fbpixel

Search icon
Search
Η μικροσκοπική τσάντα Louis Vuitton που κατέκλυσε το διαδίκτυο
FASHION NEWS

Η μικροσκοπική τσάντα Louis Vuitton που κατέκλυσε το διαδίκτυο

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Η εταιρεία MSCHF είναι αυτή που κατασκεύασε αυτές τις μεγάλες κόκκινες, καρτουνίσιες μπότες που μας έκαναν εντύπωση και είναι συνηθισμένη σε αμφιλεγόμενη κυκλοφορία αντικειμένων. Η τελευταία της δημιουργία, ωστόσο, είναι μια τσάντα που οδηγεί την τάση των μίνι τσαντών στο επόμενο επίπεδο. Είναι τόσο μικρή που χρειάζεστε μικροσκόπιο για να τη δείτε.

mschf-microscopic-handbag-auction-1.webp
Image source: MSCHF

Με την ονομασία Microscopic Handbag, είναι κατασκευασμένη από φωτοπολυμερή ρητίνη που έχει διαστάσεις 657 επί 222 επί 700 μικρόμετρα. (Για την κλίμακα, αυτό είναι συγκρίσιμο με περίπου έναν κόκκο σκόνης.) Η μικροσκοπική τσάντα έχει ως πρότυπο την τσάντα με μονόγραμμα OnTheGo της Louis Vuitton - ωστόσο, η MSCHF δεν πήρε άδεια από τον γαλλικό οίκο, οπότε δεν πρόκειται για επίσημη συνεργασία.

Το controversial brand κατάφερε να χαράξει ένα εντυπωσιακά ακριβές μονόγραμμα Louis Vuitton σε όλη την έκταση της τσάντας, η οποία θα προ-μονταριστεί κάτω από ένα ψηφιακό μικροσκόπιο, έτσι ώστε ο νέος ιδιοκτήτης της να είναι σε θέση να εκτιμήσει τη λεπτομέρεια. Η τσάντα θα προσφέρεται μαζί με μοναδικές δημιουργίες που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το "Just Phriends", την auction συλλογή που διοργανώνει ο Pharrell.

Dior Haute Joaillerie show in Lake Como

haute-joaillerie-dior-18.jpeg
Image source: Dior

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της συλλογής Dior Les jardins de la Couture, ο οίκος διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση στη Villa Erba στη λίμνη Como. Τα 170 κομμάτια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ποιητικού gala, υπογεγραμμένα από την Victoire de Castellane, γιορτάζουν περισσότερο από ποτέ τον φυσικό κόσμο που είναι τόσο αγαπητός στον ιδρυτή. Μια συνάντηση των σύμπαντων του Dior, αυτές οι πολύτιμες δημιουργίες αποκαλύφθηκαν μαζί με σιλουέτες υψηλής ραπτικής που ονειρεύτηκε η Maria Grazia Chiuri, σε ένα μοναδικό show. Στον κήπο, δύο tableaux vivants φώτισαν αυτόν τον συναρπαστικό καλλιτεχνικό διάλογο, φέρνοντας σε επαφή τη δεξιοτεχνία του savoir-faire της κοσμηματοποιίας με εκείνη της υψηλής ραπτικής.Ένα μαγευτικό θέαμα - που ολοκληρώθηκε με ένα μεγαλοπρεπές πυροτέχνημα - συνδυάζοντας την παριζιάνικη κομψότητα και την ιταλική dolce vita.

Sun of a beach new summer collection: Αύγουστος

august-womens-bodysuit-august-greige-head-2-toe-beach-towel-1.jpg
Image source: Sun of a Beach

Η νέα συλλογή Sun of A Beach για το Καλοκαίρι 2023 είναι αφιερωμένη στον πιο «καυτό» μήνα διακοπών και αποτυπώνει όλη αυτή την εξωστρέφεια του Κυκλαδίτικου καλοκαιριού σε εκρηκτικές μονοχρωμίες αλλά και πρωτότυπα μοτίβα, τα οποία ενσωματώνονται σε πετσέτες, ρούχα, μαγιό και αξεσουάρ, με πλούσιες ή ανάλαφρες βαμβακερές υφές και παιχνιδιάρική διάθεση.

