fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 φυτά που θεωρούνται κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο σας
WELLNESS

Τα 5 φυτά που θεωρούνται κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο σας

Εντάξτε τα στους χώρους σας και δείτε τη διαφορά


Τα φυτά αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο trend της φετινής σεζόν, με αυτά να έχουν κάνει την είσοδό τους σε διάφορες γωνιές και χώρους της κατοικίας μας. Είτε πρόκειται για outdoors είτε για indoors προτάσεις χαρίζουν «ζωντάνια», χρώμα και θετική ενέργεια σε κάθε δωμάτιο. Ένα από εκείνα που σίγουρα μας απασχολεί όμως είναι αυτό του υπνοδωματίου μας. Είναι σίγουρα σημαντικό να επιλέξουμε τα κατάλληλα φυτά για να το «ντύσουμε», ενώ παράλληλα πρέπει να φροντίσουμε να μας αρέσουν αφού θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα βλέπουμε όταν κοιμόμαστε και το πρώτο πράγμα όταν ξυπνάμε. 

Ας δούμε λοιπόν τα 5 φυτά που θεωρούνται κατάλληλα ώστε να τα εντάξουμε στο υπνοδωμάτιο μας! 

Φτέρη

fteri.jpg

Μια επιλογή που μπορούμε να διατηρήσουμε στον κήπο, αλλά και μέσα στους χώρους μας, όπως το υπνοδωμάτιο ώστε να προσθέσουμε «ζωντάνια» και να δημιουργήσουμε μία μοναδική ατμόσφαιρα. Λόγω της χαρακτηριστικής κρεμοκλαδούς βλάστησης της είναι ιδανικό φυτό για ιδιαίτερο design σε γλάστρες. Αν και η φτέρη δεν μας χαρίζει άνθη, διαθέτει εξαιρετική ομορφιά χάρη στα εντυπωσιακά μακρόστενα φύλλα της. Επιπλέον, ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες χαρίζοντας ένα καθαρό περιβάλλον!

Πόθος 

2-v9Kpv.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου! Ιδανικό για το υπνοδωμάτιο καθώς ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λίγο φωτισμό. Ο πόθος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κρεμαστά καλάθια και ψηλές γλάστρες, ιδιαίτερα εάν αφήσετε το φύλλωμά του να «χυθεί» προς τα κάτω. Επίσης, ο πόθος δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη γλάστρα για να φυτευτεί και φυσικά αυτό βοηθά στην οικονομία του χώρου, για εσάς που έχετε μικρότερη κρεβατοκάμαρα. Είναι επίσης, από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα από βλαβερούς ρύπους και μυρωδιές, ενώ παράλληλα μας βοηθά να εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα σε εσωτερικό χώρο. Tip: Αναπτύσσεται ακόμη και μέσα σε βάζο με νερό, απλά θα πρέπει τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερό.

Ορχιδέα

3-215Br.jpg

Η ορχιδέα εκτός από απαράμιλλη ομορφιά, μάς χαρίζει και μοναδικά άνθη αν και απλά το αποφασίσει. Προτιμήστε την ορχιδέα φαλαινόψις που διαθέτει εντυπωσιακά λουλούδια σε διάφορα χρώματα και σχήματα (τα οποία μάλιστα διατηρούνται μέχρι και 3 μήνες). Τοποθετήστε την στο πιο φωτεινό σημείο του υπνοδωματίου σας, με απευθείας έντονο φως, ώστε να ανθίσει καλύτερα. Τέλος, διατηρήστε την μακριά από τη θερμότητα, αλλά και τα παγωμένα τζάμια.

Λεβάντα

4-24G0l.jpg

Ένα αρωματικό φυτό με γλυκό άρωμα, το οποίο απομακρύνει και τα ανεπιθύμητα έντομα και κουνούπια. Η λεβάντα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας, ωστόσο μόνο όταν βρίσκεται σε ηλιόλουστο σημείο όπως το παράθυρο. Τα γκριζοπράσινα μακρόστενα ή λογχειδή φύλλα της και τα αρωματικά μωβ άνθη της θα σας συναρπάσουν. Επιλέξτε να φυτέψετε την υπέροχη ισπανική λεβάντα σε μια γλάστρα στον χώρο σας. Θα σας ξετρελάνει!

Σπαθίφυλλο

5-YLcnm.png

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου χάρη στα μοναδικά λευκά λουλούδια του, που θα διακοσμήσουν υπέροχα κάθε δωμάτιο μας. Το σπαθίφυλλο έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες. Τοποθετήστε το σε φωτεινή θέση, αλλά μακριά από τις έντονες ακτίνες του ήλιου για να μη δημιουργηθούν καψίματα στα φύλλα του!