fbpixel

Search icon
Search
Keira Knightley: Η ηθοποιός κυκλοφορεί το πρώτο της παιδικό βιβλίο
PEOPLE & MOMENTS

Keira Knightley: Η ηθοποιός κυκλοφορεί το πρώτο της παιδικό βιβλίο

Και αποκαλύπτει μέσα από αυτό ένα κρυφό της ταλέντο


Εμπνευσμένη από τις εμπειρίες της Keira ως μητέρας δύο κοριτσιών, η βραβευμένη ηθοποιός έγραψε το πρώτο της βιβλίο που ονομάζεται "I Love You Just The Same", με την ίδια να έχει επιμεληθεί και την εικονογράφηση.

Η ιστορία ακολουθεί ένα κορίτσι καθώς πλοηγείται στις αλλαγές που έρχονται όταν φτάνει ένας νέος αδελφός. Το βιβλίο διερευνά θέματα άγχους, αποχωρισμού, ανθεκτικότητας και αγάπης καθώς μεγαλώνει μια οικογένεια. «Αυτή είναι μια εξαιρετικά προσωπική δημιουργική προσπάθεια για μένα και ένα έργο για το οποίο είμαι παθιασμένη», δήλωσε η Keira. «Η συνεργασία με την ομάδα της Simon & Schuster για να συνδυάσω την ιστορία και τις εικονογραφήσεις μου ήταν ένα όνειρο. Ελπίζω ο κόσμος να απολαύσει το βιβλίο όσο μου άρεσε να το δημιουργώ».

keira-knightley-drawing-pic-courtesy-of-subject-670fc8fe327d9.jpeg

Αντιδράσεις από τον συγγραφικό κόσμο

Η 80σέλιδη ιστορία του Knightley αποτελείται από ένα θέμα με το οποίο πολλές οικογένειες μπορούν να σχετιστούν. Έτσι, η ηθοποιός εντάσσεται σε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα VIP που παράγουν τα δικά τους βιβλία και πωλούν εκατομμύρια αντίτυπα. Ωστόσο, αυτή η αυξανόμενη τάση έκδοσης βιβλίων από διάσημους ανθρώπους έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ άλλων συγγραφέων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτές οι διασημότητες μπορεί να μην χρειάζονται οικονομική βοήθεια, αφήνοντας πολλούς αυθεντικούς συγγραφείς στη δική τους μάχη για επιβίωση.

Ο Joshua Seigal, ένας Βρετανός συγγραφέας, επισημαίνει ότι «το γράψιμο για παιδιά είναι μια τέχνη που απαιτεί μεγάλη δεξιότητα και αφοσίωση». Θεωρεί αποθαρρυντικό το γεγονός ότι πολλοί το αντιλαμβάνονται ως εύκολο έργο. Ακόμη, τα διάσημα ονόματα επωφελούνται από τη σημαντική κάλυψη marketing και μέσων ενημέρωσης που οι περισσότεροι συγγραφείς, ειδικά εκείνοι της παιδικής λογοτεχνίας, δεν λαμβάνουν. Η Helen Tamblyn-Saville, ιδιοκτήτρια εκδοτικού οίκου, επισημαίνει τις συχνές εμφανίσεις γνωστών συγγραφέων σε προγράμματα όπως το BBC, τα οποία αναδεικνύουν τις πωλήσεις με βάση την προβολή και όχι την ποιότητα.

444150135-776148767986379-7172110108880170742-n.jpg


Ωστόσο, πολλοί αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν και ποιοτικά έργα γνωστών συγγραφέων. Η Katherine Rundell, Αγγλίδα συγγραφέας, εκτιμά κάποιες συνεισφορές από διασημότητες, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι τίτλοι που υποστηρίζονται από διασημότητες μπορούν να ωφελήσουν τη βιομηχανία στο σύνολό της. Επισημαίνουν ότι κάθε προσοχή που δίνεται στα παιδικά βιβλία συμβάλλει στην ανύψωση ολόκληρου του εκδοτικού τοπίου.

Το "I Love You Just The Same" θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου 2025 και φαίνεται πιθανό να είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων για παιδιά από την ηθοποιό. Αυτές τις γιορτές, ωστόσο, η Keira Knightley με την υποκριτική της ιδιότητα μας προσφέρει μια νέα σειρά κατασκοπευτικού θρίλερ με τίτλο "Black Doves".

aaaaqdb4-nv7jh3cidkgksudyqnjp4cr2imbzliifntox772ywqc-wg8mnxfs3fgx-krvax-kzslkstvzp-xfmjm2zu27xdu-opxwsweewfugyfu-jol7gi-w0xnikd8li7df1cnmxp-uuqylum1uzkxpofh3xw.jpg
Black Doves


Το Black Doves, στο οποίο πρωταγωνιστεί επίσης η Sarah Lancashire, διαδραματίζεται με φόντο το Λονδίνο τα Χριστούγεννα. Ακολουθεί την Helen Webb, μια εύστροφη, προσγειωμένη, αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα - και επαγγελματίας κατάσκοπος. Εδώ και 10 χρόνια, μεταδίδει τα μυστικά του πολιτικού συζύγου της στον σκιώδη οργανισμό στον οποίο εργάζεται: τα Μαύρα Περιστέρια. Όταν ο κρυφός εραστής της Jason (Andrew Koji) δολοφονείται, ο κατάσκοπός της, ο αινιγματικός Reed (Lancashire), καλεί τον παλιό φίλο της Helen, Sam (Whishaw) για να την κρατήσει ασφαλή.

Info: Το Black Doves πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 5 Δεκεμβρίου.