fbpixel

Search icon
Search
Είστε fashion lover; 5 τρόποι για να προσδώσετε stylish χαρακτήρα στον χώρο σας
INTERIORS

Είστε fashion lover; 5 τρόποι για να προσδώσετε stylish χαρακτήρα στον χώρο σας

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δημιουργήστε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα


Φημίζεστε για το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο στυλ σας; Εάν ναι τι θα λέγατε να ανανεώνατε τον χώρο όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και να τον μετασχηματίζατε σε ένα πιο chic μέρος; Σε περίπτωση που η απάντηση σας είναι θετική, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσαρμόσετε την απαράμιλλη αισθητική σας στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ότι σας αρέσει ενδυματολογικά ταιριάζει και στο interior design.

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο χρηστικά tips που όχι μόνο θα λατρέψετε, αλλά θα υιοθετήσετε άμεσα για ένα άψογο αποτέλεσμα! 

«Δανειστείτε» στοιχεία από το Scandinavian design

stylish-1.png

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που ανήκουν στον κόσμο της μόδας αγαπούν περισσότερο τον μινιμαλισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί αγαπούν την απλότητα και την ηρεμία που προσφέρει ένας χώρος με λίγα και λειτουργικά έπιπλα στα μάτια τους. Τους αρέσει να δίνουν περισσότερη βάση στις λεπτομέρειες και όχι τόσο στο επιφανειακό κομμάτι. Με λίγα λόγια, το να επιλέξετε ποιοτικά έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις και να σπάσετε την μονοτονία με μικρά διακοσμητικά αντικείμενα –όπως ένα φωτιστικό ντυμένο με animal print, pastel βαζάκια γεμάτα με πολύχρωμες τουλίπες και πίνακες ζωγραφικής που θα αντιπροσωπεύουν την αφηρημένη τέχνη είναι ότι πρέπει για να βγει στο φως το προσωπικό σας στυλ. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διαλέξετε έντονα σχέδια και χρώματα στα έπιπλα σας. Αντιθέτως, μπορείτε αρκεί και μόνο αν διατηρήσετε την ισορροπία. Για παράδειγμα, προτιμήστε μια πολυθρόνα με ένα έντονο σχέδιο –όπως το καρό, το ριγέ και το floral – και στην συνέχεια ηρεμήστε το με έναν καναπέ σε ουδέτερο χρώμα.

Προτιμήστε διαχρονικά έπιπλα

classic.jpg

Στην καθημερινότητά μας έχουμε την έμφυτη τάση, ιδιαίτερα στον χώρο της μόδας να επιλέγουμε ποιοτικά fashion items. Ξέρουμε πως αν επενδύσουμε κατάλληλα σε ένα κλασσικό λευκό πουκάμισο ή σε μια μπεζ καπαρντίνα, θα τα φορέσουμε για μια ζωή. Έτσι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πρέπει να λειτουργήσουμε και στην εύρεση των ιδανικότερων για εμάς επίπλων. Πιο συγκεκριμένα, εάν είστε fan της σύγχρονης διακόσμησης, τότε μπορείτε να αγοράσετε έναν μοντέρνο καναπέ και να ενισχύσετε το στιλ του σαλονιού σας με μια all time classic πολυθρόνα, η οποία θα δείχνει το ίδιο εντυπωσιακή ακόμα και μετά από δέκα χρόνια. Plus, αυτά που επίσης θα διατηρήσουν το timeless design στο χώρο είναι τα χρώματα και τα υλικά κατασκευής όχι μόνο των επίπλων αλλά και του πατώματος. Γι’ αυτό και όσον αφορά τις αποχρώσεις διαλέξτε ουδέτερους τόνους –όπως το λευκό, το μπεζ και το απαλό γκρι. Ενώ, ως υλικό κατασκευής προτιμήστε το ξύλο και το δέρμα.

Δώστε βάση στις υφές

stylish-3.png

Όταν φτιάχνουμε ένα δωμάτιο συνήθως ξεχνάμε να το ενισχύσουμε με διαφορετικές υφές. Αυτό είναι κάτι που οι fashionistas δεν ξεχνάνε ποτέ. Οι υφές δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στον χώρο μας και τον κάνουν να δείχνει πιο οικείος και γεμάτος χωρίς απαραίτητα να του έχει προστεθεί μια πληθώρα από έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Αν και τα πολλά textures μαζί μπορεί να οδηγήσουν σε μια κακόγουστη διακόσμηση και όχι stylish, προσέξτε να μην το παρακάνετε. Μπορείτε να επιλέξτε 3-4 υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να τα ενώσετε, φέρνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την κατάλληλη ισορροπία στο δωμάτιο.

Πείτε «ναι» σε ένα stylish coffee table

3-yrp4X.jpg

Μπορεί να μην έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί τους αλλά αν θέλετε να προσδώσετε έναν stylish χαρακτήρα στην κατοικία σας, είναι απαραίτητο να το διακοσμήσετε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αναλυτικότερα, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω του, ακόμα και στους αποθηκευτικούς του χώρους, βιβλία με περιεχόμενο την μόδα, συγκεκριμένα λευκώματα, τα οποία είναι αρκετά εντυπωσιακά στο εξωτερικό τους –όπως Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue, Christian Dior και The New Black Vanguard. Αφού, βάλετε τα αγαπημένα σας deco books, μην χάσετε την ευκαιρία να προσθέσετε και εκκεντρικά βαζάκια σε χρυσές και ασημένιες αποχρώσεις και να τα γεμίσετε με φρέσκα εποχιακά λουλούδια. Επίσης, εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κεριά και ένα ή δυο προσωπικά αντικείμενα που σας εκφράζουν, προσδίδοντας έτσι μια ζεστασιά στον χώρο.

Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

stylish-6.png

Τα φυτά αποτελούν πάντα την ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους της μόδας. Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο δίνουν ζωντάνια σε έναν χώρο, «μαλακώνουν» τις σκληρές γωνίες και δίνουν χρώμα στους χώρους του σπιτιού. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε να συνδυάζετε πολλά έντονα χρώματα στα λουλούδια. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε ένα όμορφο μπουκέτο ορτανσίες που είναι ένα από τα αγαπημένα λουλούδια των fashionistas ή ακόμα τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού από το σαλόνι μέχρι και το υπνοδωμάτιο πράσινα φυτά –όπως το σπαθίφυλλο, η σανσιβέρια, η αλόη και ο πόθος.