fbpixel

Search icon
Search
Η creative director, Genevieve Majari, μάς υποδέχεται στο υπέροχο σπίτι της στην Αθήνα
MAGAZINE

Η creative director, Genevieve Majari, μάς υποδέχεται στο υπέροχο σπίτι της στην Αθήνα

Που διαθέτει πολλά rock, κομψά και ιδιαίτερα στοιχεία


Βλέποντάς την, αυτό που με την πρώτη ματιά συνειδητοποιείς είναι πως πρόκειται για μια γυναίκα με έμφυτη αισθητική. Ένας άνθρωπος από τον χώρο της μόδας, μια ωραία, ξεχωριστή προσωπικότητα, που αγαπήθηκε από τους Έλληνες τηλεθεατές. Το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από τη μικρή οθόνη, αρχικά ως art director στο Greece’s Next Top Model -«Η καλύτερη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση», όπως τονίζει η ίδια-, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στη θέση μιας εκ των κριτών. Η Genevieve Majari, όμως, διανύει πολλά χρόνια στον χώρο της μόδας. Η ίδια, με σπουδές Art & Design στον Καναδά, έχει δουλέψει τόσο ως fashion editor και μοντέλο αλλά και ως φωτογράφος, ενώ υπήρξε και η creative director στο Fashion Workshop της Βίκυς Καγιά. Ρωτώντας την τι ήταν αυτό που την ώθησε αρχικά ώστε να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας και τι έχει αποκομίσει, η απάντησή της -χωρίς δεύτερη σκέψη- είναι «η απόλυτη ελευθερία και η δημιουργικότητα που σου προσφέρει». Μητέρα δύο μικρών παιδιών και σύζυγος του φωτογράφου Βασίλη Καρύδη, και ιδρυτή του ανδρικού περιοδικού Dapper Dan, η Genevieve Majari ανοίγει το πανέμορφο σπίτι τους, που ακολουθεί τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής όλων των μελών του.

Το όνομά της, συνώνυμο του στιλ. Θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις rock, με πολλά, κομψά και ιδιαίτερα στοιχεία σε κάθε της εμφάνιση. Χάρη στη δική της προσωπική «σφραγίδα», κάνει δικό της και μπορεί αβίαστα να υποστηρίξει καθετί που επιλέγει να φορέσει.

Home sweet home 

9f3a6685.jpg

Το στιλ και η απαράμιλλη αισθητική είναι στοιχεία εξίσου εμφανή σε κάθε γωνιά του. «Ζωή, ηρεμία και αγάπη» είναι για την ίδια αυτό το προσωπικό καταφύγιο. Μια σύγχρονη κατοικία στην Αθήνα, με το φως να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που την καθορίζουν, η οποία ξεχωρίζει για το μοντέρνο και συνάμα all time classic κράμα στοιχείων ασύγκριτης κομψότητας. Καθαρές γραμμές, λειτουργική και minimal προσέγγιση με έπιπλα και αντικείμενα υψηλού design. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του; Το κίνημα και η σχολή Bauhaus, κάτι που είναι εμφανές σε κάθε σημείο των εσωτερικών χώρων του. «Τα έπιπλα που επιλέξαμε είναι όλα σχεδιαστών της περιόδου που αγαπάμε ή σκανδιναβικού σχεδιασμού. Οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι σε σχέδιο του Jean Prouve και το τραπέζι “Tulip” απ' τον Eero Saarinen, ενώ στον χώρο του σαλονιού η επίπλωση LC2 συνδυάστηκε με τον μπουφέ του 1950 από τη γιαγιά του άνδρα μου από την Αυστρία και το coffee table της Gae Aulenti».

Style Matters  

9f3a6459.jpg

Για τη Genevieve η μόδα δεν έχει στεγανά. Αν και παρακολουθεί τις τάσεις, δεν τις ακολουθεί πιστά. «Τις τάσεις, για παράδειγμα, τις παρακολουθώ μόνο και μόνο για να κάνω το αντίθετο. Το στιλ είναι ελευθερία έκφρασης, μια ανάγκη εσωτερική, εγκεφαλική διέγερση. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η καλή αισθητική είναι αυτή που δε βρίσκεται εκεί γιατί κάποιος σ' το επέβαλε. Η αισθητική υπάρχει, όταν ο σχεδιασμός ενός αντικειμένου σε κάνει να αναπνέεις ζωή».

Fill the blanks

9f3a6236.jpg

Δεν μπορώ να αντισταθώ ποτέ… στα αρώματα και στο φαγητό.

Δεν αντέχω… τους εμμονικούς ανθρώπους, αυτούς που θεωρούν ότι η ζωή τούς χρωστάει, τους τοξικούς και τους μεγαλομανείς.

Για εμένα ευτυχία είναι… ένα ποτήρι κρασί, οι κολλητές μου στο σαλόνι μου και τα παιδιά με τους μπαμπάδες στο πάρκο.

Οι αγαπημένες μου πόλεις του κόσμου είναι… η Βιέννη, το Buenos Aires και το Toronto, πόλεις από τις οποίες έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις.

Αν θα έπρεπε να σας αποκαλύψω 3 «μυστικές» διευθύνσεις, απ’ όπου αγοράζω όμορφα πράματα αυτές θα ήταν… το Myran - Scandinavian Design (@Myrandesign), το Back to the Future Furniture (@backtothefuture_furniture) και το Finnish Design Shop (@finnishdesignshop)

Τα διακοσμητικά που αγαπώ για το σπίτι είναι τα... mobiles των Charles & Ray Eames.

Το mantra μου για να αντιμετωπίσω μια δύσκολη μέρα είναι... Δεν έχω! Δεν πιστεύω ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα, μπορείς μόνο να την αγκαλιάσεις.

Το motto μου είναι... Με λένε Zεν. Ευτυχώς δεν είμαι ζεν, είμαι ζωντανή, άρα πολύχρωμη, με άπειρα συναισθήματα και λάθη.

My favorites

9f3a7064.jpg
  • FASHION DESIGNER: Ann Demeulemeester και Dries Van Noten
  • FASHION HOUSE: Gucci
  • ARCHITECT: Le Corbusier, Λουκάς Μπομπότης
  • INTERIOR DESIGNER: Πένυ Γιαννάκη
  • ARTIST: Γιάννης Βαρελάς, Ηλίας Καφούρος, Olivier de Sagazan
  • PERFUME: Dior, Tom Ford και Celine
  • ACCESSORIES: Tα πάντα με υπογραφή Georg Jensen
  • BEAUTY ITEM: Τα κραγιόν μου
  • DETAILS FOR YOUR HOME: Λουλούδια μόνο!
  • COLOR: Μαύρο
  • FETISH: Τα αρώματα
  • RESTAURANT: Το Sushimou στην Αθήνα
  • MAGAZINE: Το Dapper Dan (@dapperdanmagazine)
  • INSTAGRAM ACCOUNTS: @celestebarber, @avant.arte, @kostasmurkudismoods, @bengcobb, @dazed
Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022