fbpixel

Search icon
Search
Kαλογυμνασμένο σώμα σε μια εβδομάδα: Αποκτήστε το με μία πετσέτα
WELLNESS

Kαλογυμνασμένο σώμα σε μια εβδομάδα: Αποκτήστε το με μία πετσέτα

Άμεσα αποτελέσματα στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια


Όσοι από εμάς ασχολούμαστε εντατικά με την γυμναστική, επιθυμούμε να δούμε τα αναμενόμενα και άκρως πολυπόθητα αποτελέσματα τόσο στην ζυγαριά, όσο και στο σώμα μας το συντομότερο δυνατόν. Παρόλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να επενδύουμε σε ακριβά όργανα γυμναστικής και σε ποικιλία βαρών και λάστιχων αντίστασης, καθώς μια μόνο πετσέτα αρκεί για να μας χαρίσει καλογυμνασμένο, σφριγηλό και τονωμένο κορμί σε λίγες μόνο ημέρες. Αν θέλετε, λοιπόν, κι εσείς να μας ακολουθήσετε σε αυτό το, ομολογουμένως, υπέροχο ταξίδι της εκγύμνασης, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

Back pull down

shutterstock-619480436.jpg

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δε δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ασκήσεις που τονώνουν και δυναμώνουν την πλάτη μας, κάτι το οποίο είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουμε σύντομα πάση θυσία. Η πρώτη άσκηση, λοιπόν, την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε από το σπίτι σας είναι πολύ απλή. Σταθείτε όρθιοι, λυγίστε τα γόνατα σας και σκύψτε προς τα εμπρός έχοντας πάντα την πλάτη σας ευθεία και κρατώντας τόσο την λεκάνη, όσο και τον θώρακα σε ουδέτερη θέση. Έπειτα φέρτε τα χέρια σας τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και λυγίστε τους αγκώνες σας, ώστε να σχηματίσετε ορθή γωνία μαζί με την πετσέτα σας. Επαναλάβετε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Overhead squats

shutterstock-441435583.jpg

Τα πολυαγαπημένα μας καθίσματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την λίστα. Όλοι τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε, καθώς μας προσφέρουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα που αναμένουμε και ενδυναμώνουν σε σημαντικό βαθμό ολόκληρο το σώμα μας. Πώς μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί η πετσέτα σε αυτά; Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, κρατήστε την πετσέτα σφιχτά στα χέρια σας και σηκώστε την πάνω από το κεφάλι σας κάθε φορά που βυθίζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, θα γυμνάσετε τόσο τα πόδια και τους γλουτούς σας, όσο την πλάτη και τους ώμους σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ολοκληρώσετε 4 σετ των 20 επαναλήψεων.

Obliques burner

shutterstock-1175042767.jpg

Οι πλάγιοι κοιλιακοί είναι πολύ βασικό να γυμνάζονται, ιδιαίτερα όταν επιθυμείτε να πετύχετε το λεγόμενο “hourglass figure” , το οποίο επιτάσσει λεπτή μέση και γραμμωμένους γλουτούς. Για να τα καταφέρετε, λοιπόν, θα χρειαστεί να κρατήσετε την πετσέτα στα χέρια σας, να σταθείτε όρθιοι και να τείνετε τον κορμό σας προς τα δεξιά και τα αριστερά, έχοντας πάντα ανοιχτό τον θώρακα και τους ώμους σας. Επαναλάβετε 3 ακόμα σετ των 20 επαναλήψεων.

Knee Tucks

shutterstock-1843738513.jpg

Αν είστε ακόμα αρχάριοι, ίσως, αυτή η άσκηση να μην είναι η κατάλληλη για το επίπεδο σας, ωστόσο μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να την πραγματοποιήσετε, ώστε να βελτιώνεστε μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Βρεθείτε σε θέση σανίδας (plank) και πατήστε με τα πόδια σας επάνω στην πετσέτα. Ύστερα σύρτε τα στο έδαφος, φέρνοντας τα προς το στήθος σας και επαναφέρετε τα στην αρχική τους θέση. Πραγματοποιήστε συνολικά 3 σετ των 15 επαναλήψεων για άμεσα αποτελέσματα.

Εν τέλει, ποιος ισχυρίστηκε πως χρειαζόμαστε πολλά όργανα γυμναστικής και βάρη για να σμιλεύσουμε το σώμα μας; Σήμερα καταρρίψαμε κάθε μύθο και σας αποδείξαμε περίτρανα πως μπορείτε να ασκηθείτε στην άνεση του σπιτιού σας μόνο με μια πετσέτα, ώστε να ενδυναμώσετε κάθε μέρος του κορμιού σας και να παρατηρήσετε άμεσα αποτελέσματα και θεαματικές διαφορές σε μια μόλις εβδομάδα. Δοκιμάστε το παραπάνω ασκησιολόγιο και αποκομίστε τα οφέλη του στο έπακρο!