fbpixel

Search icon
Search
Make it Shine: Έτσι θα διατηρήσετε καθαρή και λαμπερή κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας
INTERIORS

Make it Shine: Έτσι θα διατηρήσετε καθαρή και λαμπερή κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας

Οι πιο αποτελεσματικές ιδέες που θα σας «λύσουν» τα χέρια


Σας έχει κουράσει το γεγονός πως ενώ καθαρίζετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, υπάρχουν σημεία που παραμένουν λιγότερο λαμπερά όσο κι αν προσπαθείτε για το αντίθετο; Επειδή αυτό αποτελεί συχνό φαινόμενο κατά την καθαριότητα, που είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτήν την περίοδο, ήρθε η ώρα να δώσετε τέλος σε αυτήν την εξαντλητική διαδικασία και να μάθετε πως υπάρχουν απλοί, γρήγοροι και φυσικοί τρόποι για να διατηρήσετε τις επιφάνειες των χώρων σας πεντακάθαρες, κάνοντάς σας να μην πιστεύετε στα μάτια σας!

Ανακαλύψτε τους και δείτε κάθε σημείο το σπιτιού σας να λάμπει και πάλι, απομακρύνοντας τους ρύπους, τα σημάδια και τις φθορές που φέρνει ο χρόνος.

Ντουλάπια & ξύλινες επιφάνειες

1-rvekn.jpg

Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα από τα σημεία που επιθυμείτε να καθαρίσετε για να γίνει η όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Έπειτα, βάλτε ζεστό νερό σε ένα μικρό κουβά και προσθέστε υγρό πιάτων. Αφού μουλιάσετε εκεί ένα σφουγγάρι, τρίψτε με αυτό το εσωτερικό των ντουλαπιών κι επιμείνετε στα σημεία που τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται εύκολα. Για τις πιο «δύσκολες» περιπτώσεις, μπορείτε να αναμείξετε λίγο νερό με μαγειρική σόδα και να τρίψετε με ένα πανί τα σημεία αυτά ή ακόμα και να προτιμήσετε το λευκό ξύδι μέσα σε ζεστό νερό.

Extra tip: Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά και τα τρόφιμα που συντηρούνται εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικές συσκευασίες, προκειμένου να μην ταλαιπωρείστε με ανεπιθύμητες διαρροές και το εσωτερικό τους να προστατεύεται αποτελεσματικά από τα έντομα.

Μεταλλικά είδη & ασημικά

2-Gy6jy.jpg

Αν και πολλές φορές συνηθίζουν να καθαρίζουν τις μεταλλικές επιφάνειες με λεμόνι κι αλάτι, καλύτερα να αποφύγετε και τα δύο. Το οξύ από το λεμόνι και η τραχύτητα του αλατιού μπορεί να καταστρέψουν κάποια λεπτά σημεία του χαλκού. Εφοδιαστείτε, καλύτερα, με ειδικό γυαλιστικό ή άλλους φυσικούς τρόπους. Για παράδειγμα, η οδοντόκρεμα πάνω σε ένα νωπό στραγγισμένο πανί είναι ό,τι πρέπει! Τρίψτε απαλά τα μεγάλα ασημικά σας, όπως πιατέλες, και στα πιο μικρά, όπως τις άκρες των μαχαιροπίρουνων ή κοσμήματα και καρφίτσες, αντί για το πανί πάρτε μια οδοντόβουρτσα. Προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι μαλακές για να μην τα γρατζουνίσετε και τα καταστρέψετε.

Extra tip: Η διαδικασία για το καθάρισμα ασημικών δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά γιατί μπορεί να αλλοιώσει την όψη τους. Είναι καλό, λοιπόν, να γίνεται μια φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Μάρμαρα & πλακάκια

3-1c13I.jpg

Επειδή η τοποθέτηση μαρμάρων και shiny επιφανειών είναι συχνή στις σύγχρονες κατοικίες, οφείλετε να γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους για να διατηρούνται πάντα καθαρά και σχεδόν σαν καινούρια. Πείτε «ναι» στη μαγειρική σόδα, που μπορεί ήδη να έχετε χρησιμοποιήσει για να καθαρίσετε κάποιο σημείο του σπιτιού σας. Απλώστε τη μαγειρική σόδα πάνω στα μάρμαρα του μπαλκονιού ή στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, τρίψτε τις επιφάνειες με ένα υγρό, αλλά καλά στραγγισμένο πανί. Τέλος, σφουγγαρίστε το πάτωμα με χλιαρό νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί. Έτσι, θα επαναφέρετε τη λάμψη και θα απομακρύνετε τα μικρόβια.

Extra tip: Και πάλι, φροντίστε να μην επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία πολλές φορές μέσα στο χρόνο, αλλά κάντε το δύο με τρεις φορές μέσα στο χρόνο.

Τζάμια & γυάλινα αντικείμενα 

4-3ljvl.jpg

Σίγουρα τα τζάμια και οι γυάλινες επιφάνειες έχουν τον τρόπο να σας ταλαιπωρούν κατά το καθάρισμά τους και πάντα νιώθετε πως δε λάμπουν απόλυτα όση προσπάθεια κι αν καταβάλατε. Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε και να στραφείτε σε πανεύκολες λύσεις που θα σας δώσουν την οριστική λύση! Τόσο το ξίδι όσο και το ζεστό νερό, είναι ικανά να απομακρύνουν τους ρύπους και την περιττή σκόνη από όλα τα σημεία που συσσωρεύονται οι παράγοντες που μεταφέρουν οι εξωτερικές συνθήκες. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και βρείτε ό,τι ακριβώς ψάχνατε!

Υλικά:

  • 1/2 φλ. οινόπνευμα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι

Προετοιμασία υγρού:

Συγκεντρώστε τα υλικά σας σε ένα δοχείο. Ανακατέψτε τα καλά και ψεκάστε τα τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Τρίψτε με ένα πανί και, τέλος, στεγνώστε με ένα άλλο στεγνό πανί

Τηλεοράσεις & ηλεκτρονικές συσκευές

6-KcjRc.jpg

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, οι ηλεκτρονικές συσκευές συσσωρεύουν μεγάλη ποσότητα σκόνης επί καθημερινή βάση, κάτι που παρατηρείται πιο έντονα στους σταθερούς υπολογιστές και τις τηλεοράσεις. Χρειάζεται να δείξετε προσοχή στο κομμάτι της καθαριότητάς τους, διότι πρόκειται για ευαίσθητες συσκευές που με λανθασμένα βήματα εύκολα μπορούν να καταστραφούν. Ξεκινήστε το καθάρισμα με ένα νωπό πανί που θα το έχετε βουτήξει ελάχιστα σε νερό και θα το έχετε στύψει καλά για να περάσετε το πλαίσιο του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, καθώς τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα. Έπειτα περάστε στην οθόνη για την οποία θα σας προτείναμε κάποιο ειδικό καθαριστικό που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, αλλά αν δεν επιθυμείτε να το προμηθευτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νωπό πανί και μετά να σκουπίσετε την επιφάνεια πολύ καλά, έτσι ώστε να μην απορροφηθεί το νερό.

Extra tip: Καλό είναι να περιμένετε πρώτα να κρυώσει η συσκευή σας κι έπειτα να την καθαρίσετε. Δεν πρέπει να το ρισκάρετε, γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της πρόκλησης κινδύνου από βραχυκύκλωμα!

Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!