fbpixel

Search icon
Search
Καλσόν: Οι τάσεις που επιστρέφουν για το φετινό χειμώνα
TRENDS & CATWALKS

Καλσόν: Οι τάσεις που επιστρέφουν για το φετινό χειμώνα

Τα tight trends to know που θα αναβαθμίσουν κάθε outfit


Οι τάσεις των καλσών έρχονται και φεύγουν, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: όταν πρόκειται για χειμερινό ντύσιμο είναι must και ο ρόλος τους διπλός, καθώς μας διατηρούν ζεστές προσδίδοντας ταυτόχρονα έξτρα πόντους στιλ. Είτε ξεπροβάλλουν ελάχιστα ανάμεσα σε ένα μίντι φόρεμα και μπότες μέχρι το γόνατο είτε είναι ο πρωταγωνιστής της εμφάνισης με ένα σύνολο με μίνι φούστα, τα καλσόν παραμένουν το αγαπημένο μας αξεσουάρ για τις κρύες μέρες -και κάθε άλλο παρά βαρετά είναι το χειμώνα του 2023. 

Φέτος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά: Από τον Jacquemus μέχρι τον Gucci, οι πασαρέλες του φθινοπώρου-χειμώνα 2023-2024 ήταν all about tights! Από κλασικά, μέχρι παιχνιδιάρικα έως άνετα και ζεστά, οι τάσεις των καλσόν του χειμώνα 2023 παρουσιάζονται κάτι παραπάνω από ευέλικτες. 

Scroll down και ανακαλύψτε αυτές που ξεχωρίσαμε...

1. Lace tights

snapinstaapp-336021525-914746946468178-6935363909655586085-n-1080.jpg
Image source: @mimiarr

Αυτή τη σεζόν, τα δαντελένια καλσόν κάνουν τη μεγάλη τους επιστροφή - λίγο από Y2K, αλλά πάνω απ' όλα, πολύ ρομαντισμό και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στην πασαρέλα της Jacquemus, τα καλσόν με λεπτομέρειες από δαντέλα υπογράμμισαν μια flirty και κάπως gothic αισθητική. Σε συνδυασμό με Mary Janes, οι δαντελένιες κάλτσες φαίνονται ιδιαίτερα κοριτσίστικες, ενώ είναι πιο σοφιστικέ με μια χαμηλή μπότα ή ένα χαμηλό τακούνι. 

Bonus tip: Για μια πλήρη αναδρομή στα '00s, δοκιμάστε ένα έντονο χρώμα σε συνδυασμό με αθλητικά παπούτσια.

2. Dotted tights

snapinstaapp-119700437-656129421691623-4613650431955602889-n-1080.jpg
Image source: @pernilleteisbaek

Εκτός από τα thick wool tights (μας αρέσει πολύ σε γκρι σκούρες αποχρώσεις) που μας θυμίζουν χειμώνα και γιορτές, επιστρέφει και αυτή η άκρως festive τάση καλσόν, με τις διακριτικές βούλες. Οι celebrities το έχουν καθιερώσει εδώ και χρόνια ως top favourite. Τολμήστε να τα φορέσετε με mules για μια chic & sexy εμφάνιση με χαρακτήρα. 

3. Red tights

adce973dc8f9e4f7ab6a962abcb31de9.jpg
Image source: Leandra Cohen

Η Gucci, η Chanel και πολλές άλλες εταιρείες έδειξαν το μοντέρνο χρώμα με τη μορφή καλσόν. Σε συνδυασμό με κομμάτια όπως μπαλαρίνες, Mary Janes, ζακέτες και σακάκια, τα κόκκινα καλσόν προσθέτουν μια φωτεινή, απροσδόκητη αντίθεση. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με κόκκινα παπούτσια ή μπότες για να δημιουργήσετε μια μακρόστενη σιλουέτα.

4. Sheer black tights

screenshot-2023-11-02-at-33511-pm.png
Image source: @haileybieber

Εννοείται πως το πιο κλασικό καλσόν από όλα παραμένει (και θα συνεχίσει να παραμένει) απόλυτα in - και ας αποτελεί ένα βασικό wardrobe piece. Τα μαύρα, ελαφρώς διάφανα καλσόν είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη σεζόν - όχι μόνο στην πασαρέλα, αλλά και στην πραγματικότητα. Συνδυάστε με mini ή maxi dress με slits για να το αποκαλύπτετε διακριτικά. 

Είμαστε φανς του συγκεκριμένου look της Hailey με heeled sandals, όμως σε περίπτωση που θέλετε να καθιερώσετε το pantless look, προτείνουμε ένα πιο opaque μαύρο καλσόν. 

5. The new nude

miu-miu.webp
Image source: Miu Miu

Ο οίκος Miu Miu άρχισε το rebranding του αμφιλεγόμενου nude καλσόν στην AW23 συλλογή του. Την επόμενη σεζόν το ενσωμάτωσε και ο οίκος Chanel, δίνοντας το δικό του twist, προτείνοντας nude καλσόν με γκρι undertones. Φέτος, λοιπόν, καταλαβαίνουμε πως το απόλυτα nude καλσόν που δε φαίνεται, αντικαθίσταται με μια πιο γυαλιστερή, πιο φανερή εκδοχή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είμαστε fans αυτού - όμως σίγουρα θα το ανακαλύψουμε στην πορεία.

Feature image source: @haileybieber, @mimiarr