Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο πολυτάλαντος σεφ Henrik Yde-Andersen άνοιξε το νέο εστιατόριο ασιατικής κουζίνας της Κοπεγχάγης, Kiin Kiin Bao Bao, το οποίο –μέσα σε λίγους μήνες- έχει γίνει το αγαπημένο στέκι κάθε gourmet lover της σκανδιναβικής πρωτεύουσας, λόγω τωn εκλεκτών εδεσμάτων αλλά και της υπέροχης ατμόσφαιρας που προσφέρει. Πρόκειται για το νέο μέλος της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων του Andersen, η οποία ξεκίνησε από το περίφημο ταϋλανδέζικο εστιατόριο Kiin Kiin, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο με αστέρι μισελέν.
Λαχταριστά buns στον ατμό, χοιρινό με φυστίκια και σάλτσα χοϊσίν, τραγανιστό κοτόπουλο με καυτερή μαγιονέζα και πάπια με σάλτσα από στρείδια και βασιλικό είναι μερικές μόνο από τις μοναδικές επιλογές που θα βρείτε στο μενού, με μουσικό background επιτυχίες της κορεάτικης pop σκηνής. Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα εκλεκτά κρασιά της wine list, η οποία αλλάζει σύμφωνα με την κάθε εποχή, και να δοκιμάσετε την παραδοσιακή βότκα Soju της Κορέας ή το κοκτέιλ Kimchee, το οποίο θεωρείται ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του εστιατορίου. Για επιδόρπιο, η βρετανική Vogue προτείνει το κορεάτικο bingsu με φράουλες.
Στεγασμένο στον εμβληματικό δρόμο Vesterbrogade, στην «καρδιά» της Κοπεγχάγης, ο χώρος του εστιατορίου φαίνεται να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην πληθωρική ασιατική αισθητική και την κομψή σκανδιναβική λιτότητα και είναι εμπνευσμένος από τη δεκαετία του '60. Custom-made ξύλινα panels και εντυπωσιακά κρεμαστά φωτιστικά προσφέρουν ζεστό καλωσόρισμα στους θαμώνες, ενώ άνετες καρέκλες με καμπυλωτή πλάτη και δερμάτινα καθίσματα σας περιμένουν να απολαύσετε ανενόχλητοι το γεύμα σας. Προσιτή πολυτέλεια συνδυάζεται με απολαυστική φιλοξενία, με τους ντόπιους να χαρακτηρίζουν το νέο εστιατόριο ως must-visit για κάθε τουρίστα που λατρεύει το καλό φαγητό.
Extra Recipe: Τηγανιτό ρύζι
Αν δεν πρόκειται να επισκεφτείτε σύντομα την Κοπεγχάγη, αλλά σας ήρθε όρεξη για μια ασιατική λιχουδιά, τότε ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω πανεύκολη συνταγή που προτείνει το www.thespruce.com.
Υλικά
1-2 κρεμμυδάκια
2 μεγάλα αβγά
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. λάδι
4 κούπες κρύο βρασμένο ρύζι
1-2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Ετοιμασία
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και χτυπήστε τα αβγά, με αλάτι και πιπέρι. Προθερμάνετε 2 κ.σ. λάδι σε γουοκ ή τηγάνι και –όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία- προσθέσετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει τη μορφή στραπατσάδας, χωρίς να χάσει όλους τους χυμούς του. Αποσύρετε και καθαρίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα.
Στη συνέχεια βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά με το ρύζι και 2 κ.σ. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά και προσθέστε τη σάλτσα. Όταν ζεστάνει αρκετά προσθέστε και τα αβγά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Τέλος, ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αφήστε το μέχρι να «μαραθεί». Σερβίρεται καυτό.