτοκάλια περιέχουν κολλαγόνο, που προλαμβάνει και καταπολεμά τις ρυτίδες. Επίσης, τα πορτοκάλια βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, ενώ συγχρόνως αποτρέπουν το οξειδωτικό στρες να βλάψει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον ένα την ημέρα -ακόμα και σε χυμό-, ώστε να δείτε το δέρμα σας πιο νεανικό και φρέσκο από ποτέ. Plus, θα σας εξοπλίσει με ενέργεια!

7. Χυμός λεμονιού

shutterstock-566767726.jpg

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αποτελεί εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Ακόμη, με την κατανάλωση του, επιβραδύνεται η γήρανση του δέρματος, καταπολεμούνται ή και μειώνονται τα ανεπιθύμητα σημάδια χαρίζοντας ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Ιδανική επιλογή για detox, που παράλληλα συμβάλει και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.