fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Jewelry trends: Τα κοσμήματα που θα αναβαθμίσουν τα γιορτινά σας looks

Πώς να εντάξετε τα fashion-favourite pieces της σεζόν στα σύνολά σας


Jewelry trends: Τα κοσμήματα που θα αναβαθμίσουν τα γιορτινά σας looks

Ήρθε και επισήμως η ώρα ανανέωσης της γκαρνταρόμπας σας για να ταιριάζει με τις τελευταίες τάσεις της σεζόν. Όταν, όμως, τα trends αρχίζουν να φαίνονται hard-to-follow μπορείτε να διατηρήσετε το look σας chic & simple και να επικεντρωθείτε στα κοσμήματα για το 2023. Από απλούς ασημένιους κρίκους μέχρι τολμηρά βραχιόλια, υπάρχει μια τάση κοσμημάτων που ταιριάζει στον καθένα. 

Ενώ τα ρούχα αφηγούνται πάντα μια ιστορία, τα κοσμήματα θεωρούνται πιο προσωπικά. Μπορεί να έχετε ήδη ένα χαρακτηριστικό κομμάτι που φοράτε καθημερινά ή κάτι με βαθιά συναισθηματική αξία. Συχνά, αυτά τα προσωπικά πολύτιμα κομμάτια κλίνουν προς την πλευρά του ατομικού γούστου περισσότερο παρά μιας τάσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Το καλύτερο μέρος των κοσμημάτων; Το stacking; Το πιο δύσκολο; Να διαλέξετε ποια κομμάτια θα συνδυάσετε μαζί!

Extra tip: Τα κλασικά ασημένια και χρυσά κομμάτια δεν πάνε πουθενά -αν μη τι άλλο, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αν έχετε ήδη δημιουργήσει μια συλλογή από χρυσούς κρίκους εμπνευσμένους από τη Hailey Bieber, σκεφτείτε να αναμείξετε κάποιο ασημένιο μέταλλο και το αντίστροφο. Μη φοβάστε να αναβαθμίσετε τα κλασικά σας μέταλλα, αλλά απλά να πάτε σε μεγαλύτερα μεγέθη.

Συνεχίστε να διαβάζετε για τις πέντε μεγαλύτερες τάσεις στα κοσμήματα που αναμένεται να λάμψουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.

Power pearls

pearl.jpg
Chanel, Simone Rocha

Μας αρέσουν οι τάσεις που εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και αυτό ακριβώς προβλέπουν οι φετινές πασαρέλες για τα κοσμήματα με μαργαριτάρια. Ενώ τα πολύκλωνα κολιέ και τα λεπτά σκουλαρίκια διαμόρφωσαν την προσέγγιση του φετινού φθινοπώρου, τα μαργαριτάρια για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 είναι σαφώς πιο τολμηρά. Στον Versace, τα δραματικά μαργαριταρένια σκουλαρίκια με σακάκι απομακρύνθηκαν πολύ από τα λεπτά καρφιά των προηγούμενων σεζόν. Μπορείτε να το επιλέξετε σε απλό stud στην καθημερινότητά σας αλλά και statement pieces σε πιο formal περιστάσεις. 

Cuff bracelets

jewelery.jpg
Tory Burch, Brandon Maxwell

Μια ασημένια ή χρυσή μανσέτα είναι το τέλειο παράδειγμα ενός τρόπου για να κάνετε μια διακριτική δήλωση με ένα μόνο κομμάτι. Για αρχή, οι μανσέτες είναι συνήθως ρυθμιζόμενες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις φορέσετε με πολλούς τρόπους. Αν προτιμάτε μια κλασική εμφάνιση, προσθέστε μια μανσέτα (ή δύο) γύρω από τον καρπό σας για να λάμψει κάτω από το μανίκι του πουκαμίσου ή του πουλόβερ σας. Για να κάνετε την τάση πιο ενδιαφέρουσα, περάστε τη μανσέτα πάνω από το αντιβράχιο σας, όπως τα μοντέλα που φορούσαν στο Missoni, όπως είδατε στα μοντέλα στο Tory Burch.

Silver statement pieces

jewelery-2.jpg
Missoni, Jil Sander

Το χρυσό έχει συνδεθεί με την πρώτη θέση για αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα του ασημένιου να λάμψει. Οι υπερμεγέθεις ασημένιοι κρίκοι αποτέλεσαν βασικό στοιχείο στην πασαρέλα για την άνοιξη/καλοκαίρι '23 Πρόκειται για μια άλλη τάση της δεκαετίας του '80, όμως φαίνονται απίστευτα μοντέρνοι. Για καθημερινή χρήση, σκεφτείτε να μειώσετε το μέγεθος των κρίκων και αφήστε τους μεγάλους για ειδικές περιστάσεις.

Layered beaded necklaces

beads.jpg
Ralph Lauren, Louis Vuitton

Τα κολιέ με λεπτές χάντρες είναι η τέλεια τάση για τους ειδικούς του layering. Είτε στοιβάζετε πολλαπλές σειρές από τις ίδιες χάντρες, είτε αναμειγνύετε και συνδυάζετε, είτε αφήνετε μια μοναδική σειρά να μιλήσει μόνη της, αυτή η boho τάση είναι ένας καθημερινός τρόπος για να αξεσουάρ.

Chunky pieces

oversized.jpg
Paco Rabanne, Balmain

Επαναφέρουμε την ουσία της τάσης με κρεμαστά σκουλαρίκια boho. Είτε τα σκουλαρίκια έχουν φτερά, κρόσσια είτε απλά κρέμονται πέρα από την κλείδα σας, αυτή η τάση σκουλαρικιών είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση στα αστραφτερά σκουλαρίκια νυχτερινής πολυτέλειας που βλέπαμε την περασμένη σεζόν.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας jewelry options που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή

1

Nikos Koulis bangle

Link Jewellery SEE MORE MORE

2

Pearl collection bracelet

Katerina Ioannidis BUY HERE

3

Gold necklace with semi precious stone

Kalfidis BUY HERE

4

White gold hoops

Kasparian BUY HERE

5

Heirloom bracelet

Danai Giannelli BUY HERE

6

Gold ring with precious stones

Kalfidis BUY HERE

7

Christy pearl earrings

Pearl Martini BUY HERE

8

Hercules knot bracelet in 18K gold

Lalaounis BUY HERE

9

White gold multi choker diamond necklace

Gofas BUY HERE

10

Margaux heart earrings

Antonia Karra SEE MORE

11

Emerald and diamond necklace

Mag Jewellery BUY HERE

12

Perla Veraman Zircon

Lifelikes BUY HERE

Feature image source: ETRO Fall '23