fbpixel

Search icon
Search
Jewellery trends: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα σκουλαρίκια που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν
TRENDS & CATWALKS

Jewellery trends: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα σκουλαρίκια που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν

Just in time για την εορταστική περίοδο των party και των events!


Ενώ η νέα σεζόν φέρνει στο επίκεντρο μια φρέσκια οπτική στα ρούχα και στο γενικότερο styling τους, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε τις τάσεις των κοσμημάτων που εντοπίστηκαν σε διάφορες πασαρέλες τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα, απολαμβάνουμε να βολευόμαστε με τα χοντρά πλεκτά μας και να επανασυστηνόμαστε με τα χειμωνιάτικα παλτό μας, όμως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τα κλασικά μας χειμωνιάτικα looks. Ο ευκολότερος τρόπος; Να δώσουμε στα αξεσουάρ μας και συγκεκριμένα στα σκουλαρίκια μας μια πολυπόθητη αναβάθμιση. 

Όπως είπε κάποτε το αγαπημένο είδωλο της μόδας Iris Apfel: "Αν υπήρχε η επιλογή να ξοδέψω πολλά χρήματα σε αξεσουάρ ή σε φόρεμα, πάντα επέλεγα τα αξεσουάρ. Νομίζω ότι τα κοσμήματα μπορούν να αλλάξουν ένα ντύσιμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο".

Προβλέποντας πώς θα είναι οι ντουλάπες μας αυτή τη σεζόν και μέχρι την άνοιξη/καλοκαίρι 2024, οι σχεδιαστές στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι έδωσαν μεγάλη έμφαση στο styling των κοσμημάτων τους. Απομακρυνόμενοι από τα μινιμαλιστικά, υποτονικά κομμάτια των προηγούμενων σεζόν, τα κοσμήματα - και συγκεκριμένα τα σκουλαρίκια -της φετινής σεζόν είναι μεγάλα, τολμηρά και καινοτόμα. 

1. Mismatched earrings

mismatched-earrings.jpg
Tory Burch, Gucci

Τα αταίριαστα και ασύμμετρα σκουλαρίκια ήταν μια αναδυόμενη τάση κοσμημάτων την περασμένη σεζόν. Οι Luisa Spagnoll, Ulla Johnson και Schiaparelli πρωτοστατούν εδώ και αρκετό καιρό στα "περίεργα σκουλαρίκια", και τώρα και άλλοι ισχυροί οίκοι μόδας, όπως οι Tory Burch, Gucci και Valentino το καθιερώνουν. Το καλύτερο μέρος αυτής της τάσης; Δεν υπάρχουν κανόνες. Συνδυάστε ένα stud ή μαργαριτάρι  ή αγκαλιάστε πραγματικά την τάση με ένα αταίριαστο ζευγάρι statement σκουλαρίκια. 

2. Chunky gold

chunky-gold.jpg
Schiaparelli, Prabal Gurung

Σίγουρα, τα ογκώδη χρυσά κοσμήματα δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αυτή τη σεζόν, τα chunky χρυσά κοσμήματα έχουν πάρει μια XXL μορφή. Στους καρπούς μας, στο λαιμό μας ή στα σκουλαρίκια μας. Άλλωστε, είναι μια αλήθεια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ότι τα χρυσά κοσμήματα είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για μια πιο polished εμφνάνιση - κάνοντας ακόμα και το πιο ατημέλητο σύνολο να μοιάζει πιο κομψό και προσεγμένο. Παίρνοντας έμπνευση από μερικούς από τους αγαπημένους μας σχεδιαστές - από τον Prabal Guring μέχρι τον Schiaparelli και την Carolina Herrera.

3. Pearls

pearl.jpg
Chanel, Simone Rocha

Αυτή τη σεζόν, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να φορέσετε μαργαριτάρια. Σε ορισμένες πρόσφατες πασαρέλες, ήταν κομψά ντυμένα σε μακριές, καταρρέουσες αλυσίδες (Chanel) ή σε μακριά σκουλαρίκια με κορδέλα, μέχρι τον ώμο (Simone Rocha). 

4. Ear cuffs

ear-cuffs.jpg
Zimmerman, Loewe

Το earring stacking ήταν φέτος η μεγάλη τάση για το styling των κοσμημάτων, αλλά το καλύτερο με τα ear cuffs είναι ότι μπορείτε να αγκαλιάσετε αυτή την εντυπωσιακή τάση χωρίς τη δέσμευση ή τον πόνο των piercings. Προχωρήστε σε χαμηλούς τόνους όπως τα μοντέλα στις πασαρέλες του Givenchy ή αναβαθμίστε την τάση συνδυάζοντας την με statement σκουλαρίκια - αναζητήστε έμπνευση στους Zimmerman, Loewe και Schiaparelli.

5. Mixed metals

mixed-metals.jpg
Gucci, Missoni

Για να πετύχετε το πολυδιάστατο αποτέλεσμα που είδατε στα σκουλαρίκια των Gucci και Missoni, ακολουθήστε την τάση και αναμείξτε άφοβα ασημένα, χρυσά, rose gold και όχι μόνο. 

6. Chandelier earrings

chandelier.jpg

Τα εύσημα στην Kaia Gerber που φόρεσε τα chandelier σκουλαρίκια στην επίδειξη του Valentino. Τούτου λεχθέντος, σας προτείνουμε να επιλέξετε τις ελαφριές ή clip-on εκδόσεις αυτών των σκουλαρικιών, ώστε να μπορείτε να κάνετε το statement χωρίς να σας υπερβαραίνουν. 

Feature image source: Gucci, Schiaparelli