fbpixel

Search icon
Search
Makeup Issues: Το γνωρίζατε ότι και τα καλλυντικά σας έχουν διάρκεια ζωής;
MAKE UP

Makeup Issues: Το γνωρίζατε ότι και τα καλλυντικά σας έχουν διάρκεια ζωής;

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για τα makeup products σας


Όπως και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά έτσι και τα προϊόντα του μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζετε ποια από τα καλλυντικά σας έχουν λήξει και ποια είναι ακόμη επιτρεπτά για χρήση, καθώς εάν έχουν περάσει το χρονικό τους όριο, το πιο πιθανό είναι να σας προκαλέσουν ανεπιθύμητα breakouts, ξηρότητα, ακόμη και αλλεργίες. Αυτό το tip, μάλιστα, θα σας εξασφαλίσει ακόμη περισσότερο χώρο, για όσα προϊόντα όντως χρησιμοποιείτε, αλλά και όσα θα προμηθευτείτε αυτή τη σεζόν -γιατί δεν είναι ποτέ αρκετά είτε είστε beauty maniac είτε όχι!

Ποια είναι, λοιπόν, τα σημάδια που μαρτυρούν πως τα makeup products σας θα μπούνε στο καλάθι των αχρήστων και τη θέση τους θα πάρουν άλλα, πιο καινούρια; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα πάντα!


shutterstock-95368876.jpg

The signs

1. Λευκό φινίρισμα

Εάν εφαρμόσετε το foundation ή το concealer σας και μετά από μερικά λεπτά παρατηρήσετε πως το δέρμα σας γίνεται αρκετά λευκό, ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τα προϊόντα της βάσης σας. Αφαιρέστε το αμέσως και προσπαθήστε να καλύψετε με την πούδρα σας όσα σημεία χρειάζονται covering.

2. Ατελής εφαρμογή


Φυσικά, όλες αναζητάμε το foundation, που θα μας χαρίσει αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπο, που θα καλύπτει όλες τις ατέλειες, τα σημάδια και τα σπυράκια. Όταν έχουμε καταφέρει, δε, να βρούμε αυτό το προϊόν, αλλά δυστυχώς από ένα σημείο και μετά, δε μας προσφέρει την τέλεια εφαρμογή που θέλουμε, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει λήξει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα lips products, τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν αντιαισθητικές λεπτές γραμμές στα χείλη, σημάδι ότι επίσης έχει περάσει το όριο ασφαλούς χρήσης τους.

shutterstock-1218169258.jpg



3. Άσχημη οσμή

Είναι ίσως το πιο εμφανές σημάδι ότι τα καλλυντικά μας έχουν λήξει και μάλιστα μπορούμε να το καταλάβουμε αμέσως, αφού μόλις τα αγοράζουμε μυρίζουν υπέροχα. Μόλις διαπιστώσετε μια άσχημη οσμή μόλις ανοίγετε τη συσκευασία, αφήστε την στην άκρη και σε καμία περίπτωση να μην τη χρησιμοποιήσετε, διαφορετικά θα προκαλέσετε ανεπιθύμητα σπυράκια και άλλα δερματικά προβλήματα.

4. Αλλοίωση χρώματος

Εάν παρατηρήσετε ότι το foundation σας γίνεται πιο σκούρο προς πορτοκαλί λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει οξειδωθεί το χρώμα του και άρα θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως. Επίσης, εάν δείτε ότι οι σκιές ματιών σας, έχουν χάσει την ένταση στο χρώμα τους, τότε αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημάδι ότι έχει περάσει το όριο χρήσης τους.

5. Ερεθισμός επιδερμίδας

Εάν παρόλα αυτά δε λάβατε υπόψη τα παραπάνω σημάδια και χρησιμοποιήσατε τα προϊόντα του μακιγιάζ σας κανονικά, το πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε δερματικούς ερεθισμούς στο πρόσωπό σας. Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε ποιο από τα καλλυντικά σας σας έχει προκαλέσει αυτούς τους ερεθισμούς. Στη συνέχεια, απευθυνθείτε σε κάποιον δερματολόγο και προσπαθήστε να φοράτε την ενυδατική σας κρέμα κάθε πρωί και βράδυ, για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σας θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

shutterstock-1218169264.jpg

Last but not least

Τα βασικά χρονικά πλαίσια που καθορίζουν πότε να αποχωριστείτε τα καλλυντικά σας είναι τα εξής:

Foundation: 2 χρόνια
Concealer: 1 χρόνος
Μascara και υγρά eyeliner: 3 μήνες
Μολύβια ματιών: 1 χρόνος
Σκιές ματιών: 2 χρόνια
Προϊόντα για τα χείλη: 1-2 χρόνια