fbpixel

Search icon
Search
Alber Elbaz: Ο εκκεντρικός μόδιστρος έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια
FASHION NEWS

Alber Elbaz: Ο εκκεντρικός μόδιστρος έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια

Το Σάββατο άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείου του Παρισιού


Σε ηλικία μόλις 59 ετών, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μόδιστρος Alber Elbaz, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, σε νοσοκομείο του Παρισιού, ενώ τo ρεπορτάζ αναφέρει πως είχε προσβληθεί από COVID-19. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Compagnie Financière Richemont, τον οίκο-συνεργάτη του στο AZ Factory, στο τελευταίο του επιχειρηματικό του εγχείρημα στον χώρο της μόδας,το λανσάρισμά του οποίου είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Ο επί 15 χρόνια, creative director του οίκου Lanvin –από το 2001 μέχρι το 2015- ήταν ένας εκπληκτικός χαρακτήρας, ο οποίος βραβεύτηκε για την τέχνη του. Μετά την απομάκρυνσή του από τον διάσημο οίκο είχε αποφασίσει να αποσυρθεί. Επέστρεψε όμως το 2020 και δε δίστασε να συστηθεί ξανά σε ένα εντελώς νέο κοινό γυναικών με τη καινούρια του ιδέα, το AZ Factory. Ένα fashion house, με την προσωπική του σφραγίδα, η οποία είχε ως στόχο να δημιουργήσει ρούχα, τα οποία θα κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν υπέροχα όταν τα επιλέγουν, αλλά και κομμάτια που θα αποτελούν την εύκολη και έξυπνη λύση.

jpeg.jpeg

Φημιζόταν για την υψηλή αίσθηση του πνεύματος, για την αγάπη που είχε στα φωτεινά κι έντονα χρώματα, για την κομψή αισθητική του, αλλά και για τη μοναδική αίσθηση που ένιωθαν οι γυναίκες όταν επέλεγαν κάποια δημιουργία του.

«Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο. Ο Alber είχε μια άξια φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες φιγούρες της βιομηχανίας. Πάντα με ενδιέφερε η ευφυΐα, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετική "ζεστασιά" και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα του. Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο να βλέπεις τον Alber στην τελευταία του προσπάθεια καθώς, εργάστηκε για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δημιουργώντας "έξυπνη" μόδα που "νοιάζεται". Το όραμά του έκανε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες, συνδυάζοντας την παράδοση και τη χειροτεχνία με την τεχνολογία -εξαιρετικά καινοτόμα έργα που αναζητούσαν για να επαναπροσδιορίσουμε τη βιομηχανία», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής και πρόεδρος του Richemont, Johann Rupert, εκφράζοντας το σοκ και τη λύπη του για τον ξαφνικό χαμό του Elbaz.

alber-elbaz-life-career-11-1.jpeg

Λίγα λόγια για τον Elbaz

Γεννήθηκε στο Μαρόκο, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στο Ισραήλ, ο σχεδιαστής μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του '80. Μετά από μια θητεία σε μια εταιρεία νυφικών, εργάστηκε δίπλα στο Geoffrey Beene, ως βοηθός του για 7 ολόκληρα χρόνια.

Ο Elbaz έγινε διεθνώς γνωστός όταν προσλήφθηκε από τον Ralph Toledano στο «τιμόνι» του Guy Laroche στο Παρίσι το 1996. Μετά από τρεις σεζόν, ο ;designer απολύθηκε έπειτα από την εξαγορά του YSL από τον Gucci Group, με τον Tom Ford να παίρνει τα ηνία του σχεδιασμού. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε μια σεζόν με την Krizia στο Μιλάνο. Τελικά, «προσγειώθηκε» στο Lanvin το 2001 και «αγκάλιασε» τη ζεστασιά ενός μικρού, ιδιωτικού brand. Το 2020, ίδρυσε τον δικό του οίκο με τίτλο AZ Factory με εμπνευσμένα fashion items που έκαναν για ακόμη μια φορά τη διαφορά!