fbpixel

Search icon
Search
Η over-the-top τάση που θα επιστρέψει στα σπίτια μας τον χειμώνα
INTERIORS

Η over-the-top τάση που θα επιστρέψει στα σπίτια μας τον χειμώνα

Ο μαξιμαλισμός στο interior design ήρθε για να μείνει!


Όταν σκεφτόμαστε το μαξιμαλιστικό στιλ, συχνά μας έρχεται στο μυαλό το ρητό "more is more" - ένας πλουραλισμός από designs και ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων. Η τάση επιστρέφει φέτος τον χειμώνα και εισβάλλει στη διακόσμησή μας. Πώς μπορούμε να μεταφέρουμε την ίδια ενέργεια και το συναίσθημα του μαξιμαλισμού σε ένα σπίτι όμως; 

«Βουτήξαμε» στις συμβουλές του net-a-porter.com για όλες τις ιδέες και προτάσεις διακόσμησης για να δημιουργήσουμε την πιο μάξιμαλ κατοικία!

Απαραίτητο στοιχείο: Η προσωπικότητα 

Ο μαξιμαλισμός, άλλωστε, είναι στα καλύτερά του όταν εμπνέεται από το πάθος και το συναίσθημα, απαιτώντας το στιλ να καθοδηγείται από τον χαρακτήρα και την ατομικότητα και να επιμελείται από ένα layering αγαπημένων αντικειμένων. Η συγκεκριμένη τάση έχει να κάνει με το να παίρνεις χαρά από τα αντικείμενα του σπιτιού σου κάθε μέρα. Είναι ένας τρόπος ν' απολαμβάνεις το «ατελές» και να βλέπεις έναν χώρο ως ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που σε κάνουν να χαμογελάς. Μικρά διακοσμητικά αντικείμενα σε βιβλιοθήκες, αταίριαστα υφάσματα, vintage έπιπλα και κομμάτια που ανακαλύφθηκαν σε ταξίδια - όλα μαζί λειτουργούν για να δημιουργήσουν χώρους που ξεχειλίζουν από ιστορίες. Το χρώμα και τα διάφορα prints είναι εγγενή στον μαξιμαλισμό, αλλά πιστεύω επίσης ότι η προσωπικότητα και ο ατομικισμός βρίσκονται στον πυρήνα του. 

Στόχος το χρώμα και η πολυπλοκότητα

Αν θέλετε να εισαγάγετε μαξιμαλισμό στο σπίτι σας, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μια μίξη διαφόρων στιλ. Συνδυάστε vintage με μοντέρνα κομμάτια για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα με σύνθετη προσωπικότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση φωτεινών χρωμάτων και μοτίβων - το χρώμα μπορεί να αποτελέσει «καταφύγιο» για την ψυχή, ενώ ταυτόχρονα ζωντανεύει έναν χώρο...

snapinstaapp-448888110-18035713843998245-5594253535637298516-n-1080.jpg

Μη φοβάστε να πειραματιστείτε

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας - αν ένα αντικείμενο σας «λέει» κάτι και σας αρέσει, δοκιμάστε το στο σπίτι. Είναι εύκολο να πειραματιστείτε με τρόπους που δεν σας δεσμεύουν, όπως ένα total maxiamal look. Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα χρώματα και prints στη διακόσμησή σας με μικρά αντικείμενα, όπως μαξιλάρια και αμπαζούρ - ή επιλέξτε μια τολμηρή printed ταπετσαρία για έναν μικρό χώρο, όπως ένα guest wc. 

Ξεκινήστε σιγά σιγά 

Η φράση "more is more" δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι το περισσότερο είναι πάντα το καλύτερο. Η εισαγωγή σας στον μαξιμαλισμό μέσω συμπαγών χώρων και πιο απαλών αξεσουάρ μπορεί να κάνει θαύματα. Τα πιο soft έπιπλα είναι πάντα ένα καλό σημείο εκκίνησης: τα μαξιλάρια, τα χαλιά ή τα ριχτάρια είναι ιδανικά για να πετύχετε αυτή την πολυεπίπεδη εμφάνιση. Επιλέξτε μια χρωματική παλέτα και να δουλέψτε γύρω από αυτήν, ώστε να υπάρχει ακόμα μια αίσθηση συνέχειας σε όλο το χώρο. Οι πίνακες και τα πιο προσωπικά αντικείμενα μπορούν επίσης να αποτελέσουν θαυμάσιους τρόπους για να δώσετε μια μαξιμαλιστική αίσθηση σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε, επίσης, να ξεκινήσετε με το dining table σας. Είτε πρόκειται για το επόμενο δείπνο σας είτε για ένα απλό dinner for two, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με μια δόση μαξιμαλισμού και φαντασίας - ένα τολμηρό τραπεζομάντιλο, πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι ή ευφάνταστα αξεσουάρ θα κάνουν elevate σε όλο το δωμάτιο. 

snapinstaapp-451705945-1021536779637608-1987124126700123132-n-1080.jpg

Μην ακολουθείτε τους κανόνες

Ένας μαξιμαλιστικός χώρος έχει μια αίσθηση cocooning και ορισμένα χρώματα ή prints μπορούν να λειτουργήσουν ως mood boosters.Υπάρχει επίσης μια αίσθηση ανακάλυψης που σε κάνει να θέλεις να εξερευνήσεις περαιτέρω. Σε αντίθεση με τον μινιμαλισμό, ο οποίος συχνά ακολουθεί ένα συγκεκριμένο patterns σχετικά με το στιλ, τα έπιπλα ή τα χρώματα, ο μαξιμαλισμός δεν έχει κανόνες, επιτρέποντάς σας να είστε όσο δημιουργικοί επιθυμείτε! 

snapinstaapp-449649002-2838610652955450-703163596930238052-n-1080.jpg

Επιχειρήστε το κάτι παραπάνω...

Μια ταπετσαρία παντού - συμπεριλαμβανομένης της οροφής - έχει άμεση μαξιμαλιστική απήχηση! Ένα βαμμένο ριγέ ταβάνι με pop χαρακτήρα είναι επίσης μια μοναδική μαξιμαλιστική πινελιά. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη τάση λειτουργεί ιδιαίτερα καλά (και είναι εύκολο να επιτευχθεί) σε ένα μικρότερο, πιο σκοτεινό δωμάτιο, παρά σε κάποιο μεγάλο και φωτεινό! Χώροι όπως τα ντουλάπια, τα guest rooms, τα μικρά μπάνια, οι γκαρνταρόμπες και τα καμαρίνια προσφέρονται για να δοκιμάσετε τον μαξιμαλισμό και γίνονται καλύτερα με ένα look με layers.