fbpixel

Search icon
Search
La DoubleJ: To νέο flagship store του οίκου στο Μιλάνο είναι μια ωδή στην αισιοδοξία που φέρνει η νέα εποχή
DESIGN NEWS

La DoubleJ: To νέο flagship store του οίκου στο Μιλάνο είναι μια ωδή στην αισιοδοξία που φέρνει η νέα εποχή

Περιηγηθείτε στους χώρους του


Το περίφημο brand της JJ Martin, La DoubleJ άνοιξε την πρώτη του boutique εν μέσω πανδημίας μιας και αγαπάει να «παραβιάζει» τους κανόνες. Από την κυκλοφορία του το 2015, το La DoubleJ δεν ήταν ποτέ ένα παραδοσιακό fashion brand. Λειτουργώντας εκτός shows και χωρίς εκπτώσεις διατηρεί το 100% της παραγωγής του στην Ιταλία (συχνά από τους καλύτερους ιστορικούς προμηθευτές της χώρας) και διαθέτει πολύ καλύτερες τιμές από παρόμοια luxury fashion brands. To κοινό του -μια εκλεκτική ομάδα που κυμαίνεται από VIP super stars έως 70χρονες κι έφηβες- το εμπιστεύεται και το ακολουθεί φανατικά.

1-7eIEG.jpg

Τώρα, με το νέο κατάστημα στη Via Sant Andrea του Μιλάνου, επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της λιανικής, μακριά από τα κρύα μαυσωλεία του χθες που αναπαράγουν υπάρχουσες μορφές στην αγορά. Το La DoubleJ απευθύνεται απευθείας στους καταναλωτές και το κατάστημά του σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Όλα τα προϊόντα του είναι επίσης διαθέσιμα στο e-shop, ενώ όλο το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να συνεργάζεται με το δίκτυο διαδικτυακών αντιπροσώπων εξυπηρέτησης πελατών. Τα items του ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες. Ως νεύμα στα πρώτα διαδικτυακά χρόνια της LDJ, η boutique θα διαθέτει επίσης μερικούς πολύτιμους και σπάνιους «θησαυρούς», συμπεριλαμβανομένων ιταλικών περιοδικών της δεκαετίας του 1930, μοναδικών κεραμικών πιάτων «Buon Ricordo» και μια επιλογή από τα αγαπημένα vintage ρούχα και κοσμήματα.

Η εταιρεία Paolo Badesco που εδρεύει στο Μιλάνο επέβλεψε το interior design του καταστήματος, το οποίο περιλαμβάνει ένα έντονο σμαραγδένιο πράσινο πάτωμα για RTW και αξεσουάρ, μια αντίκα μπαρ και δάπεδο ζωγραφισμένο στο χέρι από Ιταλούς τεχνίτες που δημιουργούν τα εκλεκτής ποιότητας prints του La DoubleJ. Η οροφή είναι πλήρως καλυμμένη με τεράστια χειροποίητα φύλλα λωτού από χαρτί, από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Joann Tan με έδρα το Μιλάνο, ο οποίος δημιούργησε επίσης τα prints των λουλουδιών στα παράθυρα. Ο χώρος που διαθέτει τα είδη σπιτιού είναι διακοσμημένος με rattan και φιλοξενεί αγαπημένα ποτήρια Murano, τραπεζομάντηλα και πιάτα από πορσελάνη από τη Βερόνα, καθώς κι ένα ολόκληρο σερβίτσιο τσαγιού και επιδορπίων που έχει σχεδιαστεί για τον γαλλικό οίκο ζαχαροπλαστικής Ladurée με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, ενώ η συλλογή περιλαμβάνει ποδιές, χαρτοπετσέτες και, φυσικά, macarons που θα βρει κάποιος μέσα σε εντυπωσιακά κουτιά με τις εκτυπώσεις του La DoubleJ.

2-bcmTm.jpg

Η boutique θεωρείται μια μοναδική ευκαιρία για τον οίκο να αγκαλιάσει και να αλληλεπιδράσει με την κοινότητα των γυναικών που αναφέρεται. Πώς άλλωστε μπορεί να υπάρχει πιο ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων από το να πίνουμε σαμπάνια σε ένα πάρτι και να κοιτάζουμε τα ρούχα του άλλου; Η La DoubleJ είναι μια επιχείρηση χαράς που δεν επιθυμεί να πουλήσει απλά σε μια γυναίκα ένα φόρεμα.

Η ίδια η JJ Martin είναι πραγματικά πιο ευτυχισμένη αν μπορεί να κάνει την κάθε γυναίκα να αρχίσει να διαλογίζεται, να της παρουσιάσει μια νέα τεχνική αναπνοής pranayama, να την συνδέσει με έναν θεραπευτή ενέργειας, να την κάνει να ανοίξει τον χώρο της καρδιάς της και να την έρθει σε επαφή με τη διαίσθησή της - όλα αυτά υπήρξαν θέματα των πολλών διαδικτυακών σεμιναρίων Zoom που φιλοξένησε το La DoubleJ δωρεάν τον τελευταίο χρόνο του lockdown. 

1-9gnSz.jpg

Για το σκοπό αυτό, ολόκληρο το ισόγειο του καταστήματος, ή το «Ιερό Γκρότα» όπως το ονομάζει, έχει σχεδιαστεί ως studio για να φιλοξενεί μια ιδιαίτερη εμπειρία «σύνδεσης» της γυναικείας ενέργειας (μια άγρια, γόνιμη, δεκτική, βαθιά δημιουργική κατάσταση συνείδησης μέσα από εκδηλώσεις και ζωντανές ροές). Μια μαγική σκηνή έχει ζωγραφιστεί από τον νεαρό Ρουμάνο καλλιτέχνη, Aitch, ενώ η σκάλα καλύπτεται με μυστικιστικά σύμβολα, πράγμα που σημαίνει ότι ο επισκέπτης θα περάσει από μια ζούγκλα από πνευματικά ζώα πριν συναντήσει παραστάσεις θεών Ίσις, Πράσινης Τάρα και Κουάν Γιν.

Το ίδιο το brand αποτελούσε πάντα ένα ερωτικό γράμμα προς την Ιταλία, την γενέτειρα της ιδρύτριάς του, από το να αναδεικνύει τις θρυλικές κυρίες του Μιλάνου μέχρι να ρίχνει φως σε όλο το ιταλικό ρόστερ προμηθευτών και τεχνιτών. Ακόμα και αυτήν την εποχή που ολόκληρη η χώρα έχει πληγεί από την πανδημία, η JJ Martin δημιουργεί άλλη μια ευκαιρία να υποστηρίξει την πατρίδα της που αγαπάει τόσο πολύ. Πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή -όταν οι άνθρωποι αισθάνονται down και όλα φαίνονται «ραγισμένα»- είναι η ώρα να ανάψει ένα μοναδικό εσωτερικό, λαμπερό φως, και να δείξει στον κόσμο αυτό που πιστεύει!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της boutique στη gallery!