fbpixel

Search icon
Search
It Plants: Τα νέα viral φυτά που θα δώσουν φρέσκο «αέρα» στην κατοικία σας
INTERIORS

It Plants: Τα νέα viral φυτά που θα δώσουν φρέσκο «αέρα» στην κατοικία σας

Ανακαλύψτε όσα θεωρούνται trendy τελευταία κι εντάξτε τα στη διακόσμησή σας


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους fresh νότες και καταπράσινες πινελιές. Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Εάν σκέφτεστε πώς θα τα διατηρήσετε, don't worry καθώς στην παρακάτω λίστα καταγράψαμε για εσάς όλα όσα παραμένουν ανθεκτικά στον χρόνο και στις φθορές που αυτός φέρνει, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της εποχής.

Δείτε ποια είναι κι επιλέξτε τα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Φίκος Audrey

2-KB0Uk.jpg

Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του φίκου, που φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ! Διατηρώντας την ίδια γοητεία και παραμένοντας σχετικά ανθεκτικός, ο συγκεκριμένος φίκος -με το όνομα Audrey- ξεχωρίζει για τα πιο λεπτά του φύλλα, ενώ λένε πως μπορεί να αναπτυχθεί πιο άμεσα και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φυτό, το οποίο θα δεσπόσει στον χώρο σας. Φροντίστε, ωστόσο, να τον τοποθετήσετε σε ένα αρκετά φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι σας, όπως μπροστά από ένα παράθυρο.

Bamboo palm

4-mD6Ss.jpg

Το bamboo palm, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Tοποθετήστε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή ή αν θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο τραπέζι, μέχρι να αναπτυχθεί.

Σπάνια φυτά

3-tA3Db.jpg

Τα rare φυτά έχουν γίνει πολυζήτητα για όσους λατρεύουν την jungle αισθητική στους χώρους τους. Πολλά από αυτά που γνωρίζουμε ήδη, όπως ο κισσός και ο φίκους, σπάνια μπορούμε να τα βρούμε σε πολύ εντυπωσιακές εκδοχές, που κυρίως εντοπίζονται αλλαγές στο χρώματα. Με λίγη έρευνα, μπορείτε κι εσείς να βρείτε τέτοιου είδους φυτά που θα χαρίσουν μια σπάνια και πολύ ιδιαίτερη ομορφιά στο σπίτι σας.

Money tree

5-QLIH1.jpg

Το "money tree" έχει ξεχωρίσει στη συλλογή των plant lovers, ακριβώς επειδή ο κορμός του μπορεί να πάρει το σχήμα που εσείς μπορείτε να του δώσετε, ενώ συχνά τον βλέπουμε να έχει τη μορφή πλεξούδας. Υποστηρίζεται, μάλιστα, πως φέρνει πολλή τύχη και οικονομικές επιτυχίες στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του σπιτιού και τα καλά νέα είναι πως δεν απαιτεί πολύ πότισμα για να αναπτυχθεί. Μία-δύο φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει.

Burgundy rubber tree

7.jpeg

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο εντυπωσιακά indoor plants που έχουμε δει! Το θετικό με το συγκεκριμένο είναι πως μπορεί να αντέξει και να παραμείνει καταπράσινο ακόμα και σε σημεία που δε φωτίζονται επαρκώς. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση που το τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο όπου υπάρχει έντονο φυσικό φως, θα δείτε τα φύλλα του να γίνονται ακόμα πιο γυαλιστερά, ενώ πέρα από το πράσινο χρώμα τους θα πάρουν και μερικές πιο κοκκινωπές αποχρώσεις. Επίσης, καλύτερα να το βάλετε σε μια πιο μεγάλη γλάστρα, ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο.