fbpixel

Search icon
Search
Manicure time: Με αυτά τα tips θα κρατήσει περισσότερο
HAIR & NAILS

Manicure time: Με αυτά τα tips θα κρατήσει περισσότερο

Μόνο με μερικές μικρές αλλαγές


Υπάρχει ένας τρόπος για να νιώσετε άμεσα πως μπορείτε να κατακτήσετε τα πάντα και αυτός είναι σίγουρα ένα καινούργιο μανικιούρ. Με το τέλειο αποτέλεσμα που απολαμβάνετε και με την καθαρή αίσθηση στα χέρια, είμαστε σίγουρες πως θα λάμψετε στη στιγμή. Παρόλα αυτά αν θέλετε να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο τότε θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είτε εσείς, είτε η nail artist σας ακολουθεί τα παρακάτω βήματα. 

1. Χρησιμοποιήστε λάδι για τα πετσάκια

nails-HSJ33.jpg
@alyxlippiatt

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη λάδι για τα πετσάκια τότε είμαστε σίγουρες πως γνωρίζετε τα βασικά. Αυτό το tip ανήκει στα δικά μας αγαπημένα για να διατηρούμε τα νύχια υγιή και το αποτέλεσμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμη και αφού τα νύχια είναι βαμμένα είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε καθημερινά αυτό το προϊόν καθώς οι βιταμίνες του θα κρατήσουν τα νύχια και τα πετσάκια σας ενυδατωμένα και είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να φαίνονται απεριποίητα. Εάν δεν θέλετε να επενδύσετε σε ένα λαδάκι τότε μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, απευθείας από το ντουλάπι της κουζίνας σας.

2. Αποφύγετε την εφαρμογή πολλών στρώσεων

Εκτός από τη βάση και το top coat, θα πρέπει να εφαρμόσετε μόνο 1-3 στρώσεις του χρώματος της επιλογής σας. Εάν τοποθετήσετε παραπάνω, τότε το βερνίκι σας θα γίνει επιρρεπές στο να χαλάσει. Για αυτό το λόγο αποφύγετε να επιλέξετε ένα χρώμα που χρειάζεται πολλές στρώσεις για να δώσει απόδοση. 

3. Σφραγίστε τις άκρες

Έχετε δει ποτέ τη nail artist σας να σέρνει το βερνίκι οριζόντια στην επάνω άκρη του νυχιού σας και αναρωτηθήκατε το λόγο; Λοιπόν, σημειώστε γιατί αυτό είναι ένα από τα απόλυτα tips για μανικιούρ. Αυτό το βήμα σφραγίζει το γυαλιστικό στα σημεία που είναι πιο πιθανό να αρχίσει να θρυμματίζεται. Εάν, λοιπόν, είστε έτοιμες για μανικιούρ στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι θα το τηρήσετε και εσείς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεπτό στρώμα για να σφραγίσετε και να προστατέψετε τις άκρες. Ακολουθήστε αυτό το βήμα μετά τη δεύτερη στρώση, αφήστε το να στεγνώσει και συνεχίστε με το top coat για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

baby-pink-nails.jpg
@alyxlippiatt

4. Ανανεώστε το μανικιούρ σας με ένα topcoat

Μπορεί οι πολλές στρώσεις βερνικιού με χρώμα να μην είναι απαραίτητες, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Όταν πρόκειται για την τελική επίστρωση, θα πρέπει να την εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Αυτό το coat θα προσθέσει ένα νέο στρώμα προστασίας στο βερνίκι νυχιών σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ακεραιότητα του. Αν και είναι κυρίως απαραίτητο στο μανικιούρ με απλό βερνίκι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο gel. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα τελικής επίστρωσης σε ολόκληρο το νύχι σας και στη συνέχεια σφραγίστε τις άκρες με ένα λεπτό στρώμα.

5. Φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε

Θα πρέπει να φοράτε γάντια κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού για να προστατεύσετε τα χέρια σας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα φοράτε όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε για περισσότερο διάστημα το μανικιούρ σας. Εάν έχετε τρίψει ποτέ ένα ντους με αφρώδες λευκαντικό ή χρησιμοποιήσατε απορρυπαντικά για να αφαιρέσετε έναν έντονο λεκέ χωρίς γάντια, θα είστε εξοικειωμένοι με τα ξεραμένα χέρια και νύχια. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μανικιούρ σας είναι βέβαιο πως δεν θα «επιβιώσει». Έτσι, αν θέλετε να το κρατήσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε να φοράτε γάντια. Είναι απλά και εύχρηστα.

Featured Media: @harrietwestmoreland