fbpixel

Search icon
Search
Κυριακάτικο brunch και κοκτέιλς delivery με μερικά κλικς τώρα στην πόρτα σου
TASTE

Κυριακάτικο brunch και κοκτέιλς delivery με μερικά κλικς τώρα στην πόρτα σου

Τώρα τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης «σερβίρουν» ποτό και φαγητό στον χώρο σου


To καλοκαίρι που πέρασε, άλλαξαν πολλά γύρω μας. Μέσα σε αυτά, και η γαστρονομική και μπαρ σκηνή της πόλης. Ένας ολόκληρος «κόσμος» που προσαρμόστηκε με πολύ γρήγορες ταχύτητες, και μπήκε σε άλλη τροχιά για να μη στερηθούμε γευστικές συνήθειες όπου κι αν βρισκόμαστε. 

Να έχουμε την επιλογή του καφέ, του φαγητού, του μπραντς, του κοκτέιλ, του καφέ, του γλυκού, οποιαδήποτε μέρα και ώρα. Η Θεσσαλονίκη βλέπετε τα έχει όλα αυτά στο dna της. Εδώ, πάντα είναι καλή ώρα για έναν καφέ που μπορεί να καταλήξει γύρω από ένα τραπέζι με φαγητό, ή και γύρω από μια μπάρα. Είναι κομμάτι της λόκαλ κουλτούρας. Είναι έκφραση, απόλαυση, λόγος για έξοδο. 

Ένα καλό βέβαια φαγητό, ήταν και θα είναι πάντα ένας λόγος για μείνεις μια Κυριακή στο σπίτι με καλή παρέα. Δε θα ήταν όμως ακόμη πιο τέλειο, το να μπορείτε να απολαμβάνετε κάποιες στιγμές όλα αυτά από τον καναπέ σας, στο σπίτι σας ή στο σπίτι φίλων; Με το efood πλέον γίνεται! Και δεν αναφερόμαστε προφανώς στο κλασικό ντελίβερι. Αλλά στην υπηρεσία delivered by efood, που βρίσκεται πλέον και στη Θεσσαλονίκη και σε βγάζει από τη δύσκολη θέση του «θέλω να φάω ή να πιω κάτι πολύ καλό, αλλά ποιος βγαίνει τώρα;». 

Και η αλήθεια είναι πως κι αν αλλάζουν οι νόρμες και οι πόρτες των bars και των εστιατορίων κλείνουν νωρίτερα, κι εμείς αναπροσαρμοζόμαστε, οι Κυριακές θα είναι πάντα δικές μας. Θα έχουν το τέμπο, τη γεύση, το feeling τους. 

hero-1.jpg

Housedrinking & umami brunch 

Το δοκιμάσαμε λοιπόν κι εμείς το «Κυριακάτικο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι» delivered by efood. Μια πολύ ευέλικτη υπηρεσία που σύστησε στον κόσμο του ντελίβερι εστιατόρια, καφέ και μπαρ, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν ως επιλογές και πολύ μας άρεσε. Όχι μόνο γιατί η «συνταγή» των συγκεκριμένων μαγαζιών είναι δοκιμασμένη, αλλά γιατί με αυτήν την ενέργεια μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δικά μας στέκια ακόμη κι όταν επιλέγουμε να μείνουμε στο σπίτι.

boygatsan.jpg

774426f5-8dcf-4739-9d17-219777b9f5b9.jpg

Τα συστατικά της δικής μας Κυριακής; Πολύ, απλά. Καλή παρέα, κλασικό, κόμφορτ brunch και παγωμένο κοκτέιλ σε μπουκάλι. Άλλωστε, είναι ωραίο καμιά φορά να υποδέχεσαι στο σπίτι σου ένα ντελικάτο κουτάκι με παγωμένα κοκτέιλς που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να βγεις έξω για να απολαύσεις, έτοιμα να σερβιριστούν στο ποτήρι, ή σ' αυτό το θεϊκό, χάρτινο, ζεστό κουτάκι –στη δική μας περίπτωση ήταν πολλά κουτιά- με ό,τι πιο umami υπάρχει σε street γεύσεις.

red-velvet-pancake.jpg
scrambled-eggs-bacon-burger-1.jpg


Αυτήν τη φορά στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν αυτά τα διαχρονικά νόστιμα, πανκέικς, οι βάφλες, οι ομελέτες και τα αμαρτωλά burgers του Estrella που ήρθαν και «κούμπωσαν» με ένα καρέ από κοκτέιλς με την υπογραφή της ομάδας του Vogatsikou 3 σε συνεργασία με την MyromeniVatos. Η εν λόγω σύμπραξη ακούει στο “South Village VeeVee Project” κι έχει πολλή «Ελλάδα» σφραγισμένη μέσα στο μπουκάλι. Στις γεύσεις και στην πρώτη ύλη. Πρόκειται για πέντε διαφορετικά κοκτέιλς με αλκοολικό βαθμό 18% vol., που καταφτάνουν στο τραπέζι σου σε ένα γυάλινο μπουκάλι 200 ml (δύο μερίδες / μπουκάλι). Τόσο απλά! Το ήθελες; Το έχεις στην πόρτα σου, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

109965462-1634495766728307-2363486530969912749-n.jpg
shutterstock-1249829485.jpg

Εμείς πάντως επιδοθήκαμε σε ένα άπαιχτο VeeVee Med Smash με βάση το gin, το οποίο είναι φτιαγμένο από φρέσκες εκχυλισμένες φράουλες, χυμό από lime και μεσογειακά βότανα. Υπάρχει βλέπετε ένας έρωτας με κάθε γλυκιά αμαρτία στη δική μας περίπτωση, επομένως αυτή η δροσερή, γλυκόξινη γεύση ήταν μια ωραία συνέχεια μετά από το καρέ των γλυκών πιάτων του brunch που απολαύσαμε με την παρέα. Εξίσου θεϊκό και το ταξιδιάρικο Luna Park που έχει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια: μαλλί της γριάς, που δένει άψογα με vodka βερίκοκο και lime που δροσίζει.

breakfast-pizza-avocado.jpg

cinnamon-roll-pancakes.jpg

Όσο για τα θεϊκά σοκολατένια πανκέικς του Estrella με σοκολάτα υγείας Παυλίδη ή αυτά τα ινσταγκραμικά Red Velvet με την απαλή κρέμα cheesecake και τα κόκκινα φρούτα δεν έχω να σας πω πολλά. Οι θαμώνες ξέρετε. Οι υπόλοιποι απλά αξίζει να δοκιμάσετε. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, οι ζύμες αφράτες, και τα τόπινγκς σε κάνουν να… λιώνεις. Ωραία επιλογή για δυνατούς βέβαια λύτες και η Estrella βάφλα - Τσουρέκι Θεσσαλονίκης με διπλή σοκολάτα και κρέμα από ταχίνι.

loaded-cheeseburger-1.jpg

Κλασικό αλλά χορταστικό και νόστιμο και το burger τους με αφράτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Πιο light επιλογή η ομελέτα που κατέφθασε σερβιρισμένη με ζεστό ψωμάκι με βούτυρο μαύρης τρούφας, κρέμα φέτας και σαλάτα εποχής.

Κλείνοντας, θα σας πω ότι προφανώς οι γεύσεις είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Το ότι όμως πια μπορούμε να απολαμβάνουμε κλασικά αγαπημένα πιάτα, ποτά και κοκτέιλς από μαγαζιά της πόλης, σίγουρα πρόκειται για κάτι έξυπνο. Τα βήματα είναι απλά: Μπαίνεις στο efood, πατάς το φίλτρο delivered by efood και απλά διαλέγεις τι είναι αυτό που θέλεις να φας. 

Τι λέτε; Θα το δοκιμάσουμε;

Info: efood, www.e-food.gr