fbpixel

Search icon
Search
Love brings Love: To φαντασμαγορικό show προς τιμήν του Alber Elbaz γίνεται έκθεση στο Παρίσι
FASHION NEWS

Love brings Love: To φαντασμαγορικό show προς τιμήν του Alber Elbaz γίνεται έκθεση στο Παρίσι

Η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει μοναδικές δημιουργίες σε μία έκθεση γεμάτη συγκίνηση και λάμψη


Υπήρξε σπουδαίος σχεδιαστής κι ένας από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους στο χώρο της μόδας. Μέσα από το έργο του, ενέπνευσε πολλούς άλλους designers της νέας γενιάς κι αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όσους τον γνώριζαν. Ο Alber Elbaz, μόλις στα 59 του χρόνια, έχασε τη μάχη με τον Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο στο Παρίσι κι έκτοτε, ο κόσμος της μόδας θρηνεί μία πολύ σημαντική του απώλεια. Κανείς -ωστόσο- δεν τον ξέχασε. Την τελευταία ημέρα της Fashion Week στη γαλλική πρωτεύουσα, κορυφαίοι fashion designers ένωσαν τις δυνάμεις τους και τίμησαν τον Elbaz σε ένα φαντασμαγορικό show, με το όνομα "Love brings love", που τώρα μεταφέρεται σε μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση στην πόλη του φωτός. 

Μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Ποιος ήταν ο Alber Elbaz;

Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1961 στο Μαρόκο. Η μητέρα του ήταν ζωγράφος κι ο πατέρας του κομμωτής και μετακόμισαν στο Ισραήλ όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. Μεγάλωσε στην πόλη Χολόν, μαζί με τα τρία αδέρφια και τη μητέρα του, καθώς ο μπαμπάς του έφυγε από τη ζωή, στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Από μικρός είχε δείξει την αγάπη του για τη μόδα και -ευτυχώς γι' αυτόν- η μητέρα του το αντιλήφθηκε και τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει το όνειρό του. Από όταν ήταν ακόμη 7 ετών, ξεκίνησε να σχεδιάζει φορέματα και το 1985, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Με αρκετή επιμονή, υπομονή και δουλειά, όλα πήραν το δρόμο τους!

alber-lanvin-exit-add-05.jpg

Ο Ralph Toledano τον προσέλαβε για την Guy Laroche στο Παρίσι το 1996, ενώ κατόπιν ακολούθησε μία τεράστια επιτυχία, καθώς διαδέχθηκε τον Yves Saint Laurent ως ο επικεφαλής στο κομμάτι -ready-to-wear του οίκου. Υπήρξε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Lanvin από το 2001 έως το 2015 και συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας, ενώ μετά από ένα «κενό» σχεδόν 5 ετών, επέστρεψε το 2021 με μία νέα collection. Με την υποστήριξη του Richemont, δημιούργησε το δικό του brand με το όνομα ΑΖ Factory. Όραμά του, ήταν η δημιουργία pieces που θα μπορούσε να φορέσει η κάθε γυναίκα, αλλά έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο της μόδας.

Love brings Love

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον λαμπερό κόσμο της μόδας, ωστόσο άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε και συνυπήρξε όλα αυτά τα χρόνια, θέλησαν να τον τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Τα fashion shows, τα λαμπερά ρούχα, οι ιδιαίτερες δημιουργίες, ήταν όλα όσα λάτρευε. Ήταν αυτά που του έδιναν ζωή κι έτσι, στο πλαίσιο της Fashion Week του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβρη, κορυφαίοι designers αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μία μοναδική επίδειξη, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους, Alber Elbaz. To show του AZ Factory έλαβε χώρα στο Carreau du Temple κι εκεί, συνολικά 45 εμβληματικοί σχεδιαστές, μεταξύ των οποίων οι Raf Simons, Jean Paul Gaultier, Rick Owens, Virgil Abloh, Christopher John Rogers, Alessandro Michele, Riccardo Tisci και Maria Grazia Chiuri παρουσίασαν από μία δική τους δημιουργία που απέδιδε φόρο τιμής στον σπουδαίο designer.

alber-elbaz-az-factory-tribute-04.jpg
Balenciaga

Επρόκειτο για μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αλλά κι εντυπωσιακές εικόνες, ενώ σε αυτήν έδωσαν το παρών πολλοί celebrities, όπως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, αλλά και η Demi Moore. Τα έντονα χρώματα, οι μεγάλοι όγκοι και τα εντυπωσιακά βολάν είχαν την τιμητική τους, καθώς όλοι οι σχεδιαστές ήθελαν να τον τιμήσουν, μέσα από τα εντυπωσιακά pieces που δημιούργησαν ειδικά για εκείνη την ημέρα. Η λαμπερή επίδειξη ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες του AZ Factory που παρουσιάστηκαν στο φινάλε, με τα λαμπερά top models να χορεύουν στους ρυθμούς του "Love Train" των The O’Jays, την ώρα που ο χώρος γέμισε με αμέτρητα ροζ κομφετί. Ήταν ένα πραγματικό party! Ο κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε τον Αlber Elbaz όπως ακριβώς του άξιζε...

Η έκθεση στο Παρίσι

Το Παρίσι ήταν η πόλη όπου μεγαλούργησε. Έβαλε την υπογραφή του σε σπουδαίες δημιουργίες, εμπνεύστηκε από τις εικόνες που συνάντησε εκεί, γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους που καθόρισαν τη ζωή και την πορεία του. Ήταν το σπίτι του. Ήταν η πόλη του. Τώρα, η γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία μεγάλη έκθεση, που θα είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η επίδειξη μόδας που αποτέλεσε φόρο τιμής στον Alber Elbaz μετατρέπεται σε έκθεση στο Μουσείο Palais Galliera κι όλοι όσοι βρεθούν σε αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν από κοντά.

az-factory-rs22-0834.jpg
Maison Valentino

Η έκθεση – αφιέρωμα στον σπουδαίο fashion designer αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου του 2022 και θα έχει διάρκεια έως τις 10 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει δημιουργίες 45 διαφορετικών οίκων μόδας και σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Alexander McQueen, Balmain, Chloe, Dior, Christopher John Rogers, Gucci, Jean Paul Gaultier, Grace Wales. Bonner και Louis Vuitton. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως την κεντρική επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Alexandre Samson κι ουσιαστικά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την πλήρη εμπειρία της επίδειξης μόδας από κοντά. Αποτελεί must-visit για όσους θα βρεθούν στο Παρίσι και φυσικά, ήδη τα πιο hot ονόματα του χώρου την περιμένουν με ανυπομονησία. 

Ο Αlber Elbaz μπορεί να έφυγε από τη ζωή, ωστόσο παραμένει ζωντανός μέσα από τα έργα του...