fbpixel

Search icon
Search
Η νέα tiny τσάντα του Maison Margiela που δεν χωράει τίποτα
FASHION NEWS

Η νέα tiny τσάντα του Maison Margiela που δεν χωράει τίποτα

Η συγκεκριμένη τσάντα δεν κάνει fit ούτε ένα κραγιόν!


Είστε fans του fashion-forward οίκου, Maison Margiela; Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ενθουσιαστείτε με την καινούργια του τσάντα... Πρόκειται για ένα super-mini κομμάτι που θυμίζει θήκη από airpods σε μέγεθος. Με το big bag trend να έρχεται στο προσκήνιο το 2023 και τις μεγάλες raffia bags να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, νομίζαμε πως οι μικροσκοπικές, μη πρακτικές τσάντες είναι a thing of the past - αλλά ο μεγάλος οίκος Maison Margiela μας διέψευσε! 

Μάλιστα, ο κόσμος της μόδας προετοιμάζεται για αυτήν την πολυαναμενόμενη επιστροφή των πολύ μεγάλων τσαντών εδώ και καιρό. Οι '90s επιρροές των τελευταίων χρόνων προωθούσαν τα μικρά shoulder bags, που χαρακτηρίζονταν για την έλλειψη χρηστικότητας αλλά και χωρητικότητας. Αλλά οι πασαρέλες της άνοιξης 2023, που επιβεβαίωσαν τη θριαμβευτική επιστροφή τους στον κύκλο των τάσεων, έθεσαν το ερώτημα: Γιατί οι oversized τσάντες έχασαν ποτέ το coolness τους - και ας ήταν για ένα μικρό διάστημα;

jacquemus-chiquito.png
Image source: Lyst

Θυμάστε όταν ο γνωστός για τις mini τσάντες του, Jacquemus, παρουσίασε την Mini Le Chiquito, τη μικροσκοπική τσάντα που μόλις που κατάφερε να κρατηθεί γύρω από ένα από τα δάχτυλα του μοντέλου και προκάλεσε εντυπώσεις στο διαδίκτυο; Ή όταν η Lizzo εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μια μικροσκοπική τσάντα Valentino που σίγουρα δεν ήταν πάνω από δύο εκατοστά;

042723-margiela-paper-tote-bag-micro-beige-1006-copy.webp
Image source: Highsnobiety

Για την τρέχουσα σεζόν SS23, η μάρκα κυκλοφόρησε μια νέα μικρή τσάντα με διαστάσεις περίπου 7cm x 10cm x 3,5cm. Κατασκευασμένη από ύφασμα με μείγμα από raffia, αντικατοπτρίζει την εμφάνιση των tote bags που συνήθως παίρνετε μαζί σας στην παραλία και διαθέτει δερμάτινες λαβές στο πάνω μέρος, ώστε να μπορείτε να την κρατάτε σχεδόν στο χέρι σας.

Ωστόσο, ένα πράγμα για το οποίο η μικροσκοπική τσάντα έχει αρκετό χώρο είναι το αριθμητικό λογότυπο του οίκου στο μπροστινό μέρος, το οποίο είναι προσαρτημένο μέσω των εικονικών τεσσάρων διαγώνιων βελονών. Ακόμη και όταν η τσάντα σας έχει μήκος κάτω από 10 εκατοστά, οι μάρκες θα βρουν έναν τρόπο να βάλουν το logo τους μπροστά και στο κέντρο.

maison-margiela-bag.png
Image source: Hypebae

Ο οίκος έχει παρελθόν με τις tiny bags. Για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022, έκανε relaunch την iconic τσάντα 5AC, που άντλησε έμπνευση από την πρώτη συλλογή τσαντών του John Galliano για τον Maison Margiela. Η τσάντα αυτή έφτανε σε μέγεθος 13 εκατοστών και ονομάζεται 5AC Baby. Η συγκεκριμένη είναι κατασκευασμένη από σαγρέ δέρμα και διαθέτει λουράκι και τη χαρακτηριστική ετικέτα με το λογότυπο, επίσης, στο μπροστινό μέρος. Φυσικά, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να πληρώσουν 495 δολάρια (σχεδόν 465 ευρώ) για μια τσάντα που είναι εντελώς unpractical. Παρόλα αυτά, μοιάζει με ευκαιρία σε σύγκριση με τη θήκη AirPods της Hermès αξίας σχεδόν 800 ευρώ). 

Τι λέτε, λοιπόν; Θα προτιμήσετε το big bag trend ή τις tiny bags αυτό το καλοκαίρι;

Feature image source: Highsnobiety