fbpixel

Search icon
Search
It's Showtime: Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη μεγάλη επιστροφή εκεί όπου ανήκει
PEOPLE & MOMENTS

It's Showtime: Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη μεγάλη επιστροφή εκεί όπου ανήκει

Το βράδυ της Τρίτης η «γαλανόλευκη» έχει ένα σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία


Μία βραδιά διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία βραδιά που είχε μόνο έναν στόχο, μόνο μία σκέψη. Η Ελλάδα υποδέχθηκε το Καζακστάν στην OPAP Arena, στην Αθήνα και όλοι γνώριζαν πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Μονόδρομος με φόντο μία τεράστια, μία σπουδαία πρόκριση, την οποία περιμένουν άπαντες χρόνια τώρα και τελικά, ο στόχος επετεύχθη! Η ομάδα του Gustavo Poyet μπήκε στο γήπεδο με μάτι που... γυάλιζε και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στο Καζακστάν, ενώ τώρα, μπροστά της έχει έναν ακόμη «τελικό» το βράδυ της Τρίτης, για να «τσεκάρει» με κάθε επισημότητα το πολυπόθητο εισιτήριο για το Euro 2024 που ακολουθεί το καλοκαίρι.

12 χρόνια μετά την τελευταία φορά. 20 μετά την κατάκτηση. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback και όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω της!

Μεγάλες μάχες, γράφεται ιστορία!

The big win

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Euro 2004, αλλά κανείς δεν ξεχνάει εκείνη τη μαγική ημέρα στη Λισαβόνα, όπου η Ελλάδα έγραψε τη δική της ιστορία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε στον ουρανό της Πορτογαλίας το βαρύτιμο τρόπαιο και σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα, οι Έλληνες έστησαν το δικό τους, μεθυστικό πάρτι. Μεσολάβησαν πολλά χρόνια, άλλαξαν πολλά, η Εθνική πέρασε από διάφορα στάδια, αλλά τώρα, όλα δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Έχει επιστρέψει αυτή η σπίθα, γυαλίζει το μάτι, υπάρχει τεράστια δίψα και θέληση. Ο Gustavo Poyet και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το μεγάλο όνειρο, από τη μεγάλη επιστροφή, την οποία όλοι θέλουν τόσο πολύ. Το βράδυ της Τρίτης, η Εθνική θα παίξει στην Boris Paichadze Dinamo Arena το σημαντικότερο ματς της δεκαετίας, απέναντι στην Γεωργία. Έχει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Το πρώτο εμπόδιο ήταν το Καζακστάν κι όσο μεγάλο κι αν ήταν το άγχος, όσο μεγάλη κι αν ήταν η θέληση, η αγωνία, η «γαλανόλευκη» το βράδυ της Πέμπτης πετούσε... φωτιές και πραγματικά, ισοπέδωσε μέσα σε 40 λεπτά τους Καζάκους, για να τους κερδίσει με το εμφατικό 5-0 και να πάει στον «τελικό» με τη  Γεωργία, με φόντο την πρόκριση, με την ψυχολογία στα ύψη! Είναι 90' ή 120' μακριά από το όνειρο. Τόσο απέχει πια από την επιστροφή της σε τελική φάση Εuro μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και η... απουσία αυτή είναι πραγματικά μεγάλη για όλους. Η ομάδα αυτή αξίζει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή elite και θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο, για να το καταφέρει, με τον Poyet να καλείται ξανά να βρει την ιδανική συνταγή, για να χαμογελάσει τελευταίος το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, σε ένα γήπεδο που αναμένεται να είναι κατάμεστο.

One team, one dream

To ήθελαν -και το θέλουν- όλοι πολύ. Η Εθνική είναι πάνω από οποιαδήποτε ομάδα, από οποιαδήποτε φανέλα, από κάθε χρώμα. Είναι πάνω από πρόσωπα και πεποιθήσεις. Με φόντο τον μεγάλο «τελικό» με τους Γεωργιανούς, όλοι καλούνται να γίνουν ένα, ομάδα και κόσμος, ενώ σε περίπτωση που έρθει πράγματι αυτή η πολυπόθητη πρόκριση, η «γαλανόλευκη» θα βρεθεί στον 6ο όμιλο του Euro στη Γερμανία και στην τελική φάση θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Τουρκία, Τσεχία και Πορτογαλία. Η σκέψη αυτή -φυσικά- σε αυτή τη χρονική στιγμή θα πρέπει να περιμένει, καθώς υπάρχει ένα ακόμη, τελευταίο εμπόδιο και μετά, θα ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι. Μετά, θα μπορούν να απολαύσουν όλοι την ιστορική πρόκριση, το μεγάλο comeback που όλα δείχνουν ότι είναι αρκετά κοντά.

«Με τη Γεωργία θα δώσουμε το 100% όπως κάνουμε πάντα. Πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε, να είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας και να καταθέσουμε την ποιότητά μας στο χορτάρι. Νομίζω ότι είμαστε από τις ομάδες που αξίζουν μια θέση στο Euro. Είναι αλήθεια ότι δεν πανηγυρίσαμε πολύ στα αποδυτήρια, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, δεν μπορούμε να το πανηγυρίσουμε πολύ. Έχουμε ένα τελικό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να κάνουμε τους εαυτούς μας και τους Έλληνες περήφανους», σημείωσε ο Γιώργος Μασούρας. «Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε για την προετοιμασία, είχαμε τρομερά μεγάλη συγκέντρωση. Βγάλαμε τρομερό πάθος στον αγώνα, θέληση, το μάτι γυάλιζε, ήμασταν συγκεντρωμένοι 100% και πετύχαμε μία ευρεία νίκη. Η θέληση και το πάθος που βγάζουμε είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία, δείχνουμε πόσο πολύ θέλουμε να είμαστε στη Γερμανία το καλοκαίρι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, έχουμε ακούσει πολλά, η χαρά είναι όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για το πόσο γυαλίζει το μάτι μας, για το πάθος που έχουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά την Τρίτη και να προκριθούμε», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Πέλκα, ενός εκ των σκόρερ στη μεγάλη επικράτηση επί του Καζακστάν.

Είναι μία τεράστια, μία σπουδαία στιγμή για όλους. Υπάρχει θετικό κλίμα, θετική διάθεση, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και κυρίως, μεγάλο πάθος. Κανείς δεν είναι πάνω από κανέναν και όλοι μαζί, έχουν έναν κοινό στόχο. Την επιστρογή στην elite, την πρόκριση, το... check in για τη Γερμανία. Θα μπορέσει η Εθνική να κάνει το μεγάλο comeback εκεί όπου ανήκει και να μας χαρίσει ένα καλοκαίρι γεμάτο συγκινήσεις, χαμόγελα και δάκρυα χαράς; Η απάντηση θα δοθεί σε μερικά βράδια, στην Τιφλίδα κι όλοι εύχονται πως θα γραφτεί ξανά ιστορία με χρυσά γράμματα!