fbpixel

Search icon
Search
Love Greece: Η Villa Mandra στη Μύκονο μοιάζει με καλοκαιρινό όνειρο
DESIGN

Love Greece: Η Villa Mandra στη Μύκονο μοιάζει με καλοκαιρινό όνειρο

Περιηγηθείτε στα δωμάτιά της και μπείτε σε summer mood


Δεν είναι πολλά τα σπίτια στη Μύκονο που είναι «ευλογημένα» με μια ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, και με τον ήλιο να δύει πάνω από το ιερό νησί της Δήλου στο Αιγαίο Πέλαγος, οπότε όταν η αρχιτεκτονική εταιρία K-Studio με έδρα την Αθήνα ανέλαβε να σχεδιάσει μια εξοχική κατοικία για ένα νεαρό ζευγάρι σε μια τόσο ιδιαίτερη τοποθεσία, οι ίδιοι «αγκάλιασαν» την ευκαιρία χτίζοντας ένα σπίτι όπου «η μορφή ακολουθεί το συναίσθημα παρά τη λειτουργία». Εμπνευσμένο από την ταπεινή πολυπλοκότητα του κυκλαδίτικου κήπου, το σπίτι των 6 υπνοδωματίων ξετυλίγεται γύρω από ένα υπαίθριο σαλόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη την ημέρα και βρίσκεται μέσα στο αληθινό πνεύμα της χαλαρής καλοκαιρινής ζωής. Ταυτόχρονα, η χρήση παραδοσιακών υλικών όπως ο ασβέστης, η πέτρα και το ξύλο σε συνδυασμό με την αισθητική του σκανδιναβικού μινιμαλισμού δημιουργεί ένα πανέμορφο περιβάλλον.

fa-k-studio-villamandra-yatzer.jpg
p12-k-studio-villamandra-yatzer.jpg

Κρυμμένο εξ ολοκλήρου από τον δρόμο, το σπίτι σχεδιάστηκε για να έχει την ελάχιστη επίδραση στο φυσικό τοπίο που ενεργοποιείται μέσω δύο μικρών ασβεστωμένων όγκων που συνδέονται με μια πέργκολα καστανιάς, η οποία κάθεται πάνω σε ένα βάθρο χτισμένο στην πλαγιά του λόφου με πέτρες σκαμμένες από την τοποθεσία. Αυτή η διαμόρφωση χωρίζει τους ιδιωτικούς χώρους στο χαμηλότερο επίπεδο με τους κοινόχρηστους και διασφαλίζει ότι και οι δύο ζώνες έχουν ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. Όντας σκιερό από τη μεγάλη πέργκολα, το υπαίθριο σαλόνι που βρίσκεται στην καρδιά του σπιτιού πλαισιώνεται από τους χώρους του καθιστικού και της κουζίνας των οποίων τα μεγάλα ανοίγματα δημιουργούν μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού. Λίγα βήματα μακριά, η πισίνα γοητεύει τον επισκέπτη, ενώ οι διαμορφωμένοι κήποι με θέα στο πέλαγος είναι εκπληκτικοί. 

f19-k-studio-villamandra-yatzer.jpg

p4-k-studio-villamandra-yatzer.jpg


Η αντιπαράθεση μεταξύ της τραχιάς υφής των χειροποίητων πέτρινων τοίχων, των ομαλών, στρογγυλεμένων όγκων, του ξύλου καστανιάς και της πέργκολας αντηχεί το γύρω φυσικό τοπίο ενώ διαμορφώνει το σπίτι με μια αυθεντικότητα χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τον σύγχρονο παλμό. Η χρήση φυσικών υλικών συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου μια μινιμαλιστική αισθητική με καθαρές γραμμές, πόρτες χωρίς πλαίσιο και λιγότερες λεπτομέρειες συνδυάζεται με μια υποτονική παλέτα από ελαφρύτερα και πιο σκούρα ξύλινα τελειώματα. Ενώ το αποτέλεσμα θα μπορούσε να περιγραφεί ως συνδυασμός του σκανδιναβικού σχεδιασμού και της κυκλαδίτικης απλότητας, ανεξάρτητα από τις στιλιστικές αναφορές, η απρόσμενη κομψότητα της αρχιτεκτονικής της κατοικίας «ενθαρρύνει την προσεκτική σύνδεση με την οικογένεια, τους φίλους και την ελευθερία να υπάρχει ειρηνικά στη φύση».

p14-k-studio-villamandra-yatzer.jpg
p15-k-studio-villamandra-yatzer.jpg

Οι αποχρώσεις που κυριαρχούν στο σπίτι ενθαρρύνουν την αυθεντικότητά του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια απόλυτα γήινη ατμόσφαιρα που εναρμονίζεται με το περιβάλλον και το καλοκαιρινό mood. Στα υπνοδωμάτια επικρατεί η ώχρα, το σκούρο καστανό, το beige και το λευκό κάνοντας τους χώρους απόλυτα ευήλιους. Plus, τα λουλούδια που έχουν επιλεγεί για να ολοκληρώσουν το interior design κινούνται στους ίδιους τόνους. Στο σαλόνι, από την άλλη, επετεύχθη ένας μοναδικός συνδυασμός των ψυχρών αποχρώσεων με τις ουδέτερες δημιουργώντας τον τέλειο συνδυασμό και αρμονία στο εσωτερικό. Ωστόσο, δε λείπουν και τα πιο ζωηρά χρώματα στο living room, τα οποία προσδίδουν μια ζωντάνια στη διακόσμηση. Από κάθε άποψη, το interior design του Villa Mandra στη Μύκονο μοιάζει με καλοκαιρινό όνειρο κι εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουρα μέρος του. 

Πηγή: Yatzer