fbpixel

Search icon
Search
Kenzo: Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου
FASHION NEWS

Kenzo: Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου

Ο Νigo φέρει τον τίτλο του "βασιλιά του streetwear"


Στα νέα της μόδας, το πολυτελές, ανατρεπτικό brand, Kenzo, το οποίο ανήκει εδώ και καιρό πλέον στον όμιλο LVMH αποφάσισε να ορίσει τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας, Nigo, ως τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του. Ο Nigo, γνωστός ως ο ιδρυτής της μάρκας streetwear "A Bathing Ape", θα ενταχθεί στον Kenzo κι επίσημα στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή το 2022.

Ο Sidney Toledano, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LVMH Fashion Group, επισήμανε σε δήλωσή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Nigo ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Maison Kenzo. Η άφιξη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου Ιάπωνα designer θα μας επιτρέψει να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του οίκου που ίδρυσε ο Takada Kenzo.»

«Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία του Nigo, καθώς και η προσήλωσή του στην ιστορία του brand θα εκφράσει πλήρως όλες τις δυνατότητες του Kenzo

Σχολιάζοντας τον νέο του ρόλο, ο Nigo πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος για τη νέα μου θέση στον οίκο Kenzo. Γεννήθηκα τη χρονιά που ο Takada Kenzo άνοιξε την πρώτη του boutique στο Παρίσι. Αποφοιτήσαμε και οι δύο από την ίδια σχολή μόδας στο Τόκιο. Το 1993, τη χρονιά που ο οίκος προσχώρησε στον όμιλο LVMH, ξεκίνησα την καριέρα μου στη μόδα.»

https-hypebeastcom-image-2021-09-kenzo-nigo-artistic-director-announcement-tw.jpg

Όπως αναφέρει ο σχεδιαστής, αγαπάει την προσέγγιση του οίκου, που υμνεί την καινοτομία και κατανοεί σε βάθος πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον ίδιο και ταιριάζει με τη φιλοσοφία του. Η κληρονομιά του πνεύματος της δεξιοτεχνίας του οίκου θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός «νέου Kenzo». Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της 30χρονης καριέρας του Nigo, την οποία σκοπεύει να επιτύχει μαζί με την ομάδα του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nigo διαδέχεται τον Πορτογάλο σχεδιαστή, Felipe Oliveira Baptista, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ρόλο του creative director τον Ιούνιο μετά από δύο χρόνια συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον Kenzo, ο Baptista αποκάλυψε ένα νέο λογότυπο που σχεδιάστηκε για να «γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του».

Who is who

Ο Nigo, γεννημένος με το όνομα Tomoaki Nagao, είναι σχεδιαστής μόδας, DJ, παραγωγός δίσκων κι επιχειρηματίας και ξεκίνησε το "A Bathing Ape", γνωστό και ως "Bape" στο Τόκιο το 1993. Η εταιρεία πωλήθηκε στον όμιλο μόδας του Hong Kong IT Group για περίπου 2,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ 2011, και ο Nigo εγκατέλειψε τo brand το 2013.

kenzo-voguebus-alessandro-lucioni-gorunway-com-sep-21-story.jpg

O designer έχει επίσης συνεργαστεί με πολλά fashion houses, αλλά και σημαντικά ονόματα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης μιας capsule συλλογής με τον Virgil Abloh για τη Louis Vuitton το 2020, ενώ συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams για την κυκλοφορία των streetwear brands "Billionaire Boys Club" και "Ice Cream". Δούλεψε επίσης με την Uniqlo για το UT και το 2010, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, Human Made.