fbpixel

Search icon
Search
Η δύναμη της ανατροπής: Μια συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα
MAGAZINE

Η δύναμη της ανατροπής: Μια συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα

Ο οποίος βάζει πλώρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη!


Βρισκόμαστε ξανά από κοντά, εν μέσω προεκλογικού πυρετού, ανάμεσα σε δεκάδες τηλέφωνα που χτυπούν, φυλλάδια-στοίβες με ένα μελετημένο πρόγραμμα και βιαστικές ερωτήσεις συνεργατών, οι οποίοι κυριολεκτικά τρέχουν και δε φτάνουν. Ο Σπύρος Πέγκας, αφού έχει «κλειδώσει» τα ονόματα που πλαισιώνουν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλονίκη για όλους», συσπειρώνοντας κόσμο απ’ όλο το πολιτικό φάσμα και από την κοινωνία των πολιτών, προχωρά μεθοδικά με προσωπικό στόχο να ανατρέψει τα αυτοδιοικητικά δεδομένα. Στο πλευρό του στις εκλογές βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος, όπως μοιράζεται ο Σπύρος Πέγκας, το πράττει τιμητικά, «για να υποδείξει αυτήν την αναγκαιότητα που υπάρχει για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της πόλης». «Η ανεξάντλητη υποστήριξη που δεχόμαστε αποδεικνύει ότι διαθέτουμε δυναμική και ορμή. Φάνηκε και από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει μια ευρεία βούληση να γυρίσει επιτέλους σελίδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης», συμπληρώνει.

Το μεγάλο βήμα 

Η απόφασή του να σηκώσει ξανά μανίκια και να διεκδικήσει τα ηνία του δήμου προέκυψε από τη γενικότερη απογοήτευσή του για την πορεία της πόλης. «Αν θέλω να προοδεύσω μέσα σε ένα σύνολο στο οποίο επιλέγω να ζήσω με την οικογένειά μου, θα πρέπει να βοηθήσω, ώστε αυτό να πάει προς μία θετική κατεύθυνση», δηλώνει. Κίνητρά του υπήρξαν επίσης τόσο η ευρύτερη προτροπή του κόσμου να επιστρέψει στα κοινά, όσο και η στενή σχέση συνεργασίας του με έναν εξαιρετικά αξιόλογο δήμαρχο, τον αείμνηστο Μωυσή Ελισάφ στα Γιάννενα, τον οποίο θέλει να τιμήσει για όσα του ενέπνευσε. Αξιολογώντας την τωρινή κατάσταση της Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Πέγκας εντοπίζει «μία τεράστια δυσαρέσκεια πάνω σε βασικά θέματα». «Αυτό που συζητάμε συνέχεια είναι το πώς μας πέρασαν πια σε ανάπτυξη οι μικρότερες πόλεις. Κι αν έχουμε μία ακόμη πενταετία άγονη όπως η προηγούμενη, θα μας επισκιάσει η Ελλάδα στο σύνολό της. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, και αυτή η συστράτευση του Γιάννη Μπουτάρη μαζί μας δείχνει ακριβώς αυτό: το κατεπείγον του θέματος. Πρέπει να έρθει μία διοίκηση που θα κάνει δουλειά και θα φέρει αποτελέσματα. Και μη νομίζετε… τα πρώτα δύο χρόνια θα αναλωθούν στο να ισορροπήσει πάλι η πόλη και να επανέλθει σε μία βιώσιμη κατάσταση. Εδώ είναι μία μάχη προσώπων και αποτελεσματικότητας· δεν πρόκειται για καμιά κομματική μάχη. Πρόκειται για τη ζωή μας από δω και στο εξής στην πόλη που αγαπάμε», εξηγεί.

Καταγεγραμμένοι στόχοι

Για τον Σπύρο Πέγκα, αυτήν τη στιγμή τα θέματα αιχμής είναι αυτά της καθημερινότητας, για τα οποία επιμένει πως απαιτείται εμπειρία και γνώση, ώστε να μπορέσει κάποιος να τα διαχειριστεί και να τα λύσει, αλλά και μία δυνατή συμμαχία με τους εργαζόμενους στον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Αυτά είναι στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι τα διαθέτω, κι έτσι, αμέσως με το που θα αναλάβουμε, θα μπορούμε να πιάσουμε δουλειά. Η καθαριότητα, η μετακίνηση, η έλλειψη πρασίνου, είναι ζητήματα τα οποία απασχολούν πρωτίστως τον δημότη και βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων μας ως παράταξης», τονίζει.

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Το όραμα του Σπύρου Πέγκα είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει μια ευρωπαϊκή, βιώσιμη πόλη. Η εμπειρία του στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού ως Αντιδημάρχου τού απέδειξε πως όλα είναι εφικτά. «Ο κόσμος που με γνωρίζει μιλάει πάντα θετικά για το έργο μου, και αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζω και την επόμενη μέρα», καταλήγει.

More: thessalonikigiaolous.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023