Στην κολεξιόν κυριαρχούν επίσης οι ethnic αναφορές, όπως τα λευκά λαχούρια του σχεδίου bandana σε φόντο μαύρο, κόκκινο ή ροζ, αλλά και το παραδοσιακό «evil eye» αλλιώς στην πιο pop και πολυδιάστατη εκδοχή του. Εμφάνιση κάνουν και τα σχεδόν cult ελληνικά σχέδια του μοτίβου Greek Lover, αλλά μέχρι και στοίχοι ποιημάτων του Καβάφη πάνω σε beach towels που αποτελούν ένδειξη ευχής και επιθυμίας για νέους προορισμούς, περιπέτειες και ανακαλύψεις, χωρίς βιασύνη και άγχος, με στόχο την απόλαυση της εμπειρίας και του ταξιδιού.

Για τη καμπάνια τους συλλογής «Αύγουστος» που γυρίστηκε στη Σίφνο, οι Sun of A Beach συνεργάζονται με δύο καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους, το Γιώργος Καπλανίδη και το Γιώργος Κορδάκη. 


Calzedonia summer collection '23

all-homepage-mainfocus-cw2423-completeyourlook-clz.jpg

Η Calzedonia επιστρέφει με μία beachwear collection με αναφορές στις πιο περιζήτητες και cool τάσεις της μόδας, αφιερωμένη στις γυναίκες και την ατελείωτη θηλυκότητά τους. Αυτή ακριβώς τη διαφορετικότητα οραματίζεται η Calzedonia για το καλοκαίρι του 2023. Μία συλλογή που μπορεί να ερμηνευτεί και να φορεθεί από όλες τις γυναίκες, σε κάθε περίσταση.

Το καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς μπλε χρώμα, εμπνευσμένο από τη θάλασσα και τις πολλές αποχρώσεις της. Με έμπνευση τα διάσπαρτα νησιά, τη θάλασσα και τις αποχρώσεις της που αναμειγνύονται με τα γήινα χρώματα και τις φυσικές αποχρώσεις, προτείνονται μοναδικοί συνδυασμοί που παραπέμπουν στα πιο παρθένα τοπία. Παράλληλα με αυτές τις αποχρώσεις, η Calzedonia έχει δημιουργήσει μία παλέτα από δυνατά, φωτεινά χρώματα για να φωτίσει την σεζόν με ενέργεια και ένταση.

Για να αναδείξει περαιτέρω τη σεζόν, η Calzedonia προσφέρει πολλά on-trend στιλ για ένα μοναδικό και σοφιστικέ look. Επίσης, η Calzedonia Limited Edition επιστρέφει και φέτος. Μία ολοκαίνουργια capsule collection εμπνευσμένη από τους πιο ξεχωριστούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Calzedonia x Laetitia Casta

im00078-cairo-white.jpg

Η ηθοποιός και διεθνές supermodel Laetitia Casta, παρουσιάζεται ως το ιδανικό πρόσωπο για την ευρωπαϊκή καμπάνια της μάρκας. Ως Γαλλικό icon, μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το brand, τόλμη και θηλυκότητα και απηχεί σε όλες τις γυναίκες.

Calzedonia x Find your perfect bikini

screenshot-2023-06-15-at-12308-pm.png

Η σειρά Indonesia της Calzedonia έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε όλες τις γυναίκες να επιλέξουν το ιδανικό μπικίνι για κάθε στιλ και σωματότυπο. Φέτος, υπάρχει μία σειρά με διαφορετικά σχέδια και σχήματα για να διαλέξετε.

Η συλλογή διατίθεται σε πολλά ζωντανά χρώματα και τα νέα αυτής της σεζόν είναι τα σλιπ διπλής όψης, για ένα look που παίζει με διακριτικές αντιθέσεις διαφορετικών αποχρώσεων της ίδιας παλέτας για να δημιουργήσει εκλεπτυσμένα νέα set. Υπάρχει μία απίστευτη ποικιλία μοντέλων αλλά και μεγεθών και τα σουτιέν είναι όπως πάντα ειδικά σχεδιασμένα για να ενισχύουν και να υποστηρίζουν το ντεκολτέ. Μια ακόμα σημαντική καινοτομία στη συλλογή είναι η εισαγωγή των Soft Cups, σχεδιασμένες να υποστηρίζουν και να τυλίγονται γύρω από το μπούστο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας μέγιστη άνεση.





Feature image source: MSCHF