fbpixel

Search icon
Search
Love to Travel: 4 εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής για αυτό το φθινόπωρο
TRAVEL

Love to Travel: 4 εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής για αυτό το φθινόπωρο

Πάρτε ιδέες και κάντε τις πιο όμορφες διακοπές


Εάν λατρεύετε τα getaways του φθινοπώρου και αν αυτό το καλοκαίρι περιοριστήκατε, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως μια εκδρομή σε μέρη όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση διατηρείται, είναι το μόνο που χρειάζεστε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, πόλη και χωριό, μπορείτε να δείτε όλες τις ομορφιές της Ελλάδας και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να αφήσετε στην άκρη το κινητό σας και να απολαύσετε κάθε στιγμή. Ελπίζουμε πως ο καιρός θα είναι «σύμμαχός» σας στην απόδρασή σας!

Μονεμβασιά

monemvasia-apodrasi.jpg

Μια καστροπολιτεία στην ανατολική Πελοπόννησο αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες επιλογές για αυτό το φθινόπωρο. Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις Μόνη κι Έμβασις και η ιστορία της ξεκινάει ήδη από τα αρχαία χρόνια. Αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής -ελληνικής αλλά και βενετικής- γίνεται ένα στολίδι που όλοι θα πρέπει να επισκεφθείτε. Μην παραλείψετε να δείτε από κοντά την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην άνω πόλη που χρονολογείται τον 11ο αιώνα μ.Χ. και φυσικά να κάνετε μια βόλτα στη γραφική πόλη με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο. 

Stay: Αναμφίβολα το "Kinsterna Hotel" αποτελεί την τέλεια πρόταση διαμονής, αφού συνδυάζει υπέροχα τα στοιχεία της φύσης με την πέτρα, το πράσινο αλλά και τα υγρά στοιχεία που είναι εμφανή στον χώρο. Ακόμη, το "Kissamitakis Guesthouse" βρίσκεται στην καρδιά του κάστρου της Μονεμβασιάς και προσφέρει δύο διαμερίσματα του 19ου αιώνα που περιλαμβάνουν βεράντα με πανοραμική θέα στο Μυρτώο Πέλαγος.

Eat: Δοκιμάστε τις εξαιρετικές γεύσεις του "Chrisovoulo Restaurant & Wine Bar" και απολαύστε τα θαλασσινά στην καλύτερη εκδοχή τους. Αν φυσικά ανήκετε σε αυτούς που επιμένουν στην ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία τότε το top rated εστιατόριο "Βόλτες" θα γίνει το δικό σας γευστικό «καταφύγιο». 

Νυμφαίο

apodrasi-nimfaio.jpg

Μια ορεινή όαση που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι σας περιμένει στη Φλώρινα. Επισκεφθείτε ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, σύμφωνα με την UNESCO, τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου. Με πετρόχτιστα σπίτια και λιθόστρωτα μονοπάτια και με τη φύση να είναι παρούσα σε κάθε σημείο του, το μέρος αυτό θα σας μαγέψει. Όσο θα παραμείνετε εδώ, οφείλετε να δείτε αρχοντικά σπουδαίων ευεργετών του τόπου όπως το Σπίτι των Χρυσικών της Νέβεσκας, καθώς κι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό που λειτουργεί ως Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ιππασία και να ανακαλύψετε από κοντά τη λίμνη Ζάζαρη. Φυσικά, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Νυμφαίο και μέσα στο φυσικό δάσος οξιάς βρίσκεται το Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου.

Stay: To "Ξενοδοχείο Νύμφες" είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης. Διαθέτοντας πλήρεις υπηρεσίες θα σας βοηθήσει να ανανεωθείτε στο spa του και να χαλαρώσετε με τη μοναδική θέα που προσφέρει. Βέβαια αν προτιμάτε μια πιο private διαμονή τότε το Villa Arcturia προσφέρει μια φοβερή θέαση στο βουνό, δημιουργώντας έναν ξενώνα με τις ιδανικές συνθήκες για μια ήρεμη και άνετη διαμονή.

Eat: Επιμείνετε παραδοσιακά κι επιλέξτε την ταβέρνα "Θωμάς" που λατρεύουν όλοι όσοι επισκέπτονται αυτό το μέρος. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το "Il Faggio" που προσφέρει εξαιρετικά κρέατα αλλά και τοπικά πιάτα.

Κάρυστος

apodrasi-karistos.jpg

Απέχοντας δυο ώρες από τη Χαλκίδα, η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Εύβοιας και από τους πιο γνωστούς προορισµούς του νησιού. Με το ηλιοβασίλεμα να αποτελεί το «ατού» αυτού του μέρους και με τις δραστηριότητες στον γύρω χώρο να είναι αμέτρητες, το μόνο βέβαιο είναι πως θα λατρέψετε κάθε στιγμή της διαμονής σας. Επισκεφτείτε το διάσημο φαράγγι του Δημοσάρη και φυσικά τον οικισμό του Πλατανιστού με το ρέμα και τον εντυπωσιακό μεγάλο καταρράκτη.

Stay: Επιλέξτε το Karystos Villas όπου με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του θα σας ενθουσιάσει. Μοντέρνοι χώροι και λιτές γραμμές είναι το χαρακτηριστικό τους. Ακόμη, ως σύμμαχός σας στην κοινωνική αποστασιοποίηση έρχεται το εξαιρετικό "Elia Villas" με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και με ουδέτερα χρώματα που θα απομακρύνουν κάθε σας σκέψη. 

Eat: Το εστιατόριο "Το Χωνί" ψηφίστηκε ως η πρώτη επιλογή των επισκεπτών. Ένα ψητοπωλείο με επιλογές και για χορτοφάγους σε έναν χώρο με υπέροχη θέα. Ακόμη, το απόλυτα παραδοσιακό "Κάβο Ντόρο" που προσφέρει γεύσεις Ελλάδας και μεζέδες που ταιριάζουν τρομερά με το περιρρέον σκηνικό, θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. 

Καρπενήσι

karpenisi-apodrasi.jpg

Στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, με βουνά, όμορφες κορυφές, φαράγγια, γκρεμούς και υπέροχα τοπία το Καρπενήσι αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα getaway. Με πολλούς να το ονομάζουν ως τη νέα Αράχοβα και με τις συγκλονιστικές διαδρομές να τονίζουν τον επιβλητικό αυτό τόπο, εδώ θα κάνετε το πιο χαλαρωτικό cocooning, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψετε και το όρος Βελούχι με τις αμέτρητες ορειβατικές διαδρομές. Μην παραλείψετε να δείτε και το Κεφαλόβρυσο όπου με τις πηγές και και το υπέροχο πλατανόδασος εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Stay: Το Oniropetra Boutique Hotel παντρεύει τη μοντέρνα & minimal διακόσμηση με την παράδοση σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα δημιουργώντας μια εμπειρία ζωής. Εάν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, τότε το πολυτελές "The View Village" με τις κομψές σουίτες και τη θέα στη γύρω περιοχή θα φιλοξενήσει κάθε σας επιθυμία. 

Eat: Επισκεφθείτε το εστιατόριο Mesostrati που συνδυάζει ποσότητα, ποιότητα και λογικές τιμές παρέχοντας παράλληλα και πολύ όμορφη θέα. Τέλος, το "Villaggio Café Mezé" στην υπέροχη αυλή του καθώς και στο εσωτερικό του παραδοσιακού σπιτιού, θα σας χαρίσει αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.