fbpixel

Search icon
Search
Haute Couture SS22: Dior και Schiaparelli μάγεψαν με τις ξεχωριστές δημιουργίες
TRENDS & CATWALKS

Haute Couture SS22: Dior και Schiaparelli μάγεψαν με τις ξεχωριστές δημιουργίες

Ό,τι ξεχωρίσαμε από την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 «σήκωσε» αυλαία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Λίγο πριν την έναρξη του Μήνα Μόδας για την Fall/Winter 2022 season, η Haute Couture Fashion Week στην Πόλη του Φωτός ήρθε για να μας χαρίσει μία πινελιά πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής. Πρώτος τη σκυτάλη πήρε ο εκκεντρικός οίκος, Schiaparelli ενώ λίγο πριν, η Maria Grazia Chiuri και το fashion house Dior έστρεψαν για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον στις μοναδικές τους δημιουργίες. 

Ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε από την πρώτη μέρα της Haute Couture Fashion Week!

Schiaparelli 

schiaparelli-1.jpg


Δεν είναι η πρώτη φορά που το διάσημο fashion house παρουσιάζει δημιουργίες που «κόβουν» την ανάσα. Η επίδειξη Haute Couture του Maison Schiaparelli για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είναι μια αναζωογονητική προοπτική του τι χρειάζεται ο κόσμος της μόδας αυτή την περίοδο που η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Ο creative director, Daniel Roseberry παρουσίασε το Haute Couture Show του στη Γαλλική πρωτεύουσα με σκοπό να βρει το κατάλληλο μέρος που ταιριάζει στη μόδα μέσα στο χάος και τις επιπτώσεις που έχει φέρει η πανδημία του COVID-19. 

schiaparelli-2.jpg


Με τον τίτλο "An Age of Discipline", o Roseberry ξεκίνησε να δημιουργεί μια συλλογή γεμάτη "drama essence", χωρίς όμως έντονα χρώματα και τεράστιες σιλουέτες που όλοι περιμέναμε. Αντίθετα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μας χάρισε μια κολεξιόν που αποτελείται μόνο από τρία χρώματα: μαύρο, λευκό και -την υπογραφή Maison Schiaparelli- το χρυσό, το οποίο κυριαρχεί πάντοτε σε ιδιαίτερες avant-garde details. 

schiaparelli-3.jpg


Εμπνευσμένη από μια «μυθική ιέρεια», η τελευταία συλλογή του θα έλεγε κανείς ότι είναι ο ορισμός της κομψά συγκρατημένης πολυτέλειας. Είναι γεμάτη με απλές, tailored σιλουέτες μαζί με περίτεχνα, λεπτομερή και χρυσά pieces. Το αποτέλεσμα είναι αιθέριο και μαγικό -η αντίθεση μεταξύ της απλότητας και πολυπλοκότητας είναι πραγματικά μαγευτική και κάτι που θα μείνει στη μνήμη μας για πολύ καιρό ακόμα!

Δείτε το βίντεο παρακάτω!


Dior

dior1.jpg

Η Maria Grazia Chiuri έκανε ξεκάθαρο, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η Υψηλή Ραπτική μπορεί να συνδέεται άμεσα με την απλότητα. Η συλλογή βασίστηκε σε ουδέτερες αποχρώσεις, με το λευκό, το μαύρο και το γκρι να κυριαρχούν. Αέρινες σιλουέτες, με see through κομμάτια που τόνιζαν υπέροχα τη θηλυκότητα κάθε γυναίκες ήταν μερικά από αυτά που ξεχώρισαν. 

dior1-1.jpg

Τα κοστούμια είχα κυρίαρχο ρόλο σ' αυτήν την collection. Οι loose γραμμές τους χάρισαν μία αέρινη κίνηση στα μοντέλα. Μέσα από τη συγκεκριμένη συλλογή, η creative director του οίκου τίμησε για ακόμα μία φορά τη σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τα χειροποίητα αντικείμενα, εκφράζοντας την επιθυμία να καταργηθούν τα όρια μεταξύ τέχνης και χειροτεχνίας. Το κέντημα γίνεται μια τρισδιάστατη εννοιολογική πράξη που ανακαλύπτει εκ νέου τις τεχνικές του γαλλικού ατελιέ και την υπεροχή του savoir faire. Δίνει στο ύφασμα τη δομή του, την αρχιτεκτονική του. Τα καλσόν - signature designs της συλλογής- αντλούν επίσης τη θεαματική τους διάσταση από το κέντημα για να δημιουργήσουν έναν «ζωντανό διάλογο» με διαφορετικά κομμάτια, από ένα γκρι κοστούμι με γκρι ντεκόρ μέχρι βραδινά φορέματα, που «παντρεύουν» τη φινέτσα του κεντήματος με την ελαφρότητα που χαρίζει το τούλι. 

dior-3.jpg


Κατά τα άλλα, τα κασμίρ παλτό «αγκαλιάζουν» τη σιλουέτα και οι κομψές κάπες μοιάζουν καταπληκτικές στα λαμπερά λευκά σύνολα που αποτελούνται από blazers & tailored trousers. Οι πλισέ φούστες φουσκώνουν κάτω από τα αυστηρά παλτό, ενώ τα ασημί λαμέ ζακάρ υφάσματα των φορεμάτων αναδεικνύουν κάθε κίνηση του σώματος.

Δείτε το βίντεο παρακάτω!