fbpixel

Search icon
Search
Kι όμως μπορείτε να κλείσετε on a budget διακοπές στις Μαλδίβες
ESCAPE

Kι όμως μπορείτε να κλείσετε on a budget διακοπές στις Μαλδίβες

Ένας affordable guide για έναν super εξωτικό προορισμό-όνειρο


Ένας από τους πιο πολυτελείς και exclusive προορισμούς στον πλανήτη: είναι αλήθεια ότι οι Μαλδίβες αποτελούν έναν over the top προορισμό. Παρόλα αυτά, μη βιαστείτε να τις βγάλετε ακόμα από τη λίστα με τα αγαπημένα σας ταξίδια. Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, είναι δυνατόν να μείνετε σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στις Μαλδίβες χωρίς να ξεφύγετε υπερβολικά από το budget σας κι εμείς σας δείχνουμε πώς να το πετύχετε! 

1. Go all-inclusive

Σε μια χώρα όπου σχεδόν τα πάντα εισάγονται και δεν είναι ασυνήθιστο να χρεωθείς 25 ευρώ για ένα σάντουιτς, ο πιο προφανής τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να επιλέξετε μια all-inclusive διαμονή, φυσικά χωρίς να θυσιάσετε το lifestyle σας. Θέρετρα όπως το Hurawalhi, Finolhu, Amilla και Lux* South Ari Atoll είναι σχεδιασμένα και διαθέτουν μερικές από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες, πανέμορφες βίλες και περιλαμβάνουν μια σειρά από γαστρονομικές απολαύσεις, premium ποτά, εκλεκτό καφέ που φτιάχνει ο barista και κορυφαία μενού a la carte (αντί για απλό μπουφέ). Τα καλύτερα all-inclusive θέρετρα περιλαμβάνουν επίσης επιπλέον προνόμια, όπως mini bar, απεριόριστο παγωτό και προγραμματισμένες δραστηριότητες, όπως καθημερινά μαθήματα ευεξίας, ενδιαφέροντα θαλάσσια σπορ, περιηγήσεις με αναπνευστήρα στους κοραλλιογενείς υφάλους, εκδρομές για παρατήρηση δελφινιών και πάρτι στην παραλία το ηλιοβασίλεμα! 

shutterstock-724331194.jpg

2. Αναζητήστε καινούρια ξενοδοχεία

Τα ολοκαίνουρια resorts έχουν συχνά εντυπωσιακές προσφορές γνωριμίας για τους πρώτους μήνες από την έναρξη λειτουργίας τους - σκεφτείτε έως και 50% έκπτωση. Μπορεί να μην έχουν απαραίτητα ανοιχτές όλες οι εγκαταστάσεις, οπότε μπορεί, για παράδειγμα, να έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εστιατορίων αντί για τέσσερα ή να χρειαστεί να κάνετε θεραπείες ευεξίας στο δωμάτιό σας αντί για το σπα, ωστόσο, τα νέα θέρετρα τείνουν επίσης να είναι πιο ήσυχα, δίνοντάς σας περισσότερο χώρο στην παραλία αλλά και τη δυνατότητα να επιλεχθείτε για αναβάθμιση δωματίου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα νέα ξενοδοχεία δεν συνηθίζουν να ανακοινώνουν αυτές τις προσφορές, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ειδικά για αυτά. Ένα hot new opening που εντοπίσαμε είναι το Six Senses Kanuhura, που ανοίγει τις πύλες τον Δεκέμβριο στη γαλήνια Lhaviyani. 

shutterstock-384263848.jpg

3. Παραλείψτε το υδροπλάνο

Με κόστος από 550 έως 930 ευρώ για μια διαδρομή μετ' επιστροφής, τα ταξίδια με υδροπλάνο έχουν γίνει συνώνυμα των Μαλδίβων - ωστόσο να θυμάστε ότι βρίσκονται φθηνότεροι τρόποι να φτάσετε εκεί. Υπάρχουν αρκετές ατόλες (κοραλλιογενή νησιά) κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με ταχύπλοο, όπως το South Male, North Male και το Vaavu, με τις μεταφορές να κοστίζουν από περίπου 200 ευρώ για ένα ταξίδι 20 λεπτών, ανά άτομο. Αυτά τα εύκολα προσβάσιμα νησάκια - συμπεριλαμβανομένων των Gili Lankanfushi, COMO Cocoa Island και Jumeirah Maldives - είναι ιδανικά αν επιθυμείτε απλώς να χαλαρώσετε σε μια όμορφη παραλία, χωρίς να σας ενοχλεί η κίνηση στη θάλασσα και τα λαμπερά φώτα των κοντινών θέρετρων. Εναλλακτικά, αν είστε τολμηροί, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια εσωτερική πτήση προς μια από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της χώρας - Noonu, Laamu, Gaafu Alifu - με κόστος κατά μέσο όρο περίπου 365 ευρώ με επιστροφή, ανά άτομο. Η ατόλη Gaafu Alifu ακροβατεί στον ισημερινό σε απόσταση 70 λεπτών πτήσης νότια του Male και διαθέτει μεγαλύτερα νησιά με ζούγκλα, που περικλείονται από υπέροχες παραλίες, μεγάλους πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους και νερά γεμάτα μεγαπανίδα - φαλαινοκαρχαρίες, σαλάχια μάντα, σφυροκέφαλους, χελώνες. Good to know: Τα πιο απομακρυσμένα θέρετρα είναι συχνά φθηνότερα και πρόθυμα να προσφέρουν επιπλέον παροχές, όπως δωρεάν μεταφορές.

4. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε εκτός hot season 

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο - αλλά είναι επίσης η πιο πολυσύχναστη και ακριβή περίοδος για διακοπές. Δοκιμάστε αντ' αυτού τη γνωστή out of season, όταν τα ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές τους έως και στο μισό και τακτικά προσφέρουν δωρεάν μεταφορές, διανυκτερεύσεις, αυξήσεις σε υψηλότερες κατηγορίες δωματίων και αναβαθμίσεις από ημιδιατροφή σε πλήρη διατροφή. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα συννεφιάς, μεμονωμένων βροχοπτώσεων και πιο ανήσυχης θάλασσας, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν στους 20 περίπου βαθμούς. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι επίσης καλύτερη για surf και σπα και θα συναντήσετε ένα ακόμη μεγαλύτερο εύρος θαλάσσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων φαλαινοκαρχαριών, τα οποία συγκεντρώνονται στην ατόλη Baa κατά εκατοντάδες μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Best tip: Το βόρειο τμήμα της χώρας ταλαιπωρείται από λιγότερες βροχοπτώσεις από ό,τι η υπόλοιπη χώρα.

shutterstock-788765896.jpg

5. Μην κάνετε κράτηση την τελευταία στιγμή

Τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στις Μαλδίβες κυμαίνονται γύρω στο 75% (υψηλότερα από τις περισσότερες πόλεις), γεγονός που καθιστά δύσκολες τις last-minute κρατήσεις. Αντ' αυτού, πραγματοποιείστε τα reservations σας τουλάχιστον μερικούς μήνες νωρίτερα και επιλέξτε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα με μεγάλη πείρα στην περιοχή, για να έχετε την ευκαιρία exclusive προσφορών και δωρεάν αναβαθμίσεων, ακόμη και στα πιο πολυτελή θέρετρα.