fbpixel

Search icon
Search
Κεφάλαιο αντιγήρανση: 4 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να προσέξετε
FACE & BODY

Κεφάλαιο αντιγήρανση: 4 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να προσέξετε

Μπορείτε να τις αλλάξετε από σήμερα κιόλας


Το να κατανοήσετε ποιες beauty τακτικές είναι σωστές και ποιες λάθος μπορεί να μοιάζει αρκετά δύσκολο. Για παράδειγμα, τη μια σεζόν όλοι προτείνουν το double cleansing και την επόμενοι θεωρούν ότι είναι περιττό. Είναι απολύτως λογικό, επομένως, ότι όταν πρόκειται για τη ρουτίνα ομορφιάς σας, θα πρέπει απλώς να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικές συνήθειες και τάσεις ομορφιάς που θα μπορούσαν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας. Κι ενώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι η γήρανση είναι ένα προνόμιο και όχι κάτι που πρέπει να κρύψετε ή να προσπαθήσετε να «διορθώσετε», εάν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε μια περιουσία σε λοσιόν και θεραπείες, χωρίς να βλέπετε αποτέλεσμα, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτά που θα σας πούμε. 

Δείτε προσεκτικά τη ρουτίνα σας στο σύνολό της, ανακαλύψτε τι πραγματικά χρησιμοποιείτε και αλλάξτε αυτά που δεν σας ταιριάζουν! 

1. Υπερβολική απολέπιση

Δεν είναι μυστικό ότι η υπερβολική απολέπιση στο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό. Ωστόσο, τα υγρά απολεπιστικά όπως τα οξέα μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιές εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. Η καθημερινή χρήση τους καταστρέφει το φυσικό σας λιπιδικό φράγμα που βοηθά στη φυσική ενυδάτωση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και λέπτυνση του δέρματος. Το «κλειδί» για να βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με την απολέπιση είναι να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή φόρμουλα και μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τα απαλά καθαριστικά και οι μάσκες προσώπου με ένζυμα διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθούν την επιδερμίδα να δείχνει πιο υγιής. Ίσως μπορείτε να πείτε «ναι» σε αυτά.

339355038-2120253164840399-244470861101154841-n.jpg

2. Απουσία αντιηλιακού

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσες φορές θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως οφείλετε να φοράτε καθημερινά SPF. Είτε βρέχει, είτε έχει ήλιο, η προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι υψίστης σημασίας εάν θέλετε να αποτρέψετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι η μεγαλύτερη αιτία πρόωρης γήρανσης, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων φορούν αντιηλιακό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η UVA, η οποία είναι παρούσα καθημερινά, μπορεί να διεισδύσει μέσα από τα σύννεφα, τα παράθυρα και μέσα στα δερματικά σας στρώματα. Αυτό που προκαλεί είναι γλυκοζυλίωση κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι, το να φοράτε SPF ευρέως φάσματος, κάθε μέρα, είναι υποχρεωτικό.

3. Μαντηλάκια μακιγιάζ

Θα έχετε δίκιο αν υποθέσετε ότι τα μαντηλάκια μακιγιάζ δεν έχουν θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Έχουν αποδειχτεί επιζήμια για το δέρμα καθώς συνήθως περιέχουν χημικές ουσίες που μοιάζουν με σκληρές αλκοόλες που αφαιρούν τη φυσική ισορροπία του pH του δέρματος. Αυτά τα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να αφήσουν το δέρμα ξηρό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο οι σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν τη γήρανση του δέρματος. Ο επιπλέον λόγος είναι ότι τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν σωστά το δέρμα και έτσι εξαπλώνουν βακτήρια γύρω από το πρόσωπο, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα αργότερα. Ποιες είναι λοιπόν οι άλλες επιλογές; Χρησιμοποιείτε ένα καλό καθαριστικό που αφαιρεί την καθημερινή βρωμιά και που ενισχύει νέα κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια, αφήνοντας το δέρμα σας καθαρό χωρίς να αφήνει χημικές ουσίες ή υπολείμματα.

snapinstaapp-310480801-400676778937316-7123706033225248176-n-1080.jpg

4. Υπερβολική πούδρα

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο οι ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας που μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ο τρόπος που απλώνετε το μακιγιάζ σας μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Το μυστικό για μια νεανική επιδερμίδα είναι να διατηρείτε το τελικό αποτέλεσμα όσο πιο ανάλαφρο γίνεται. Το να τοποθετείτε μεγάλη ποσότητα πούδρας μπορεί να οδηγήσει σε ξηρή και άτονη εμφάνιση του δέρματος και μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αντίθετα, αναζητήστε ελαφρύτερες φόρμουλες βάσης.