fbpixel

Search icon
Search
May in bloom: Πώς να δημιουργήσετε παραμυθένια διακόσμηση χρησιμοποιώντας λουλούδια
INTERIORS

May in bloom: Πώς να δημιουργήσετε παραμυθένια διακόσμηση χρησιμοποιώντας λουλούδια

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών και οι αλλαγές στο σπίτι επιβάλλονται


Ο Μάιος έχει μπει και όλα γύρω μοιάζουν πιο φωτεινά και ανθισμένα από ποτέ! Είναι ο μήνας της χαράς και της αισιοδοξίας, ακόμα και κάτω από αυτές τις απαιτητικές συνθήκες της εποχής μας. Η περίοδος αυτή επιβάλει αλλαγές στο σπίτι και τη διάθεσή μας, με σκοπό να νιώσουμε ολοκληρωτικά ανανεωμένοι και να απολαύσουμε περισσότερο τις στιγμές που καθόμαστε εντός σπιτιού. Τα λουλούδια είναι συνώνυμα αυτών των ημερών και είναι ωραίο να τα κάνουμε κομμάτι της ζωής μας, να τα μοιράζουμε στους ανθρώπους γύρω μας και να τα εντάσσουμε στη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων.

Παρακάτω, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχη διακόσμηση στην κατοικίας σας χρησιμοποιώντας τα πιο όμορφα λουλούδια της άνοιξης!

Συλλέξτε τα κατάλληλα λουλούδια

3-Jeevn.jpg

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να καταλήξετε στα λουλούδια που θα πάρουν τη θέση τους στην κατοικίας. One by one ξεχωρίστε όσα σας αρέσουν, σας θυμίζουν εικόνες και νιώθετε υπέροχα κάθε φορά που τα βλέπετε και τα μυρίζετε. Εμείς θα σας προτείναμε να στρέψετε την προσοχή σας στα πιο γνωστά λουλούδια της εποχής, που δεν είναι άλλα από το γιασεμί, την πασχαλιά, την ορχιδέα, τις τουλίπες και φυσικά τα τριαντάφυλλα.

Φτιάξτε ένα chic στεφάνι για την πόρτα

4-pDsC2.jpg

Κι επειδή Μάιος χωρίς στεφάνι δε γίνεται, φτιάξτε το δικό σας και κρεμάστε το στην εξώπορτα. Προκειμένου να ξεχωρίζει για την elegant αισθητική του, προτιμήστε άνθη σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή τόνους που να ανήκουν στην ίδια παλέτα. Μην ξεχάσετε να το γεμίσετε με πρασινάδα, καθώς και να το διακοσμήσετε κορδέλες.

Επιλέξτε ένα μονοθεματικό concept

5-b6qLo.jpg

Για extra chic χαρακτήρα στους χώρους του σπιτιού σας, η επιλογή είναι μονόδρομος κι έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο cocnept που αξίζει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Πείτε «ναι» σε ένα συγκεκριμένο άνθος και με βάση αυτό δημιουργήστε όμορφες γωνιές, ενώ εάν σας ακούγεται δύσκολο διαλέξτε ένα μόνο χρώμα από το κάθε είδος λουλουδιού κι εξασφαλίστε αρμονία και υπέροχη ισορροπία. Στην προκειμένη περίπτωση, τα τριαντάφυλλα είναι η save και πολύ αγαπημένη λύση!

Χαρίστε «ζωντάνια» στο coffee table & σε άλλες επιφάνειες

6-6MvgE.jpg

Η διακόσμηση του coffee table μάς απασχολεί ιδιαίτερα κάθε εποχή του χρόνου. Για την άνοιξη, τα λουλούδια θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι. Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας σε ένα κομψό βάζο με λίγο νερό και συνδυάστε τα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του decor. Κάντε το ίδιο και με άλλες επιφάνειες κι έπιπλα μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα το κομοδίνο σας. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να ξυπνάτε κάθε πρωί και να τα αντικρίζετε!

Τοποθετήστε τα σε ένα rustic καλάθι

9-2EqYE.jpg

Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα λουλούδια σας μέσα σε ένα ψάθινο ή πλεκτό καλάθι, δημιουργώντας ένα όμορφο, rustic theme στην κατοικία σας. Ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού, επιλέξτε και τα λουλούδια και βάλτε τα αρχικά σε ένα βάζο με νερό -το οποίο δε θα φαίνεται, ειδικά εάν είναι πυκνά τα λουλούδια- για να μη σας μαραθούν γρήγορα. Μια κορδέλα, επίσης, θα το απογειώσει!

Μην ξεχάσετε το μπαλκόνι σας

7-7LOvI.jpg

Εννοείται πως και το μπαλκόνι σας θα πρέπει να εναρμονίζεται με την εποχή, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και μπορούμε να καθίσουμε περισσότερο και να απολαύσουμε όμορφες στιγμές. Τοποθετήστε γλάστρες σε funky χρώματα και αντίστοιχα άνθη, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ αισιόδοξο και ανοιξιάτικο σκηνικό. Ιδανικά, επιλέξτε αναρριχώμενα φυτά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο εμπλουτισμένο κι εντυπωσιακό.