fbpixel

Search icon
Search
Ionian beauty: Οι ονειρικές παραλίες των Επτανήσων που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς
TRAVEL

Ionian beauty: Οι ονειρικές παραλίες των Επτανήσων που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς

Αξίζει να τις προσθέσετε στην bucket-list σας


Η Ελλάδα είναι μία χώρα που τα συνδυάζει όλα κι ειδικά το καλοκαίρι, μοιάζει ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Υπάρχουν τα κοσμοπολίτικα νησιά, υπάρχουν και τα low-profile, για τους λάτρεις της ηρεμίας, που αποζητούν κάτι διαφορετικό και σίγουρα, το κάθε ένα από αυτά, προσφέρει κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο. 

Κάνοντας focus στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, μοιάζει σίγουρο πως ο καθένας μπορεί να βρει το νησί που του ταιριάζει περισσότερο και είναι το ιδανικό, για όσα ζητάει από τις διακοπές του. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες παραλίες κι εσείς, αυτό που πρέπει απλά να κάνετε, είναι να τις προσθέσετε στην bucket-list σας.

Πανέμορφα νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε!

Πλατιά Άμμος, Κεφαλονιά

shutterstock-2162913659.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους κι η αρχοντική ομορφιά της, τη χαρακτηρίζει. Η Κεφαλονιά, είναι το κατάλληλο νησί για τους φυσιολάτρεις, αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα break από τη ζωή της πόλης και τις απαιτητικές υποχρεώσεις τους, ενώ συγκαταλέγεται και στους κοσμοπολίτικους προορισμούς των Επτανήσων, καθώς προσφέρει πλήθος διαστηριοτήτων στους visitors. Θέλετε να κολυμπήσετε σε καταγάλανα νερά, να απολαύσετε την πιο χαλαρωτική beach day και να γευτείτε μοναδικές, ελληνικές γεύσεις στα μικρά ταβερνάκια που θα συναντήσετε στο δρόμο σας; Το νησί, αυτό, τα συνδυάζει με τον πιο μαγικό τρόπο, με τις μαγευτικές παραλίες του να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Must-visit για όσους καταφθάνουν στην Κεφαλονιά, είναι αναμφίβολα η Πλατιά Άμμος, με τα καταγάλανα νερά, τα βότσαλα που λάμπουν στο φως του ήλιο και τους επιβλητικούς βράχους να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς για να φτάσει κανείς σε αυτήν, χρειάζεται να κατέβει περίπου 400 σκαλοπάτια, ωστόσο η εικόνα που θα αντικρίσει φτάνοντας, θα τον αποζημιώσει!

Μύλος, Λευκάδα

shutterstock-2297601379.jpg

Ένα ακόμη πανέμορφο νησί των Επτανήσων, ένας ακόμη ονειρικός προορισμός. Η Λευκάδα, είναι ένα μέρος με απίστευτα, με πολύ ιδιαίτερα vibes. Το νησί, αυτό, δε θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο διάσημα του Ιονίου, καθώς διαθέτει πολλά εντυπωσιακά φυσικά τοπία, αλλά και κάποιες από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου, με τη φήμη τους να ξεπερνά τα σύνορα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι πως καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό τρόπο, καθώς από τη μία υπάρχει η πιο ήρεμη πλευρά του κι από την άλλη, η πιο έντονη, η πιο κοσμοπολίτικη, η πιο fun. Ό,τι κι αν σας αρέσει και σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, είναι σίγουρο πως η Λευκάδα θα βρει τον τρόπο να κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και δε θα θέλετε -πραγματικά- να την αποχωριστείτε. Εκτός φυσικά από όλα τα παραπάνω, το ειδυλλιακό νησί των Επτανήσων διαθέτει και πολλές, άκρως εντυπωσιακές παραλίες, με τη Μύλο να είναι -κατά γενική ομολογία- μία από τις πιο όμορφες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Πρόκειται για μία ήρεμη παραλία, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά που λαμπυρίζει, που είναι οργανωμένη και για να φτάσει κανείς σε αυτήν, θα πρέπει είτε να ακολουθήσει το μονοπάτι (15-20 λεπτά), είτε να νοικιάσει κάποιο θαλάσσιο ταξί από τον Άγιο Νικήτα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σκηνικό που θα αντικρίσετε, θα σας μαγέψει.

