fbpixel

Search icon
Search
Love brings Love: Ο κόσμος της μόδας τίμησε τον Alber Elbaz μ' ένα φαντασμαγορικό show
TRENDS & CATWALKS

Love brings Love: Ο κόσμος της μόδας τίμησε τον Alber Elbaz μ' ένα φαντασμαγορικό show

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε από την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού


Μετά από πολλές μέρες και 4 μητροπόλεις, ο Μήνας της Μόδας για την  περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 έριξε αυλαία, χθες το βράδυ. Ύστερα από 1.5 χρόνου απουσίας, τα fashion shows με κοινό επέστρεψαν πιο φαντασμαγορικά και ιδιαίτερα από ποτέ, γεμάτη δημιουργίες που αποτέλεσαν ωδή στην αισιοδοξία και τη χαρά και είχαν ως στόχο να μας υπενθυμίσουν πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Εμείς, από την πλευρά μας βιώσαμε και πάλι όλα όσα αγαπάμε και μας είχαν λείψει τόσο καιρό. Η τελευταία μέρα στην Πόλη του Φωτός μας επιφύλασσε εκπλήξεις, με τη Chanel και την Virgin Viard να παρουσιάζουν ένα show γεμάτο glam και έμπνευση από τις δεκαετίες των '80s και των '90s. Όλοι όμως περίμεναν με αγωνία την τελευταία επίδειξη της βραδιάς, όπου το AZ Factory του Alber Elbaz παρουσίασε τη συλλογή του και 44 creative directors δημιούργησαν ένα δικό του σχέδιο, αφιερωμένο στον σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, λόγω του COVID-19. 

AZ Factory 

ac3bf821-ceec-4360-891f-eeaaff26ce00-0000gettyimages-1235717141.jpeg

Ο διάσημος σχεδιαστής έχασε τη ζωή του, ξαφνικά, σε ηλικία 59 ετών από τον ιό COVID-19, τον περασμένο Απρίλιο, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο της μόδας κι όχι μόνο. Τη τελευταία μέρα της Fashion Week στο Παρίσι, τουλάχιστον 44 διάσημοι fashion designers άφησαν τον ανταγωνισμός την άκρη και αποφάσισαν να ενώσουν τις «δυνάμεις» για να αποτείνουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους και ξεχωριστό Alber Elbaz. Το όνομα του show ήταν " Love brings love ". Στην επίδειξη συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας ανάμεσά τους οι Raf Simons, Jean Paul Gaultier, Rick Owens, Virgil Abloh, Christopher John Rogers, Alessandro Michele, Kim Jones, Nicolas Ghesquière, Riccardo Tisci και η Maria Grazia Chiuri. Δεν ήταν λίγοι και οι celebrities τόσο της μόδας όσο και εκτός αυτής, οι οποίοι έδωσαν το παρών, όπως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Brigitte Macron αλλά και η Demi Moore. 

alber-elbaz-2.jpg

Το κάθε look είχε το δικό του χαρακτήρα αλλά και την προσωπική πινελιά του σχεδιαστή πάντα προσαρμοσμένο στο AZ Factory. Υπήρξαν και πολλοί όμως που άντλησαν έμπνευση από τον ίδιο τον Alber Elbaz, το στιλ του και από κάποια στοιχεία σήμα-κατατεθέν των εμφανίσεων του, όπως ήταν το παπιγιόν που δεν αποχωριζόταν ποτέ. Για παράδειγμα, ο Anthony Valcarelo του Saint Laurent, έντυσε το μοντέλο του Anja Rubik με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και φούξια παπιγιόν. Ο Rei Kawakubo του brand Comme des Garçons χάρισε στο παπιγιόν τη δική του πινελιά, δημιουργώντας ένα φόρεμα με μοτίβο τη Minnie Mouse, η οποία είχε πάντοτε ένα φιόγκο δεμένο στο κεφάλι της. 

alber-elbaz-1.jpg

Αν και σ' αυτήν την επίδειξη συμμετείχε η «αφρόκρεμα» των σχεδιαστών, κανείς δεν μπορούσε να διευθύνει το ίδιο τον οίκο του Elbaz. Οι δημιουργίες του AZ Factory που παρουσιάστηκα στον τέλος, επέδειξαν ότι όσο υπάρχουντα σχέδια του Elbaz κι ο ίδιος θα συνεχίσει να ζει. Ολοκλήρωσαν το αφιέρωμα με έναν τρόπο που θα ταίριαζε στον ίδιο τον Elbaz, μετατρέποντάς το σε γιορτή. Ροζ κομφετί έπεσε από το ταβάνι καθώς το "Love Train" έπαιζε τα ηχεία και τα μοντέλα χόρευαν.

Παρακολουθήστε το συγκινητικό βίντεο παρακάτω!

Chanel 

chanel.jpg


To show του διάσημου Γαλλικού οίκου Chanel για την SS22 που παρακολουθήσαμε εχθές το πρωί στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια ωδή στα fashion shows των 80s και 90s, με την crteative director του fashion house, Virginie Viard, να προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να αναβιώσει τα συναισθήματα εκείνης της εποχής. 

