fbpixel

Search icon
Search
Η Victoria Hislop μας εμπνέει θέτοντας τα New Year’s resolutions της
MAGAZINE

Η Victoria Hislop μας εμπνέει θέτοντας τα New Year’s resolutions της

Μια γυναίκα που δεν εφησυχάζεται στην comfort zone της


Aπό το 2010 που «στρογγυλοκάθισε» στις καρδιές μας με το μυθιστόρημά της «Το νησί», το οποίο έγινε παγκόσμιο best seller και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση, μέχρι και σήμερα, παραμένει αεικίνητη και δραστήρια, θέτοντας διαρκώς τον εαυτό της αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Η βρετανικής καταγωγής συγγραφέας και δημοσιογράφος, με τις σπουδές στην Οξφόρδη και την πρότερη καριέρα στον χώρο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων, εγκαταλείπει συχνά την comfort zone της για να εντρυφήσει στην εκμάθηση νέων γνωστικών αντικειμένων ή στην απόκτηση δεξιοτήτων, όπως η ελληνική γλώσσα, το τένις και πρόσφατα, ο χορός. Μάλιστα, περνώντας από την πίστα του reality show “Dancing with The Stars” απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι διαθέτει αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό ταμπεραμέντο». Χαμογελαστή, ευγενική και με θετική ενέργεια, η Victoria Hislop -που από το περασμένο καλοκαίρι είναι πολιτογραφημένη Ελληνίδα- αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνεχούς προσπάθειας για αυτοβελτίωση - ένα new year’s resolution που στηρίζουμε με πάθος!

Χορεύοντας με τα αστέρια

de174091-0864-4014-a9e8-2a304aa3850a.jpeg

Ξεκινώντας τη συζήτησή μας από τη «θητεία» της στο χορευτικό σόου, με χαρά μού περιγράφει τα όσα έζησε: «Ήταν φανταστικά! Νιώθω τόσο τυχερή που το έζησα, ήταν μία once-in-a-lifetime εμπειρία και είμαι τόσο χαρούμενη που είπα το “ναι”. Με μια τέτοια πρόκληση δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα είναι, οπότε κάνεις ένα βήμα προς το άγνωστο. Αλλά όλες οι ωραίες εμπειρίες και περιπέτειες της ζωής είναι βήματα προς το άγνωστο, έτσι δεν είναι; Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που, για επτά ημέρες την εβδομάδα, έκανα κάτι με έντονη σωματική άσκηση, καθώς ήμασταν στο στούντιο κάθε μέρα, ενώ μετά συνέχιζα την εξάσκηση στο σπίτι, για να μάθω σωστά τα βήματα. Κι αυτό μου άρεσε… Το σώμα είναι ικανό για πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε! Ποτέ δεν πίστευα ότι στα εξήντα δύο μου χρόνια θα με στριφογύριζαν 360 μοίρες στην τηλεόραση, ζωντανά! Είχα έναν φανταστικό και πολύ απαιτητικό καβαλιέρο –τον Τηλέμαχο Φάτση– κι όποτε έλεγα “δεν μπορώ να το κάνω αυτό!” απλά απαντούσε “ναι, μπορείς!” κι έτσι το έκανα». Τα καλύτερα του show ήταν η συντροφικότητα και η φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε όλους τους χορευτές και μια πολύ συγκινητική ανάμνηση που έχει κρατήσει στην καρδιά της είναι η δακρυσμένη Μπέσσυ Αργυράκη, όταν η επιτροπή ανακοίνωσε τη δική της αποχώρηση. «Πραγματικά, στηρίξαμε η μία την άλλη κι έμαθα πολλά από αυτήν», μου αποκαλύπτει. Βέβαια, για τη Victoria κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, κι έτσι αποφάσισε πως το ταξίδι της με τον χορό δεν τελειώνει εδώ! Θα ξεκινήσει μαθήματα μετά τα Χριστούγεννα και παραδέχεται ότι έχει καλύτερη σχέση με τους λάτιν χορούς, όπως τη salsa, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας στο σώμα.«Ο χορός με κάνει να νιώθω πολύ ζωντανή και χαρούμενη!» λέει χαμογελώντας.

Becoming Victoria Hislop

b6e5424f-6e37-4284-8fd2-d561e83e57b7.webp

Καθώς βλέπω απέναντί μου αυτήν τη φιλομαθή κι ευμαθή γυναίκα έτοιμη να «αρπάξει» τη ζωή, αναρωτιέμαι αν ήταν πάντα έτσι, από μικρό παιδί. «Λατρεύω ν’ ασχολούμαι με κάτι νέο και μου αρέσει η όλη διαδικασία της μάθησης. Ό,τι κι αν κάνω, το βλέπω ως μια ευκαιρία βελτίωσης, μια δραστηριότητα στην οποία δεν υπάρχει στάση, αλλά στην οποία μπορώ -και πρέπει- να γίνομαι όλο και καλύτερη», μου εξηγεί. Και πώς ήταν η Victoria Hislop στην εφηβεία; «Πέρασα όλη την εφηβεία μου μελετώντας σκληρά για το σχολείο, ποτέ δεν επαναστάτησα πραγματικά ενάντια σε κάτι. Νομίζω ότι, επειδή η οικογενειακή μου ζωή ήταν αρκετά ανασφαλής, δεν ήθελα να κάνω τα πράγματα πιο δύσκολα. Έτσι, επικεντρώθηκα στα μαθήματα και μου άρεσε το κάθε δευτερόλεπτο». Μου αναφέρει ότι γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της: «Κρατούσα ημερολόγιο από τα 11 μου, γιατί πάντα είχα την ανάγκη να καταγράψω πράγματα και να διαμορφώσω την εμπειρία μου με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, όλα τα μαθήματα που επέλεξα απαιτούσαν συγγραφή δοκιμίων και μετά από αυτό πήγα στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, όπου η δουλειά μου ήταν να γράφω. Μετά συνέχισα στη δημοσιογραφία και στη συνέχεια με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Έτσι, οι λέξεις και οι ιστορίες βρίσκονταν πάντα στο επίκεντρο των πάντων στη ζωή μου». Αυτόν τον καιρό δουλεύει επάνω στον σχεδιασμό της προσαρμογής του τελευταίου της μυθιστορήματος, «Μια νύχτα του Αυγούστου», που είναι η συνέχεια από «Το Νησί», ενώ παράλληλα γράφει ένα νέο μυθιστόρημα.Τις γιορτές θα τις περάσει στο Λονδίνο με την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ στην Ελλάδα θα επιστρέψει τον Ιανουάριο, για να παραβρεθεί στον τελικό του “Dancing with the Stars” - κάτι που περιμένει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Η ευχή που κάνει για τη νέα χρονιά; «Το 2022, ο κόσμος “ν’ ανοίξει” ξανά. Νομίζω ότι τα δύο τελευταία χρόνια ήταν μια πρόκληση για όλους μας.Θέλω η πανδημία να είναι πίσω μας και να μπορούμε να ταξιδεύουμε ξανά πιο ελεύθερα. Ελπίζω ν’ αποχαιρετήσουμε τον φόβο και τα μέτρα. Νομίζω ότι οι μάσκες μάς έχουν κάνει όλους λιγότερο κοινωνικούς και μου λείπει ν’ ανταλλάσσω λόγια με αγνώστους και να βλέπω τα χαμόγελα των ανθρώπων!»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021