fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Θέλετε να τοποθετήσετε τέλεια την σκιά στα μάτια; Τα 6 απόλυτα hacks

Εκμεταλλευτείτε τα tips των ειδικών


Θέλετε να τοποθετήσετε τέλεια την σκιά στα μάτια; Τα 6 απόλυτα hacks

Το σωστό μακιγιάζ ματιών μπορεί να κολακεύσει το πρόσωπό σας και να σας χαρίσει ένα σαγηνευτικό βλέμμα. Plus, αναδεικνύει και τονίζει το χρώμα τους με τον πιο όμορφο τρόπο. Σύμμαχός σας σε αυτό οι παλέτες σκιών που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ συνοδεύοντάς σας όπου κι αν βρίσκεστε. Παρόλα αυτά, χωρίς τη σωστή τεχνική κανένα προϊόν μακιγιάζ δε θα σας δώσει το τέλειο αποτέλεσμα που περιμένετε.

Εμείς για να σας βοηθήσουμε κάναμε την αναζήτησή μας και σας παρουσιάζουμε τα 6 απόλυτα eyeshadow hacks που θα σας κάνουν να έχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Κάντε το highlighting στρατηγικά

Πριν σκεφτείτε τη σκιά ματιών, χρησιμοποιήστε concealer για να τονίσετε τις περιοχές γύρω από τα μάτια σας. Περιοχές όπως οι εσωτερικές γωνίες και οι εξωτερικές άκρες τείνουν να είναι περισσότερο σκοτεινές και φυσικά αυτό μπορεί να “αποσπάσει” την προσοχή από το τελικό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε ένα κρεμώδες concealer -ταμποναριστά με τα δάχτυλα ή με ένα ειδικό πινέλο- και κάντε το απαραίτητο blend μέχρι να μην είναι διακριτές οι γραμμές που μπορει να σχηματιστούν. Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε λίγο highlighter στις εσωτερικές γωνίες. Το σαπανιζε ή ακόμη και το χρυσό χρώμα μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα.

eyeliner.jpg

Παρακάμψτε τη χαλάρωση

Αν τα tutorials του YouTube σας φαίνονται δύσκολα και αν το τέλειο “crease" είναι ακατόρθωτο να επιτευχθεί, γιατί φοβάστε πως θα δείξετε περισσότερο τα σημάδια του χρόνου, τότε η απάντηση κρύβεται στο χρώμα της σκιάς. Χρησιμοποιήστε μια σκιά ματιών σε σκόνη ή κρέμα πιο σκούρα από τον φυσικό τόνο του δέρματος σας και φτάστε την στη γραμμή όπου το βλέφαρό σας συναντά τη βάση του οστού των φρυδιών. Η κοινή απόχρωση θα κάνει το δέρμα σας να μη μοιάζει πρησμένο και θα κρύψει κάποιες λεπτές γραμμές που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα μπορείτε να συνεχίσετε με το eyeliner και να κάνετε blend με μια ακόμη σκιά που θα μοιάζει στο χρώμα του. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα που θα τραβάει την προσοχή από οποιαδήποτε λεπτομέρεια δεν επιθυμείτε να τονίσετε.

Επικαλεστείτε τον εσωτερικό σας καλλιτέχνη

Η αντίθεση του φωτός με τη σκιά μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψετε. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως με τις πιο σκούρες αποχρώσεις δημιουργείτε βάθος και με τις πιο ανοιχτές ένταση. Ο συνδυασμός των δυο, λοιπόν, μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα από ό, τι είναι. Πως; Εφαρμόστε μια φωτεινή απόχρωση στο καπάκι και στην εσωτερική γωνία του ματιού όπου θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του όγκου. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα μικρό επίπεδο πινέλο.

 Highlight lover

Highlight lover

Whipped Powder Blush, Shiseido, Sephora

BUY ME
 All about the shadow

All about the shadow

Colour Lasting Creamy Eyeshadow, Kiko Milano

BUY ME
 The right brush

The right brush

217S Blending Brush / The Disney Cruella Collection By M·A·C, Mac Cosmetics

BUY ME

“Μεταμφιέστε” τους μαύρους κύκλους

Το να χρησιμοποιήσετε τη σωστή σκιά ματιών μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων και να κάνει τα μάτια σας να λάμψουν. Εάν οι μαύροι κύκλοι σας έχουν αχνή κόκκινη ή μοβ απόχρωση, τότε μια σκιά ματιών με πράσινους τόνους θα διορθώσει το πρόβλημα. Εάν οι μαύροι κύκλοι σας περιέχουν μια μπλε απόχρωση, τότε οι σκιές με κόκκινο τόνο θα σας βοηθήσουν, είτε πρόκειται για μια κοράλι επιλογή, είτε ακόμη και για ένα βαθύ μπορντώ. Φυσικά, μην ξεχάσετε να τραβήξετε και μια γραμμή, κάτω από τις βλεφαρίδες σας, με τη σκιά, για να εξαφανίσετε το ενοχλητικό, μαύρο αποτέλεσμα.

smoky-eye-makeup-tricks-hero-mudc-032919.jpg

Ανακαλύψτε το τέλειο trick

Το δέρμα γύρω από τα μάτια μπορούν να γερνά με την ηλικία, αλλά μπορείτε να τα κάνετε να φαίνεται ανυψωμένο απλώς με ένα καφέ eyeliner. Το καφέ είναι πιο μαλακό και λιγότερο έντονο από το μαύρο και, ανάλογα με τη σκιά του, προσθέτει έναν διακριτικό αποτέλεσμα σε όλους τους τόνους του δέρματος. Ξεκινήστε την εφαρμογή του από την εσωτερική γωνία και, στη συνέχεια, βγάλτε το προς τα έξω, σταματώντας πριν φτάσετε στην ουρά. Τερματίζοντας εκεί δημιουργεί την εντύπωση στρογγυλοποίησης, η οποία δεν θα τονίσει την “πτώση" που μπορεί να υπάρχει στα μάτια σας.

Αντισταθμίστε τα κουρασμένα μάτια

Είτε κοιμηθήκατε πολύ αργά το βράδυ είτε έχετε περάσει πολλές ώρες κοιτάζοντας την οθόνη σας, το αποτέλεσμα των red eyes θα είναι το ίδιο. Για αυτές τις μέρες, λοιπόν, οφείλετε να επενδύσετε σε μια σκιά με navy απόχρωση και να την εφαρμόστε κατά μήκος του άνω βλεφάρου. Αυτή η κίνηση θα αντισταθμίσει την ερυθρότητα κάνοντας το λευκό των ματιών σας να είναι πιο εμφανές. Εάν πάλι προτιμάτε κάτι πιο fancy, τότε η μάσκαρα με μπλε χρώμα είναι η τέλεια εναλλακτική λύση.

 Perfect results

Perfect results

Intensive Skin Serum Concealer, Bobbi Brown

BUY ME
 Alternative colours

Alternative colours

Crayon Eyeliner Waterproof, Dior, Hondos Center

BUY ME
 Blue shades

Blue shades

Color Queen, L' Oreal

BUY ME