fbpixel

Search icon
Search
It's hot outside: Τα styling tips για τις ημέρες με καύσωνα
STYLING TIPS

It's hot outside: Τα styling tips για τις ημέρες με καύσωνα

Όλα τα κομμάτια που θα σας δροσίσουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες


Αυτό που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες είναι χωρίς αμφιβολία ο καύσωνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας σε πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι τα σύνολα που θα δημιουργήσουμε. Είτε πρέπει κάθε πρωί να παρουσιάσουμε looks για το γραφείο ή επιθυμούμε να ντυθούμε για τις βόλτες μας αλλά και για βραδινές εξόδους με φίλους, πρέπει να έχουμε ως γνώμονα τη ζέστη.

Η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να κάνουμε πολλά για να την αποτρέψουμε αλλά σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να διευκολύνουμε την κατάσταση με μικρά και εύκολα στιλιστικά μυστικά που θα υιοθετήσουμε. Μόλις τα ανακαλύψετε θα νιώσετε άλλος άνθρωπος.

Δροσερά υφάσματα

f6b8fc679d963ad12d5b8146ff48c7c8.jpg

Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας είναι σίγουρα τα υφάσματα. Το καλοκαίρι έχει ανάγκη από κομμάτια που όχι μόνο θα απωθούν τη ζέστη αλλά παράλληλα θα διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος σε χαμηλά επίπεδα. Τα πιο διάσημα αυτής της κατηγορίας είναι το λινό, το μετάξι και το βαμβάκι. Έχουν τη μαγική ικανότητα να αφήνουν το δέρμα ελεύθερο να αναπνέει, χαρίζοντας παράλληλα άνεση και ευελιξία. Αν επιθυμείτε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να χαρίσετε ανανέωση στην εικόνα αλλά και στη γκαρνταρόμπα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε τη βισκόζη αλλά και το chambray που έχουν αντίστοιχες ιδιότητες.

Αέρινες σιλουέτες

2568dbe4cb64b99d73c48c5a168727b1.jpg

Ακόμα ένα στοιχείο, στο οποίο αξίζει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή και λειτουργεί συμπληρωματικά με την προηγούμενη κατηγορία των υφασμάτων, είναι οι σιλουέτες. Έχει έρθει η στιγμή να αφήσετε στην άκρη τα πολύ στενά designs που κατά τη διάρκεια της ημέρας και της αύξησης της θερμοκρασίας κολλάνε πάνω στο σώμα σας. Αντ’ αυτού εντάξτε στα every day looks σας αέρινες και oversized γραμμές, όπως είναι τα midi ή maxi φορέματα, οι παντελόνες αλλά και τα φαρδιά πουκάμισα που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Φωτεινά χρώματα

c1b69cfb12b5d37a8f0ad0a03d559ced-1.jpg
Style du monde

Είτε ασχολείστε με τη μόδα είτε όχι θα γνωρίζετε πως τα σκούρα χρώματα είναι απαγορευτικά για τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όσο υπέροχο και να μοιάζει ένα little black dress, σε συνδυασμό με την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή δε σας το προτείνουμε. Για καλή μας τύχη, hot trend του καλοκαιριού είναι τα bold colours, τα οποία εκτός των άλλων έχουν και πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία μας. Επιλέξτε εκτός από τα κλασικά λευκά items, αποχρώσεις όπως είναι το ροζ, το γαλάζιο ή το κίτρινο και δε θα το μετανιώσετε.

Προσθέστε αξεσουάρ

d0fdda215f573f6d56f3a357a204952c.jpg

Τα αξεσουάρ "παίζουν" πολύ σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση και τη δυναμική των καθημερινών μας συνόλων. Αυτό λοιπόν που μπορείτε να κάνετε τις ημέρες με καύσωνα είναι να δημιουργήσετε ένα απλό look, δηλαδή να συνδυάσετε ένα λευκό t-shirt με Bermuda shorts και να «παίξετε» με τα accessories όπως είναι τα κοσμήματα αλλά και τα φουλάρια ή τα head pieces. Έτσι θα είστε in fashion χωρίς να δυσκολευτείτε.

Δώστε προσοχή στα παπούτσια

9734aa24e1ed233411ab6b26cf206d74.jpg

Τα παπούτσια συμβάλουν σε πολλά πράγματα. Εκτός από την άνεση, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και στη θερμοκρασία του σώματος μας. Τα ιδανικά για τις ημέρες και νύχτες με πολλή ζέστη είναι χωρίς δεύτερη σκέψη τα σανδάλια και γενικότερα τα ανοιχτά παπούτσια, όπως τα mules. Κινηθείτε σε ανοιχτόχρωμες επιλογές και κρατήστε την υψηλή θερμοκρασία μακριά.