fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Μπλε σκιά: 5 προτάσεις για να την υιοθετήσετε με τον πιο κομψό τρόπο

Τολμήστε ένα από τα πιο trend χρώματα της σεζόν


Μπλε σκιά: 5 προτάσεις για να την υιοθετήσετε με τον πιο κομψό τρόπο

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι του 2021 δεν έχει -πλέον- τίποτα να ζηλέψει από όλα τα προηγούμενα. Αν και παραμένει λίγο διαφορετικό, τα trends του makeup επανέρχονται πιο δυναμικά από ποτέ και κάνουν κάθε σας εμφάνιση να μοιάζει μοναδική. Έτσι, όταν η κουβέντα έρχεται στα χρώματα της σκιάς ματιών, το μπλε παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές. Με πολλές διακυμάνεις και με διαφορετικούς τόνους μπορεί να σας δημιουργήσει beauty looks που θα μείνουν αξέχαστα. Πειραματιστείτε, δείτε τις εναλλακτικές και τολμήστε να το "φορέσετε" ακόμη και στις πιο απλές εξόδους σας. 

All natural

eye-make-up-3.jpg


Προσομοιάζοντας το κλασικό eye-liner, θα πετύχετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και απόλυτα wearable look. Αφού, τοποθετήσετε μια σχεδόν αόρατη βάση για να είναι πιο έντονο το τελικό αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιήσετε το μπλε για να δώσετε βάθος. Ξεκινήστε με μια πιο λεπτή γραμμή από την εσωτερική γωνία και ανοίξτε την όσο βγαίνετε προς τα έξω. 

Extra tip: Τονίστε τις βλεφαρίδες σας με μια mascara που θα δώσει μάκρος.

Smoky eye

eye-make-up-1.jpg


Αν πιστεύετε πως ο No1 κανόνας για ένα άψογο smoky eye look είναι το σωστό blending, τότε πρέπει να επανεξετάσετε τις γνώσεις σας. Αυτή η graphic εκδοχή του κλασικού μακιγιάζ θα σας δώσει το απόλυτα φρέσκο, καλοκαιρινό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ξεκινήστε τοποθετώντας ένα primer σκιάς και στη συνέχεια πείτε "ναι" στο layering σκιών με διαφορετικές αποχρώσεις. Τέλος, με τα σωστά πινέλα θα έχετε ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Extra tip: Όσο πιο βαθύ το μπλε, τόσο πιο έντονο θα βγει το τελικό αποτέλεσμα.

Cat eye

eye-make-up-2.jpg


Ένα κλασικό makeup look που κάθε γυναίκα θέλει να "φοράει". Το cat eye, απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία, σταθερό χέρι και φυσικά playful όρεξη. Αφού, προετοιμάσετε την περιοχή με ένα concealer ή με το αγαπημένο σας primer, δοκιμάστε να προσθέσετε μια έντονη μπλε σκιά που θα σας δώσει το full glam αποτέλεσμα συνδυάζοντας το με το εφέ του smoky eye.

Extra tip: Αν σας είναι δύσκολο να τραβήξετε την τέλεια γραμμή τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μικρές τελίτσες που στη συνέχεια θα τις ενώσετε. Έτσι, θα δημιουργήσετε το τελικό σχήμα. 

Play hard

eye-make-up.jpg


Τι είναι καλύτερο από μια απόχρωση του μπλε στο πρόσωπο σας; Δυο. Συνδυάζοντας δυο χρώματα που μοιάζουν απόλυτα διαφορετικά θα πετύχετε να τραβήξετε όλα τα βλέμματα στο κατάλληλο σημείο. Εδώ η τεχνική δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αλλά το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζεται απόλυτα -απλώς και μόνο- από τη ιδιαίτερο εφέ.

Extra tip: Εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη σκιά στο κάτω μέρος και τη σκούρα πάνω. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια προοπτική και δε θα κλείσετε το βλέμμα σας. 

Stamp smoky

eye-make-up-4.jpg


To stamp smoky έχει έντονες γραμμές και bold χρώματα ενώ παράλληλα επιβάλει απόλυτα τονισμένες βλεφαρίδες. Με τις "σκληρές" άκρες το χρώμα τραβιέται διαγώνια προς τους κροτάφους και διακρίνεται ξεκάθαρα το τελείωμά του. Το απόλυτο μυστικό εδώ είναι ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών υφών από ματ μέχρι shimmery.

Extra tip: Τοποθετήστε τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και στην κόγχη του ματιού και μετά χρησιμοποιήστε μια πιο glittery ή shimmery σκιά για το πάνω μέρος του κινητού βλεφάρου.

1

Eye primer

Shake Primer High-Impact Invisible Eyeshadow Primer, KVD Beauty, Sephora BUY ME

2

Fluid shadow

Eye Tint Liquid Eyeshadow, Prussian Blue, Armani, Attica BUY ME

3

Love me

Hypnôse 5-Color Eyeshadow Palette, Lancome, Hondos Center BUY ME

4

Glitter heaven

Glitter Shower Eyeshadow, Blue Sea, Kiko Milano BUY ME

5

Smooth feeling

Color Queen, 29 Ruthless, L'Oreal BUY ME

6

Triple action

Toleraine Eyeshadow Palette Smoky Gris 01, La Roche Posay, Hondos Center BUY ME

7

All in one

Mercury Retrograde Eyeshadow, Huda Beauty, Sephora BUY ME

8

Moisturizing composition

Paperlight Cream Eye Color, Asagi Blue, Shiseido, Sephora BUY ME

9

Secret combination

The Essential Multicolor Eye Shadow Palette, Navy Twilight, Bobbi Brown, Attica BUY ME

10

Perfect smoky

Diorshow Mono Lustrous Smoky, Dior, Hondos Center BUY ME