fbpixel

Search icon
Search
Η συντροφικότητα μέσα από τα μάτια ενός ευτυχισμένου ζευγαριού
PSYCHOLOGY

Η συντροφικότητα μέσα από τα μάτια ενός ευτυχισμένου ζευγαριού

Οι συνήθειες που έχουν υιοθετήσει και τους προμηνύουν ένα μακρινό μέλλον


Ποιος μπορεί να ορίσει την ευτυχία; Μια έννοια αόριστη, για την οποία όλοι μας θα δώσουμε μια απάντηση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις σχέσεις. Ο καθένας ξεχωριστά έχει αποκτήσει τη δική του οπτική ως προς το τι δημιουργεί έναν ευτυχισμένο δεσμό. Διαθέτουμε διαφορετικές απαιτήσεις από το σύντροφό μας. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν μερικά κοινά μυστικά, τα οποία βοηθούν να αναπτυχθεί ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ μας. Μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, γεμάτη από υποχρεώσεις & εμπόδια, θεωρείται σπουδαίο να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας να μας στηρίζει. Η κοινή ζωή δύο ατόμων, όμως, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προϋποθέτει απεριόριστη υπομονή και επιμονή, καθώς οι εντάσεις δεν εκλείπουν. Ποια είναι η διαφορά σε αυτό το κομμάτι με τους ευτυχείς; Σαφώς, η αντιμετώπισή τους. Έχουν βρει έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος δεν τους επιτρέπει να τους επηρεάσει η ρουτίνα. Αυτός περιλαμβάνει ορισμένες συνήθειες, οι οποίες χτίζουν γερά θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο του «μαζί».

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω όσα κυριαρχούν στη ζωή ενός ευτυχισμένου ζευγαριού!

Αμοιβαία ενθάρρυνση

Το σημαντικό σε μια σχέση είναι να προχωράμε μαζί, να εξελισσόμαστε παρέα και να στοχεύουμε στην καλύτερη εκδοχή μας. Αυτό φυσικά συμβαίνει, όταν έχουμε τη διάθεση να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον άνευ ορίων. Επιβραβεύουμε τις κινήσεις του συντρόφου μας, τον ενθαρρύνουμε στα θέλω του και δεν τον εμποδίζουμε.

shutterstock-1911429535.jpg

Φροντίζουν να βελτιώνονται

Δεν φοβούνται να οραματιστούν το μέλλον τους μαζί, γι' αυτό και επιθυμούν να ανακαλύπτουν διαρκώς νέα πράγματα για τη σχέση τους. Έτσι, βρίσκονται στην αναζήτηση για το πώς μπορούν να διορθώσουν κάποιες καταστάσεις. Πιθανούς τρόπους επίλυσης βασικών προβλημάτων.

Inside jokes

Η ζωή έχει ανάγκη από χαρά και γέλιο. Το ίδιο χρειάζεται και μια σχέση. Τα δικά σας προσωπικά αστεία δίνουν μια άλλη νότα και προσφέρουν στο ζευγάρι ένα connection. Ένα μικρό διέξοδο και για τις δύσκολες ημέρες, χαρίζοντας στο ταίρι σας ένα χαμόγελο.

Το φιλί και το «σ’ αγαπώ» είναι παρόντα

Ο άνθρωπος που έχουμε στο πλάι μας δεν είναι δεδομένος. Όσα χρόνια κι αν περνάνε δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικό συστατικό που μας πρωτοέφερε κοντά. «Να έχεις μια όμορφη μέρα αγάπη μου, σ΄ αγαπάω» συνοδευόμενο με ένα φιλί, το οποίο υπενθυμίζει το συναίσθημά σας.

Χέρι – χέρι

Περπατάμε στο δρόμο και αντικρίζουμε ηλικιωμένα ζευγάρια, τα οποία εξακολουθούν να κρατιούνται από το χέρι. Είναι ένα μήνυμα της γλώσσας, που δηλώνει πως συμπορεύεστε και δείχνετε το ενδιαφέρον σας.

shutterstock-743434732.jpg

Αλλά και Ανεξάρτητοι

Ένας δεσμός δεν σημαίνει διαρκής προσκόλληση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε να δώσουμε χρόνο και χώρο. Όπως πολύ σωστά δείχνετε την αγάπη σας στον άλλον, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οφείλουμε να το κάνουμε και για τους εαυτούς μας. Δηλαδή, εντάξτε στο πρόγραμμά σας και στιγμές, τις οποίες τις περνάτε χώρια. Βγείτε με την παρέα σας, απολαύστε τη μοναξιά και μη θεωρήσετε πως αυτά υποδηλώνουν αδιαφορία.

Αποδράσεις

Ένα ραντεβού Παρασκευή βράδυ, μια εκδρομή αυθημερόν σε μια κοντινή περιοχή, ένα προγραμματισμένο ταξίδι μες τους επόμενους μήνες… είναι μερικές από τις κινήσεις, οι οποίες σπάνε τη ρουτίνα και αναζωογονούν το ζευγάρι.

Συζητούν τις διαφωνίες τους

Ένας ευτυχισμένος δεσμός δεν συνδέεται μόνο με τις όμορφες στιγμές. Φυσικά, υπάρχουν οι εντάσεις, οι καβγάδες και όλα όσα συνεπάγονται. Η διαφορά έγκειται στο πως το διαχειρίζονται. Αρχικά, δεν τους αποφεύγουν. Αναλύουν την κάθε εμφανή αιτία και μαθαίνουν να επικοινωνούν.

shutterstock-363434486.jpg

Aλληλοκατανόηση

Συνδέεται άρρηκτα με την παραπάνω συνήθεια. Προσπαθούν να κατανοήσουν τα λόγια του συντρόφου τους. Δεν εστιάζουν στο πως θα αντεπιτεθούν, αντιθέτως στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτό πραγματοποιείται, όταν καθόμαστε και ακούμε προσεκτικά τις ανάγκες του άλλου.

Συμβιβάζονται

Οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους. Όλοι μας είχαμε και προηγούμενη ζωή. Επομένως, απορρίπτεται η άποψη πως είναι όλα μαύρα ή άσπρο. Υπάρχει πάντα το ενδιάμεσο. Πρέπει να είστε διατεθειμένοι και οι δύο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να μάθετε να προσαρμόζεστε στις ανάλογες συνθήκες. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται μια σχέση, στην οποία υπάρχουν μόνο απαιτήσεις, δίχως υποχωρήσεις.