fbpixel

Search icon
Search
Chanel SS22 Haute Couture: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε το show πάνω σε άλογο
TRENDS & CATWALKS

Chanel SS22 Haute Couture: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε το show πάνω σε άλογο

Δείτε όλα τα υπέροχα looks της νέας συλλογής της Virginie Viard που προτρέπει για απλότητα


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτική στο Παρίσι συνεχίζεται, με τον κόσμο της μόδας να περιμένει με αγωνία το κάθε show. Σήμερα το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στο πολυτελή γαλλικό οίκο μόδας, Chanel και στις δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Virginie Viard. Η αλήθεια είναι πως ήδη πριν από το show, το fashion house είχε κερδίσει την προσοχή μας, μ' ένα video μικρού μήκους που είχε δημοσιεύσει. 

The Teaser Video 

Πρωταγωνίστρια στην προαναγγελία αυτής της Haute Couture collection δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την Charlotte Casiraghi. Πιο συγκεκριμένα, ενσαρκώνοντας τις αρμονίες που δημιουργούνται μεταξύ του αλόγου και του αναβάτη, η πρέσβειρα της Chanel και διακεκριμένη ιππέας, φόρεσε ένα μαύρο tweed σακάκι και ίππευσε ένα εντυπωσιακό άλογο. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Xavier Veilhan, ο οποίο δημιούργησε ένα απόλυτα γραφικό σκηνικό. Για πρώτη φορά, ο οίκος εμπιστεύτηκε έναν σύγχρονο καλλιτέχνη να φανταστεί τη σκηνοθεσία μιας παράστασης. Βασική έμπνευση ήταν ο κόσμος της ιππασίας.

The Show 

chanel-1.jpg

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ξεκίνησε και το show για την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Grand Palais Éphémère. Η Charlotte Casiraghi εμφανίστηκε πάνω στο επιβλητικό άλογο με το μαύρο tweed blazer και έδωσε το «σύνθημα» για την εκκίνηση του catwalk. Φρέσκια και θηλυκή, η νέα συλλογή της Viard για τη Chanel «ακροβατεί» μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια αιθέρια ελαφρότητα. 

Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν στη σημερινή πασαρέλα, δεν διέφεραν πολύ από αυτά που μας έχει συνηθίσει η καλλιτεχνική διευθύντρια στις μέχρι τώρα συλλογές της. Συνδυάζοντας μ' έναν μαγικό τρόπο -που μόνο αυτή ξέρει- την απλότητα με την γαλλική φινέτσα και την haute couture, μας χάρισε σύνολα, βασισμένα στις αρχές που πρεσβεύει ο οίκος, εδώ και τόσες δεκαετίες. 

chanel-2-1.jpg

Για ακόμα μια φορά το tweed ύφασμα κυριάρχησε στην collection, πάντοτε προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής και πιο ανανεωμένο από ποτέ. Το navy blue έδωσε το παρών, αλλά τα plaid looks, σε πιο φωτεινές αποχρώσεις, όπως το ροζ με μία αίσθηση πορτοκαλί, προσέφεραν μία νότα αισιοδοξίας. Τα σακάκια -σήμα κατατεθέν του οίκου- αγκάλιαζαν μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο τις σιλουέτες των μοντέλων, όπως όπως αποδείχθηκε μπορούν να κατέχουν μία σημαντική σε όλα τα σύνολα, διότι συνδυάζονται τόσο με παντελόνι όσο και με mini skirts, οι οποίες αναδεικνύουν την πιο θηλυκή πλευρά που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της. 

Οι αέρινες σιλουέτες στα printed dresses και στις τούλινες δημιουργίες, κάνουν ξεκάθαρη την ανάγκη της Viard για αυτήν την «ελαφρότητα» που επιθυμεί να παρουσιάσει. Το «πάντρεμα» διαφορετικών χρωμάτων, υφασμάτων αλλά και η παρουσία των όγκων σε μερικά designs κάνουν τον οίκο Chanel να μοιάζει πιο σύγχρονος και μοντέρνος από ποτέ. Φυσικά, η μαρινιέρα μάγεψε με την παρουσία της τόσο σε ένα σύνολο από blazer και croped παντελόνα αλλά και σε μία midi skirt. 

chanel-3-1.jpg
Όσον αφορά τα αξεσουάρ, δεν υπήρχαν, διότι ολόκληρη η συλλογή ήταν βασισμένη στην απλότητα. Η Virginie Viard επιθυμούσε το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις δημιουργίες της και τα παπούτσια ήταν σε όλα τα looks τα ίδια. Η μόνη «έκρηξη» εκκεντρικότητας ήταν στο μακιγιάζ. Το περίφημο "smokey eye" πέρασε σε άλλη διάσταση, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, με ένα twist μιας black dot να καλύπτει το ένα μάτι των μοντέλων. 
Ανακαλύψτε όλα τα looks του show στην gallery!