fbpixel

Search icon
Search
Mε αφορμή το επερχόμενο Grand Prix ιππασίας στη Θεσσαλονίκη εξετάζουμε όλα τα οφέλη του αριστοκρατικού αυτού αθλήματος
CITY VIBES

Mε αφορμή το επερχόμενο Grand Prix ιππασίας στη Θεσσαλονίκη εξετάζουμε όλα τα οφέλη του αριστοκρατικού αυτού αθλήματος

Στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, ο ιππικός όμιλος "Ippos" αλλάζει τα δεδομένα στην αθλητική σκηνή της πόλης με τη διεξαγωγή ενός μοναδικού event


H πόλη μας βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο των εξελίξεων και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό. Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, πρόκειται να φιλοξενηθεί ένα από τα μεγαλύτερα επερχόμενα events της νέας εποχής, και συγκεκριμένα στον υπέροχο ιππικό όμιλο, Ippos Club. Το sport αυτό αποτελεί μια μοναδική δραστηριότητα, ένα ενδιαφέρον θέαμα, ενώ ενθουσιάζει για χρόνια μικρούς και μεγάλους. Μπορεί η δημοτικότητά του στην Ελλάδα να μην έχει αναδειχθεί πλήρως κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει από εδώ και πέρα. 

Φέτος, το φθινόπωρο λοιπόν, το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας (ΙΚΕΜ) διοργανώνει στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου τους αγώνες Grand Prix στις εγκαταστάσεις της Ippos Club -στο πρώην Club Cheval- στη Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης 9 το πρωί. Οι αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές και φυσικά σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή αγώνων ιππασίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID‐19.

Μόλις 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νέα Ραιδεστό μια νέα εποχή για αυτό το διάσημο άθλημα στην ιστορία θα αρχίσει να πρωταγωνιστεί και στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας απολαυστικές αγωνιστικές στιγμές. Γνωρίστε τα πάντα για το δημοφιλές αυτό sport και δείτε το σε εξέλιξη στο τέλος αυτής της εβδομάδας, μέσα από την διεξαγωγή ενός event που θα αναβαθμίσει συνολικά την αθλητική σκηνή της πόλης μας. 

Good to Know

1Σταθερή Ισορροπία 

Ανεβαίνοντας σε μια ασταθή επιφάνεια όπως είναι η πλάτη ενός αλόγου, η προσπάθειά μας να κρατηθούμε σε ισορροπία όλο και δυσκολεύει. Η ανάβαση σε ένα άλογο θα σας κάνει να προσπαθείτε να μείνετε σταθεροί καθ' όλη τη διάρκεια της βόλτας σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να ελέγχετε το βάρος του σώματός σας, αλλά να κάνετε και σύσφιγξη. 

2Γυμνασμένοι Γλουτοί

Το κορμί σας σίγουρα θα «σφίξει», καθώς θα προσπαθεί να παραμένει όρθιο επάνω στο άλογο. Οι προσαγωγοί σας θα γυμναστούν και θα νιώσετε σίγουρα ένα πρώτο ελαφρύ πιάσιμο μετά την προπόνηση -που σίγουρα μετέπειτα θα έχει αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, θα γυμνάσετε τους τετρακέφαλους και τους δικέφαλούς σας. Fact: Σε µία ώρα ιππασίας καίτε περίπου 400 θερµίδες.

3Δύναμη

Θα βελτιώσετε άμεσα τη σιλουέτα σας, καθώς θα σφίγγετε το σώμα σας παραμένοντας επάνω στο άλογο. Μάλιστα, θα καταφέρετε να αποκτήσετε και δυνατούς γυμνασμένους κοιλιακούς χωρίς να ιδρώσετε στα γυμναστήρια. 

4Ευλυγισία

Όσο περισσότερο παραμένετε στη σέλα, τόσο πιο πολύ θα βελτιώσετε την ευλυγισία σας. Ασκώντας δύναμη στα πόδια και τις φτέρνες σας, εκτός από ότι τα γυμνάζετε, καταφέρνετε να εξασκείτε την ελαστικότητά τους, αφού θα προσπαθείτε να κρατιέστε από το άλογο με αυτά. 

Μια νέα εποχή ξεκινά για το άθλημα της ιππασίας στη βόρεια Ελλάδα με την άφιξη της Ippos!

Info: Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.