«Μου άρεσε πολύ ο ήχος των flashbulbs που ακούγονταν στα shows κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ήθελα να ανακτήσω ακριβώς αυτό το συναίσθημα», είπε η ίδια η Viard για την επίδειξη, η οποία παρουσιάστηκε στο Grand Palais Éphémère στην Place Joffre, στο προσωρινό σπίτι της Chanel μέχρι να ανακαινιστεί το Grand Palais. Αυτή τη σεζόν, λοιπόν, ο οίκος προσπάθησε να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια και τη χαρά εκείνης της περιόδου με αναφορές της όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στα αξεσουάρ αλλά και σε ολόκληρο το σκηνικό. Ακόμη και το soundtrack του George Michael “Freedom! ’90” αλλά κι ένα σύγχρονο εξώφυλλο  από την Christine and the Queens χάρισε αυτήν την αίσθηση.

chanel-2.jpg


Μπικίνι, ποδηλατικά σορτς, sporty μίνι φούστες, ορίζουν το νέο sexy της SS22 για τον οίκο Chanel. Ακόμα και στα κλασικά tweed Chanel suits , η φούστα αντικαταστάθηκε από σορτς και crop tops, ενώ τα τζάκετ θύμιζαν περισσότερο cardigans με πιο ανάλαφρη γραμμή. Όσον αφορά τα αξεσουάρ που συνόδευαν τα καταπληκτικά σύνολα των μοντέλων, ήταν μία σειρά από μεγάλες αλυσίδες αλλά και πολύ λαμπερές πέτρες που χάριζαν το απόλυτο glam. Όλοι γνωρίζουμε τη διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του οίκου, γι' αυτό και το all time classic, black & white ήταν πάλι εκεί για να μας το υπενθυμίσει. Φυσικά και η creative director πρόσθεσε μοντέρνα στοιχεία που μπορούν να σταθούν σε όλες τις περιστάσεις. Ολόσωμα ασπρόμαυρα μαγιό σε συνδυασμό με διχτυωτές φούστες και αλυσίδες που κοσμούν την κοιλιά των γυναικών, πλεκτά co-ords, low-rise παντελόνια και ολόσωμες φόρμες ήταν μόνο μερικά από τα κομμάτια που μαγνήτισαν τα βλέμματα. 

Louis Vuitton 

louis.jpg

H επίδειξη για τη σεζόν Spring/Summer 2022 από τον Nicolas Ghesquière για τον οίκο Louis Vuitton έλαβε χώρα στο Passage Richelieu στο Λούβρο. Το σκηνικό το show ήταν γεμάτο πολυελαίους, εμπνευσμένοι από τη βικτωριανή εποχή. Ο creative director του οίκου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο show ως "grand bal of time". Οι δημιουργίες ήταν σα να «ξεπηδούσαν» από εντυπωσιακούς χορούς 19ου αιώνα, δημιουργώντας την απόλυτη glam ατμόσφαιρα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ξεδίπλωσε ολόκληρο το δημιουργικό του ταλέντο, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν.

«Μου αρέσει η ιδέα ενός βρυκόλακα που ταξιδεύει στον χρόνο, προσαρμόζοντας το ντύσιμό του στα dress codes της κάθε εποχής» δήλωσε ο ίδιος του. 

Το show άνοιξε με σκελετούς φορεμάτων από την εποχή της Marie Antoinette συνδυασμένα με denim κομμάτια και σατέν δετά peep toed sneakers, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η παρουσία των denim στοιχείων πρόσφερε μία μοναδική ρουστίκ εσάνς, αποτελώντας τη βάση για τη δημιουργία chic και συνάμα προσεγμένων look.

louis-2.jpg

Τα αξεσουάρ είχαν πολύ σημαντική θέση κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Πιο συγκεκριμένα παρατηρήσαμε μια overaccessorrizing τάση. Τα μοντέλα ήταν καλυμμένα με σατέν υφάσματα, oversized sunglasses αλλά και μάσκες που κάλυπταν τα μάτια. Τα βλέμματα μαγνήτισαν τα εκκεντρικά head pieces. Φυσικά και το τούλι και ο φραμπαλάς δε θα μπορούσε να λείπει από τα μοναδικά σχέδια του οίκου, καθώς αντιπροσώπευαν τη συγκεκριμένη εποχή. 

Δε γίνεται σ' αυτό το σημείο να μην αναφερθούμε και στο γεγονός που διέκοψε για λίγο το γιορτινό αυτό κλίμα. Κατά τη διάρκεια του show μια ακτιβίστρια, η οποία κρατούσε ένα πανό που έγραφε «Υπερκατανάλωση=Αφανισμός», εισέβαλε μέσα στην αίθουσα, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και το μέλλον του. 

Πολλοί διάσημοι βρέθηκαν στο front row και μαγνήτισαν τα βλέμματα με την παρουσία τους. Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!