fbpixel

Search icon
Search
Μάρθα Ματούλα: Το κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που γράφει τη δική του ιστορία στο τένις
PEOPLE & MOMENTS

Μάρθα Ματούλα: Το κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που γράφει τη δική του ιστορία στο τένις

Μία πραγματική μαχήτρια που δε «λυγίζει» ποτέ!


Εκτός των συνόρων της Ελλάδας, το τένις έχει να επιδείξει εκατομμύρια fans που περιμένουν με ενθουσιασμό κι ανυπομονησία τα Grand Slams της κάθε σεζόν, προκειμένου να θαυμάσουν τους κορυφαίους τενίστες αυτού του κόσμου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά και στη χώρα μας. Αθλητές όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται στο επίκεντρο κι έκαναν πολύ κόσμο να γνωρίσει την ομορφιά αυτού του sport. Το ευχάριστο -στην προκειμένη περίπτωση- είναι ότι όπως φαίνεται ακολουθούν κι άλλοι, σπουδαίοι αθλητές, που ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του τένις. Μία από αυτούς, είναι η Μάρθα Ματούλα...

Ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που παλεύει!

Τα πρώτα βήματα κι η μεγάλη αγάπη

matoula.jpg

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι από μικρή είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα που της έκλεψε την καρδιά. Η πρώτη... επαφή, έγινε όταν ήταν μόλις έξι ετών και κάπως έτσι, ξεκίνησαν, όλα. Για την Μάρθα Ματούλα, το τένις δεν ήταν απλά ένα sport, αλλά ήταν η ζωή της κι ακόμη κι όταν πήρε την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ, για να σπουδάσει λογιστικά στο κολέγιο της Tulsa στην Οklahoma, δεν το άφησε στην άκρη. Στα 25 της κι έχοντας επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα, η νεαρή τενίστρια κάνει τη δική της προσπάθεια και δουλεύει σκληρά, προκειμένου να κάνει ένα από τα όνειρά της πραγματικότητα. Πέρυσι κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο, ενώ φέτος, έκανε ρεκόρ καριέρας, καθώς ανέβηκε στο Νο771 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, επίδοση που σίγουρα έχει τη δική της σημασία για μία αθλήτρια που παλεύει μόνη της, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Δεν είναι τυχαίο πως το μεγάλο της είδωλο είναι ο Roger Federer. Μελετά με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις του κι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος την εμπνέει καθημερινά και της δίνει το κίνητρο για να συνεχίσει. Ο Ελβετός τενίστας -ο κορυφαίος για πολλούς των τελευταίων ετών- έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στα court, έχοντας προσθέσει στη συλλογή του όλα τα μεγάλα Grand Slams και για την Ελληνίδα τενίστρια, είναι ο άνθρωπος που της δείχνει το δρόμο για την κορυφή. Δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία και σίγουρα, απαιτείται αρκετή δουλειά κι υπομονή, ωστόσο, είναι ένα ταξίδι που θέλει να το ζήσει και να το απολαύσει, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει όσα αξίζει.

Το μυστικό της επιτυχίας

af674c41f4b7f1a224b819ba0e852f1f-xl.jpg

Στη δική της περίπτωση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα, όμως η αγάπη και το πάθος της για το τένις, τη βοήθησαν να κάνει μεθοδικά steps για να πετύχει τους στόχους της. Ακόμη κι όταν πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Πολιτεία της Oklahoma για σπουδές, κατάφερε να συνδυάσει το γεμάτο πρόγραμμά της με το τένις. Έκανε ρεκόρ 86-27 στο απλό και 94-38 στο διπλό, κερδίζοντας μία θέση στην American Athletic Conference All-Conference Team το 2019, ενώ αποτελεί και μέλος της Εθνικής ομάδας, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο Billie Jean King Cup. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία -όχι μόνο η ελληνική- μαστίζεται από ακραίες συμπεριφορές, όπως συνέβη στις ΗΠΑ όπου ένας άνθρωπος αφαίρεσε τη ζωή αθώων ψυχών σε σχολείο, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουν οι νεότεροι το χώρο του αθλητισμού. Να μάθουν να μάχονται, να διεκδικούν και να παλεύουν μέσα σε ένα γήπεδο, σε ένα court. Να αντιληφθούν τι είναι ο υγιής ανταγωνισμός, να αποβάλλουν το έντονο στρες και το άγχος. Να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι!

Η Μάρθα Ματούλα είναι ένα κορίτσι που είδε τη ζωή της να αλλάζει και να εξελίσσεται, αλλά ποτέ δεν παράτησε το όνειρό της. Έμεινε πιστή στο δικό της μονοπάτι και κατάφερε να συνδυάσει τις σπουδές της, με τη μεγάλη της αγάπη το τένις, διαγράφοντας τη δική της πορεία σε έναν δύσκολο χώρο. Με επιμονή κι υπομονή τα κατάφερε. Η δουλειά δεν σταματάει, όμως κατακτά τον έναν στόχο μετά τον άλλο και συνεχίζει. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στις ΗΠΑ και τώρα, είναι η δική της στιγμή!