fbpixel

Search icon
Search
Βασιλιάς Κάρολος: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υγεία του και το νέο μήνυμα στον κόσμο
PEOPLE & MOMENTS

Βασιλιάς Κάρολος: Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υγεία του και το νέο μήνυμα στον κόσμο

Η επόμενη κίνηση μετά την σκληρή διάγνωση


Είναι -κατά γενική ομολογία- ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην καθημερινότητα της Μεγάλης Βρετανίας το τελευταίο διάστημα και μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ο βασιλιάς Κάρολος καλείται να δώσει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, έχοντας κάνει ένα step back σε όλα τα επίπεδα και παρά το γεγονός ότι βιώνει μία δύσκολη κατάσταση, δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη του κόσμου.

Μέσω μίας ακόμη ανακοίνωσης, ο Βρετανός μονάρχης θέλησε να στείλει ένα νέο, δικό του μήνυμα σε όλους όσους τον στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα και μας έδειξε ξανά, πως εκτός από τη δική του μάχη, τον ενδιαφέρει έντονα να ευαισθητοποιήσει κι άλλους ανθρώπους, προκειμένου να μην παραλείπουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τι ανέφερε ο Κάρολος;

Το μήνυμα και η ευγνωμοσύνη

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε αυτή την περίοδο η αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως. 

Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα δημόσια καθήκοντά του το ταχύτερο δυνατό. Επέλεξε να κοινοποιήσει τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο». Με αυτή την τοποθέτηση, περίπου πριν από μία εβδομάδα το Παλάτι ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο -όχι του προστάτη- στο πλαίσιο μίας σειράς από εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα. Το σοκ ήταν μεγάλο για όλους τους Βρετανούς κι από την πρώτη στιγμή, δέχθηκε αμέτρητα μηνύματα στήριξης από κάθε πλευρά, ενώ -προφανώς- υπήρξε και μεγάλη ανησυχία.


Τώρα, μερικές ημέρες αργότερα, ο Κάρολος θέλησε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα, το δεύτερο κατά σειρά μετά την αποκάλυψη της διάγνωσής του με καρκίνο, προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τα χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει. «Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός μονάρχης, που γνωρίζει καλά πως έχει μπροστά του έναν μακρύ δρόμο, αλλά δε χάνει την αισιοδοξία του.

Τι συμβαίνει στο Παλάτι;

shutterstock-2299580459.jpg

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι κεντρικό πρόσωπο όλο το τελευταίο διάστημα, όπως είναι φυσικό κι από την πρώτη στιγμή, παρά το γεγονός ότι δε συνηθίζεται, θέλησε να μιλήσει ανοικτά για την περιπέτειά του. Όπως σημείωσε και το Παλάτι, ο Κάρολος σκοπεύει μέσα από τη δική του, προσωπική εμπειρία να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να μην παραλείπουν τις καθιερωμένες εξετάσεις που πρέπει να κάνουν και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην υγεία τους. Η πρόθεσή του είναι ξεκάθαρη κι αυτός, ήταν και ο λόγος που τον έκανε να «σπάσει» πρωτόκολλα πολλών ετών με την αποκάλυψη του καρκίνου του, καθώς -παραδοσιακά- τα μέλη των βασιλικών οικογενειών προτιμούν να κρατούν μυστικά τέτοιου είδους προβλήματα υγείας και να μην τα μοιράζονται με τον κόσμο.

Αυτή τη φορά -ωστόσο- βιώνουμε μία τελείως διαφορετική κατάσταση, με τον μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας να τοποθετείται ξεκάθαρα και να μην κρατάει τίποτα απολύτως στο... σκοτάδι. Από τα πρώτα πρόσωπα που ενημερώθηκαν για όλη την κατάσταση ήταν τόσο ο William, όσο και ο Harry, για να ακολουθήσουν μετά όλοι οι υπόλοιποι, με τον δεύτερο μάλιστα να πραγματοποιεί κι ένα ταξίδι-αστραπή στη χώρα για λίγες μόλις ώρες πριν να επιστρέψει ξανά στις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί κοντά του, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενώ από τη δική του μεριά, ο πρίγκιπας William αναλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα. Ο Κάρολος, σε αυτή τη φάση, είναι αναγκασμένος να αναβάλλει τα δημόσια καθήκοντά του για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο, με τον Δούκα του Cambridge να ετοιμάζεται -σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές- για το επόμενο βήμα. Το πρόγραμμα του William είναι ήδη κάτι παραπάνω από γεμάτο, την ώρα που η Kate Middleton βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης κι αυτή μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από επαφές με σημαντικά πρόσωπα για τον διάδοχο του θρόνου, που καλείται να μπει σε ένα νέο ρόλο και να αντικαταστήσει τον πατέρα του, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο περισσότερο το τοπίο.

Μπορεί να μην έχουν γίνει -για την ώρα- γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και για τα επόμενα steps που θα ακολουθήσουν, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα. Ίσως, γι' αυτό παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα στο Παλάτι, με τον William να εξελίσσεται σε πρόσωπο των ημερών, την ώρα που ο Harry -πέρα από την πολύ σύντομη επίσκεψή του- εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις. Ο Κάρολος, από τη δική του μεριά, έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία κι έχει μπροστά του ένα μακρύ αγώνα, με τον βρετανικό λαό να είναι στο πλευρό του και να εύχεται πως όλα θα κυλήσουν ομαλά...