Ροβινιά, Κέρκυρα

shutterstock-1170715540.jpg

Όσοι τη γνωρίζουν, συμφωνούν πως πρόκειται για ένα νησί με πλούσια ιστορία και σπάνια φυσική ομορφιά. Όσοι δεν είχαν την τύχη να βρεθούν σε αυτήν, δε βλέπουν την ώρα να την επισκεφθούν και να τη θαυμάσουν από κοντά, δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες. Η Κέρκυρα, φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, τα έθιμα και τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της. Πρόκειται για ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας, με τα πολυάριθμα μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς με την ενετική αρχιτεκτονική και την πυκνή βλάστηση να αποτελούν σήμα κατατεθέν της, ενώ σημείο αναφοράς θεωρείται η Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά να παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή. Κάνοντας focus στις παραλίες της, go to place είναι η Ροβινιά. Η παραλία αυτή φαντάζει ιδανική για απομόνωση και χαλάρωση, με τα γαλαζοπράσινα νερά, το λευκό βοτσαλάκι, τους επιβλητικούς βράχους και την πυκνή βλάστηση να συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο από χωματόδρομο, μέσω μονοπατιού ή με βάρκα. Η μικρή σπηλιά στην άκρη της παραλίας προσφέρει λίγη σκιά και γενικότερα, πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος.

Καμαρέλα, Αντικύθηρα

shutterstock-1443740864.jpg

Ένα μικρό νησί που γοητεύει με την άγρια ομορφιά και την ηρεμία του. Ένα νησί που δε μοιάζει με όλα τα άλλα, γεμάτο με παρθένες παραλίες, φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα και φανταστικές διαδρομές. Τα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου, στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη και πρωτεύουσα τους είναι ο Ποταμός. Το νησί, αυτό, μοιάζει να έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του στον μέγιστο βαθμό, ενώ δεν αποκλείεται, φτάνοντας σε αυτό να ακούσετε locals να μιλούν με κρητική προφορά, καθώς πριν αιώνες τα Αντικύθηρα εποικίστηκαν από Κρήτες. Must-visit είναι η Καμαρέλα, που θεωρείται το πιο εντυπωσιακό spot του νησιού και για να φτάσετε σε αυτή την παραλία, θα χρειαστεί να περπατήσετε για περίπου 30 λεπτά από τον Ποταμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι απόκρημνοι βράχοι που δεσπόζουν μέσα στη θάλασσα συνθέτουν μία απίστευτη εικόνα, που σίγουρα, θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό και την καρδιά σας!

Άγιος Ιωάννης, Μεγανήσι

shutterstock-2042535524.jpg

Το Μεγανήσι, είναι ένα γραφικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται κοντά στον ξακουστό Σκορπιό, με τις παρθένες παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά και τις μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές να αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Πρόκειται για έναν καταπράσινο παράδεισο προστατευόμενο από το NATURA 2000, που έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με τα όμορφα γραφικά χωριά με τα πέτρινα σπίτια και τους παλιούς ανεμόμυλους να μοιάζουν ικανά να εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Σε κάθε περίπτωση -ωστόσο- το Μεγανήσι φημίζεται για τις εντυπωσιακές παραλίες του και μία από αυτές, είναι ο Άγιος Ιωάννης. Βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο εκκλησάκι, σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και πρόκειται για μία βοτσαλωτή παραλία, που δεν είναι οργανωμένη, με γαλαζοπράσινα, δροσερά νερά και ένα εντυπωσιακό, καταπράσινο τοπίο που παραπέμπει σε μέρη μακρινά. Εκεί, θα ξυπνήσουν όλες οι αισθήσεις σας και το μυαλό σας θα κάνει ένα restart, που σίγουρα το έχετε τεράστια ανάγκη.